V sobotu od 10:15 čeká B-tým derby | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 10:15 čeká B-tým derby

Třetí kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odehraje slávistický B-tým v sobotu od 10:15. Po třech letech vyzve v domácím prostředí na Xaverově rezervu Sparty Praha. Zápas odvysílá živě ČT 3.

Sešívaní odstartovali sezonu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY těsnou prohrou s Prostějovem, kdy je o bod za remízu připravil gól z pokutového kopu. Na slávistech byla znát nervozita, trenér Jarolím však ve výkonu našel řadu pozitiv a hráče za první zápas ve druhé lize chválil.

Druhé kolo už premiérový bod přineslo. Slávisté na hřišti Táborska uhráli remízu 1:1 a před sobotním derby si tak zvedli sebevědomí. „Pro nabírání zkušeností je bod dílčí odměnou do budoucna, která klukům pomůže ukázat vše, co umí. Zároveň je to také veliká škola,“ líčil po utkání Jarolím.

Teď už slávistickou rezervu čeká derby se Spartou po necelých třech letech. „Je dobře, že se tyto zápasy vrací. Taková konfrontace je potřeba. Očekávání před takovými derby mohou být všelijaká. Známe to z derby prvních týmů, kdy je to často boj a válka o každý kousek hřiště. Věřím, že sobotní zápas bude více o fotbale a že vyhraje ten lepší a bude to dobrá podívaná,“ říká před sobotním duelem hlavní trenér Marek Jarolím.

Letenští mají na svém kontě v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY také pouze jeden bod, když v prvním zápase nestačili na Olomouc B a minulý týden remizovali s Vyškovem.

Na derby se těšíme, určitě chceme vyhrát. Je to derby, a to bylo vyhrocené vždy už od žáků co si pamatuji. Fanoušci jsou vždycky vítáni. Doufáme, že bude skvělá atmosféra,“ říká před derby záložník Martin Šubert.

Utkání začíná na Xaverově v 10:15, vstupenky budou k dostání na místě. Bližší informace o nákupu a výdeji vstupenek naleznete zde. Sobotní utkání odvysílá živě ČT 3. Slávisti, přijďte podpořit B-tým na Xaverov a vytvořit bouřlivou atmosféru!

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články