Vyhrané derby je skoro jako doping | SK Slavia Praha
Více

Vyhrané derby je skoro jako doping

Trenér B-týmu Marek Jarolím byl po vítězném derby spokojený nejen s výhrou 4:2, ale také se vzestupnou tendencí výkonů nejen brankáře Adama Dvořáka.

Ve třetím kole jste získali první tři body v sezoně. Jak hodnotíte vyhrané derby?
„První poločas měl ohromnou kvalitu. Měl skoro všechno, ale bylo to hlavně o fotbale, což víme, jak kolikrát derby probíhají. Setkaly se ale dva velice kvalitní týmy, které mají ve svých řadách kvalitní hráče, kteří něco umí. Bylo to i vidět. Na začátku jsme tam nějaké šance přežili, to tak bývá. Nikdy to asi nebude jednoznačná dominance a že soupeře nepustíme do žádný šance. I Sparta měla své šance, nás ale uklidnily naše první dva vstřelené góly. Náš gól na 3:1 byl pro nás naprosto klíčový okamžik, který vrátil klukům klid. Pak byly také další akce, například když šel Matěj Valenta sám středem hřiště, tam to kluci pěkně vyťukali. Další nádherná fotbalová akce například ve druhém poločase, kdy to kluci vykombinovali a Matouš Nikl to zavíral na zadní tyči. Byly tam vidět dobré věci. Věřím, že tím kluci získávají potřebné sebevědomí, které nejde jinak získat než úspěšným těžkým zápasem. Kluci nám pak porostou."

Jak důležitá výhra v derby bude pro vaše sebevědomí?
„Pro naše hráče je to skoro jako doping, který nejde jinak získat. Musí to pro ně být obrovská dávka sebevědomí a podpora pro další zlepšování, které takové zápasy přináší. Je super, že se tato konfrontace opět vrátila na tuto úroveň. Sparta nás žene ke každodenní kvalitní práci, abychom, když došlo na tento zápas, ukázali kvalitu. Přínos takových zápasů je obrovský. Takový výkon a výsledek musí kluky podpořit do další práce.“

Vaše výkony rostou každým zápasem…
„V Táboře jsme byli odměněni bodem, ale už výkon proti Prostějovu byl velice slušný, tam to bylo spíše o gólu. Je potřeba říci, že je pro nás velká pomoc ve výkonech Dana Fily a Matěje Valenty. Oba hráči klukům přinesou mnohem větší klid. Daniel Fila udržel hodně těžkých míčů. Je třeba vidět i tyto věci, že se to takto sejde i s tím, že nás doplní kluci z Áčka, kteří tomu takto pomohu. Mladí vedle nich pak rostou. Kam až naše výkony půjdou uvidíme, cesta je ještě dlouhá. Aby se kluci mohli posunout do první ligy je spíše na delší čas. Jsou tam pasáže, kdy si musí zvyknout na tempo a rychlé návraty, abychom soupeři nedali možnost se do něčeho vůbec dostat. Práce je ještě dost a budeme spokojeni, když to bude pokračovat a bude to pořád o naší kvalitní hře a postupně se zvedneme. Budeme rádi když se to konečně ustálí.

Jak hodnotíte výkon brankáře Adama Dvořáka?
„Působí fantasticky, zažil jsem ho ještě v žacích, kde jsem ho trénoval. Jeho vývoj, který nikdo nepředpokládal, byl skvělý. Velký progres udělal i ve třetí lize, když tam loni debutoval. Působí strašně dobře na hřišti i v kabině. Roste z něj zajímavá osobnost.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články