V neděli od 16:00 venku proti Jablonci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:00 venku proti Jablonci

Po postupu přes Panathinaikos se slávisté vrací do FORTUNA:LIGY, v neděli od 16:00 odehrají venkovní zápas proti Jablonci.

Tři dny po dramatické postupové bitvě v Athénách se slávisti vrátí na ligové trávníky. V neděli od 16:00 vyzvou domácí Jablonec. Severočeši dvě odehraná kola přetavili v zisk jednoho bodu.

„Viděli jsme oba jejich zápasy, v Athénách jsme na to měli prostor. Proběhlo tam hodně změn včetně realizačního týmu. S obměnou týmu máme taky zkušenost, tým se mění za pochodu a čas moc není. Může to být dobrý zápas, v Jablonci bude po dlouhé době terén, který bude vyhovovat rychlé hře,“ avizuje asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Sešívaní půjdou do zápasu s jistotou účasti v play off o Konferenční ligu. S Panathinaikosem uhráli ve frenetické atmosféře Apostolos Nikolaidis Stadium remízu 1:1. Posledním soupeřem v kvalifikaci bude polský Raków.

„Zápas s Panathinaikosem byl jeden z nejtěžších. Atmosféra byla skvělá, od diváků šel velký tlak. Dodávali hráčům motivaci, bylo to pro nás velmi náročné,“ vzpomíná Oscar na zápas v Athénách.

S přepínáním mezi evropským jevištěm a domácí ligovou scénou mají slávisti bohaté zkušenosti. Letní posily ale takový režim zažívají poprvé.

„Noví hráči jako třeba David Douděra jsou dobře fyzicky připravení, neměl by v tom být problém. Zkušenější kluci jim pomáhají na hřišti i v kabině a myslím, že si to začíná dobře sedat,“ těší Jaroslava Köstla.

„Když se podíváme na začátek sezóny, je to vždy složité. Mezi soutěžemi nelze dělat rozdíly, musíme jít do každého zápasu se stejnou mentalitou a vyhrát – to je náš cíl,“ hlásí levý bek sešívaných.

V Athénách se s týmem připravoval i Yira Sor, do utkání ale nezasáhl.

„Yira má bolestivý problém, je to hodně o jeho pocitech. Hraje se o dny nebo hodiny, v současné chvíli je těžké něco predikovat. Věříme, že se k nám co nejdříve připojí, protože je to atypický hráč na ligu i evropské zápasy, moc nám pomáhá. Věříme, že bude brzy k dispozici,“ uzavírá asistent trenéra.

Zápas v Jablonci začíná v neděli v 16:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články