Vítězná generálka žen na ligu | SK Slavia Praha
Více

Vítězná generálka žen na ligu

Vítěznou generálku na novou sezonu obstaral souboj žen proti rakouskému Sturm Graz. Slávistky utkání rozhodly ve druhém poločase.

Od začátku se hrál na stadionu Sepp Doll Stadion bojovný zápas plný osobních soubojů, ale také se spoustou nepřesností. Domácí mužstvo šlo do vedení, když se soupeř dostal za naši obranu a prostřelil brankářku Terezu Fuchsovou. Vyrovnání přišlo o pár minut později, kdy se hlavičkou z trestného kopu prosadila kapitánka Slavie Simona Necidová a zařídila vyrovnaný poločasový stav.

Do druhého poločasu náš tým prostřídal a na hřišti už dominoval, hned z kraje poločasu vystihla míč střídající Tereza Szewieczková, předložila míč Kristýně Růžičkové a ta poslala slávistky do vedení na 2:1. Dvojce Szewiezcková, Růžičková se o pár minut později prostřídaly, Růžičková byla ve vápně faulována a Szewieczková nekompromisně z penalty zakončila na 3:1. Čtvrtou branku přidala po přihrávce Martiny Šurnovské testovaná estonka Mari Lillemaee, pátou záložnice Franny Černá, šestá branka padla opět z kopačky nejlepší střelkyně týmu z minulého ročníku Terezy Szewieczkové a sedmou branku a tečku za vydařeným druhým poločasem zařídila přesnou střelou mladá Denisa Tenkrátová.

„Před začátkem ligy byla pro nás výhra s tímto rakouským soupeřem důležitá a z mého pohledu taky povinná vzhledem k naší kvalitě, i když se utkání rozhodlo až ve druhém poločase, kdy soupeř v bránění trošku polevil. Je skvělé, že jsme se v generálce na ligu nastřílely tolik branek a skvěle se tak nabudily na start nového ročníku,“ prozradila dvoubranková střelkyně Tereza Szewiezcková.

Další utkání čeká tým nového trenéra Karla Pitáka už v neděli 21.8., prvním ligovým zápasem na hřišti Dukly Praha, kdy čeká v nové sezoně naše fotbalistky obhajoba titulu!



Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články