Usor a Matěj Jurásek po výhře: Drama až do konce! | SK Slavia Praha
Více

Usor a Matěj Jurásek po výhře: Drama až do konce!

Vybojované tři body a vítězství 3:2 na hřišti Jablonce hodnotili po konci duelu Moses Usor, který se premiérově trefil ve FORTUNA:LIZE, a také Matěj Jurásek. Osmnáctiletý záložník se v základní sestavě Slavie představil bez tří měsíců po dvou letech.

Nigerijský mladík se poprvé mezi střelce nejvyšší české fotbalové soutěže zapsal v 8. minutě. Nádherné ráně z volného přímého kopu předcházela červená karta pro pravého obránce Jablonce Surzyna, který rukou zastavil bleskový kontr sešívaných.

„Mám z toho velkou radost. Přišlo to po pár minutách zápasu. Rád dávám góly, jsem střelec. Chtěl jsem kopat ten přímý kop a trefil jsem se. Jsem moc šťastný,“ popsal svůj zásah Moses Usor, který první soutěžní trefu v sešívaném oslavil doma proti Panathinaikosu v rámci 3. předkola Evropské konferenční ligy.

Usor, který si první místo v prvním týmu vydobyl skvělými výkony při přípravných duelech a soustředěních v Aigenu, popsal i chvíli před povedenou exekucí standardky. „Střílet byl můj jasný cíl. Někdo mi říkal, ať přihrávám, ale opáčil jsem, že to musím zkusit! A vyšlo to,“ usmíval se po utkání.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského na Střelnici dvakrát vedli rozdílem dvou gólů, Severočeši ale trefami Polidara a Chramosty sahali po vyrovnání. Nejblíž mu byl v nastaveném čase Kratochvíl, dalekonosná rána přeletěla vyběhnutého Aleše Mandouse a snesla se těsně vedle levé gólmanovy tyče.

„Příliš jsme se uspokojili a neproměňovali šance. Soupeř pak vstřelil branku, což nás trochu zneklidnilo. Jablonec hrál skvěle, i když šel hned od začátku do deseti. Místo toho, abychom to dohráli, udělali jsme ze zápasu drama až do konce,“ zamyslel se nad průběhem dramatického duelu Matěj Jurásek.

„Myslím si, že mi pomohl kus štěstí. Od začátku se mi nedařila hra jeden na jednoho, takže jsem se to snažil řešit centry. Do příště musím zlepšit fyzičku a orientaci na hřišti,“ popsal Jurásek.
„Řekl bych, že spokojení budeme asi tak na osmdesát procent. Bylo to hodně těžké utkání, ale naštěstí jsme vstřelili tři branky a máme tři body,“ uzavřel Usor.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články