V neděli od 16:00 venku proti Jablonci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:00 venku proti Jablonci

Po postupu přes Panathinaikos se slávisté vrací do FORTUNA:LIGY, v neděli od 16:00 odehrají venkovní zápas proti Jablonci.

Tři dny po dramatické postupové bitvě v Athénách se slávisti vrátí na ligové trávníky. V neděli od 16:00 vyzvou domácí Jablonec. Severočeši dvě odehraná kola přetavili v zisk jednoho bodu.

„Viděli jsme oba jejich zápasy, v Athénách jsme na to měli prostor. Proběhlo tam hodně změn včetně realizačního týmu. S obměnou týmu máme taky zkušenost, tým se mění za pochodu a čas moc není. Může to být dobrý zápas, v Jablonci bude po dlouhé době terén, který bude vyhovovat rychlé hře,“ avizuje asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Sešívaní půjdou do zápasu s jistotou účasti v play off o Konferenční ligu. S Panathinaikosem uhráli ve frenetické atmosféře Apostolos Nikolaidis Stadium remízu 1:1. Posledním soupeřem v kvalifikaci bude polský Raków.

„Zápas s Panathinaikosem byl jeden z nejtěžších. Atmosféra byla skvělá, od diváků šel velký tlak. Dodávali hráčům motivaci, bylo to pro nás velmi náročné,“ vzpomíná Oscar na zápas v Athénách.

S přepínáním mezi evropským jevištěm a domácí ligovou scénou mají slávisti bohaté zkušenosti. Letní posily ale takový režim zažívají poprvé.

„Noví hráči jako třeba David Douděra jsou dobře fyzicky připravení, neměl by v tom být problém. Zkušenější kluci jim pomáhají na hřišti i v kabině a myslím, že si to začíná dobře sedat,“ těší Jaroslava Köstla.

„Když se podíváme na začátek sezóny, je to vždy složité. Mezi soutěžemi nelze dělat rozdíly, musíme jít do každého zápasu se stejnou mentalitou a vyhrát – to je náš cíl,“ hlásí levý bek sešívaných.

V Athénách se s týmem připravoval i Yira Sor, do utkání ale nezasáhl.

„Yira má bolestivý problém, je to hodně o jeho pocitech. Hraje se o dny nebo hodiny, v současné chvíli je těžké něco predikovat. Věříme, že se k nám co nejdříve připojí, protože je to atypický hráč na ligu i evropské zápasy, moc nám pomáhá. Věříme, že bude brzy k dispozici,“ uzavírá asistent trenéra.

Zápas v Jablonci začíná v neděli v 16:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články