Výsledky víkendových zápasů dorostu s komentáři trenérů | SK Slavia Praha
Více

Výsledky víkendových zápasů dorostu s komentáři trenérů


Opava - Slavia „A“ dorost 1:1 (1:0), ČPPLiga–SD, sobota 4.10.03
Branka Slavie: T. Dubský
Sestava: Lukáš Cibulka – Michal Parys, Jiří Studík, Michal Švec, Daniel Vilhelm – Jiří Novotný (46. Jan Bauer), Tomáš Vincenc, Pavel Eliáš, Petr Krása (60. Tomáš Dubský) – Josef Marc, Jiří Růžička (46. Michal Strelka)
Utkání, ve kterém jsme předvedli výkony jako den a noc. V prvním poločase jsme byli velmi zakřiknutí, což se projevilo jak v nedohraných dobře rozjetých akcích, tak ve špatném pokrývání a bránění soupeřových útočníků. Nejvíce jsme propadli na postech Růžičky a Novotného, kteří nedokázali vůbec zachytit tempo utkání. Přes Novotného jsme dostali první branku utkání, když nejdřív nepřevzal soupeře na jeho velkém vápně, následně se nechal obejít před naší brankou a střela opavského fotbalisty se štěstím po teči skončila v naší brance. Podobná akce proběhla chvíli před tím, když nádhernou akci domácích zastavila tyč.
Obrat nastal po přestávce, kdy jsme začali dobře hrát po stranách, odkrývali si prostory a před soupeřovu branku začaly přicházet nebezpečné centrované míče. Bohužel jsme dokázali ze všech vytvořených šancí proměnit jen jednu díky důrazné hře Dubského, který měl na hlavě i druhý gól. Naše střelecké trápení vyvrcholilo v poslední minutě, když šel Strelka sám na bránu a trefil tyč. Odražený míč už neokázal Bauer vrátit do branky, a tak utkání skončilo 1:1, když nás zradil především stálý problém s důrazem před bránou protivníka.
Po 10. kole je mužstvo na 5. místě.
-Jiří Plíšek-

Slavia „B“ dorost – Viktoria Plzeň „B“ 5:0 (3:0), ČLSD, neděle 5.10.03
Branky: 2 Dejmek, Kočí, Subota, Brtna
Sestava: Martin Šteiner – Lukáš Kindel, Michal Pleiner (46. Michal Held), Radek Šulc, Roman Švamberg – Karel Zelinka, Bohdan Subota, Marek Borovský (79. Tomáš Proskočil), Michal Kočí – Martin Prikner (54.Martin Kubec), Robin Dejmek (70. Tomáš Brtna)
V dalším zápase se nám podařilo navázat na vítěznou sérii s Plzní, se kterou jsme v minulém soutěžním ročníku dvakrát prohráli. Vstup do zápasu nám vyšel skvěle. Krátce po úvodním hvizdu přihrál Dejmek do křídelního prostoru Zelinkovi, který výborně nacentroval před bránu a Kočí sklepl do branky - 1:0. V dalších osmi minutách nás Viktorka zavřela na naší půlce a vytvořila si dvě gólové příležitosti, kde jednou výborně zasáhl brankář Šteiner a podruhé jsme měli štěstí. Skóre jsme podruhé upravovali v 19. minutě. Borovský přihrál do šestnáctky Dejmkovi, který prostřelil brankáře na 2:0. V 25. se na pravé straně uvolnil Prikner a ideálně přihrál do vápna, kde se opět objevil Dejmek - 3:0.
Ve druhé půli jsme trpělivě čekali na další chybu soupeře, která přišla dvacet minut před koncem. Brtna nacentroval do velkého čtverce, protivník míč vyrazil za vápno, odkud Subota tvrdou střelou zvyšoval 4:0. Na 5:0 jsme upravili v 79. minutě. Borovského ránu dorážel Brtna.
Nejlepší hráči: Zelinka, Prikner, Subota
Po 10. kole je mužstvo na 2. místě.
-Michal Šrámek-

Opava – Slavia „C“dorost 0:4 (0:2), ČPP Liga-MD, sobota 4.10.03
Branky: 2 Hausner, Jablonský, Dvořák
Sestava: Michal Puš – Adam Rožánek, Marek Suchý (48. Ondřej Barvínek), Vojtěch Marek, Tomáš Marc – Jakub Vagrčka (41. Jakub Svozil), Jaroslav Starý (65. Martin Hladík), Jiří Valenta, Tomáš Jablonský – Jiří Hausner, Jakub Jirovský (56. Lukáš Dvořák)
V utkání s celkem ze spodní části tabulky jsme kvalitním herním výkonem potvrdili dobrou formu. Větší část zápasu proběhla v dešti, a proto je cenné, že jsme dobrou defenzivu podpořili i čtyřmi vstřelenými góly.
V 16. po aktivním napadání získal míč Valenta a přihrávkou z vlastní poloviny vysunul do levého křídelního prostoru Jirovského, který centrem z běhu přihrál na zadní tyč a Hausner míč skluzem dorazil do prázdné branky – 0:1. Ve 35. po centru Marce zleva Jablonský nejdřív hlavičkoval do břevna, ale vybojoval balón zpět a po uvolnění přes dva obránce se trefil k vzdálenější tyči – 0:2. Hned v první minutě druhého poločasu získal po soupeřově chybě míč Hausner a sám proti brankáři, kterého obešel kličkou, dovedl míč do branky – 0:3. V 73. po přesném centru Hladíka zprava Dvořák prudkou hlavičkou k vzdálenější tyči uzavřel skóre – 0:4.
Nejlepší hráči : Jablonský, Starý, Hausner
Po 10. kole je mužstvo na 3. místě.
-Anton Mišovec-

Slavia „D“dorost – Viktoria Plzeň „D“ 4:0 (2:0), ČLMD, neděle 5.10.03
Branky: Dočkal, Kroupa, Uhlíř, Petrovič
Sestava: Filip Zadražil – Lukáš Vácha, Petr Kobler, Adam Komárek, Jan Sirový (56.Lukáš Brhlík) – Bořek Dočkal, Marcel Gecov (41. Martin Čerych), David Sobíšek, Jan Kovařík – Pavel Kroupa (41. Jiří Petrovič), Milan Vukovič (41. Michal Uhlíř)
První gól jsme zaznamenali krátce po začátku utkání - po centru Gecova otevřel skóre Dočkal. Druhou branku přidal Kroupa po krásné přihrávce Vukoviče. Po přestávce zvýšil Uhlíř po chybě hostujícího gólmana na 3:0 a skóre uzavřel Petrovič „angličanem“ na 4:0.
Po 10. kole je mužstvo na 1. místě.
-Martin Vnouček-

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články