Miroslav Beránek odchází k mládežnickým reprezentacím | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Beránek odchází k mládežnickým reprezentacím

Šéftrenér dorosteneckých kategorií Miroslav Beránek odchází pracovat pro FAČR k reprezentačním výběrům. Beránek opouští Slavii po pěti letech. Děkujeme za všechnu práci, kterou jste pro náš klub vykonal, trenére!

Bývalý hráč, trenér A-týmu a šéftrenér dorosteneckých kategorií Miroslav Beránek odchází ze Slavie. Po pěti letech, které strávil jako šéftrenér dorostů, odchází pracovat pro FAČR na pozici šéftrenéra mládežnických reprezentací.

„Z hlediska týmových úspěchů už ničeho víc dosáhnout ani nešlo. Ale co mě těší víc je to, že slávističtí hráči jsou základem všech dorosteneckých reprezentací. V budoucnu z mé nové pozice budu i dohlížet na to, aby v národních týmech dobře reprezentovali jak naši zemi, tak vlastně i Slavii,“ říká o nové výzvě Miroslav Beránek.

„Míra odvedl pro Slavii spoustu práce. Byl velmi aktivní ve skautingu nových hráčů, měl opravdu velký přesah ze své funkce a Slavií žil. Myslím si, že se od něj všichni spoustu naučili. Za celou mládežnickou akademii bych mu chtěl za jeho dlouhodobou práci pro Slavii poděkovat a popřát hodně štěstí u reprezentací,“ říká manažer mládežnické akademie Petr Hurych.

Miroslav Beránek působil ve Slavii jako hráč v letech 1984 – 1989. Po ukončení své aktivní kariéry trénoval Slavii nejprve jako asistent trenéra A-týmu a po roce se přesunul na pozici hlavního kouče. Slavii vedl v letech 1993 až 1995 a v tomto období přišla do klubu řada hráčů, kteří utvořili základ mužstva v mistrovské sezoně 1995/96.

Druhé trenérské angažmá v Edenu bylo pro Beránka nejúspěšnější. V ročníku 2001/02 získal se Slavií vítězství v domácím poháru a tým se prezentoval líbivým fotbalem na evropské scéně, postup do vytoužené Ligy mistrů se ale nepodařil. Na lavičce sešívaných byl do roku 2003. Naposledy vedl A-tým v sezoně 2014 – 2015, kdy vystřídal na pozici hlavního trenéra Alexe Pastoora. Od roku 2017 pak ve Slavii působil na pozici šéftrenéra dorosteneckých kategorií.

Pod trenérem Beránkem, coby šéftrenérem, vyrostla spousta hráčů z mládežnické akademie. Mimo jiné mu prošli rukama Daniel Samek, Matěj Jurásek nebo bratři Pudilové. Ve Slavii se ale podílel na výchově daleko většího počtu talentů. Po jeho odchodu dorostenecké kategorie budou spadat přímo pod šéftrenéra mládeže Tomáše Heidenreicha.

Trenérovi Beránkovi děkujeme a přejeme mnoho štěstí a úspěchu v novém angažmá u mládežnických reprezentací!



Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články