Ve středu od 20:00 doma proti Teplicím | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 20:00 doma proti Teplicím

Náročný sled zápasů pokračuje! Ve středu slávisté přivítají ve Fortuna Areně Teplice. Dvanáctý tým tabulky v posledních dvou kolech zvítězil na Baníku a remizoval se Zlínem. Výkop zápasu je naplánován na osmou hodinu večerní.

„Budeme chtít navázat na posledních osm dní, které se nám vydařily. Nabíráme dobrou formu, navíc středa je poslední prázdninový den, věřím, že přijde hodně fanoušků. Jejich podpory si velmi vážíme a moc nám pomáhá, obzvlášť v podobných zápasech, kdy se předpokládá, že budeme soupeře dobývat. Budeme naše fanoušky potřebovat,“ zve na středeční utkání asistent trenéra Jaroslav Köstl. „Moc se těším, hrát v Edenu je vždy super. Věřím, že dorazí hodně diváků a vytvoří výbornou atmosféru,“ vyhlíží duel záložník sešívaných Marek Icha.

Marek Icha má na Teplice bolavou vzpomínku. Ještě v dresu Vlašimi proti nim svedl neúspěšný souboj v baráži o FORTUNA:LIGU. „Určitě si to pamatuju a budu jim to chtít vrátit dvojnásob. Vzpomínám si, že první zápas jsme prohráli, ale ve Vlašimi jsme začali daleko lépe. Nebýt inkasované branky, určitě bychom jim zavařili. Obě utkání jsem odehrál obstojně,“ vzpomíná na závěr minulé sezony Icha.

Na slávisty čeká ve středu čtvrtý soutěžní zápas během jedenácti dnů. Divoké tempo ale zvládají s bravurou. Tři vyhrané duely s celkovým skóre 13:0 hovoří výmluvně. „Hráči jsou unavení, program je i vzhledem k prodloužení s Rakówem náročný. Chtěli jsme hrát Evropu a udělali jsme proto vše, takže tohle musí jít stranou. Máme hodně široký kádr, což se potvrdilo i v Brně, kde oproti čtvrtečnímu zápasu došlo k šesti změnám, všechno to však byli juniorští nebo seniorští reprezentanti. Síla týmu je obrovská, doufám, že to budeme potvrzovat i v dalších týdnech,“ hlásí Köstl. „Poslední týden se nám velmi vydařil, máme výborné skóre – samé nuly vzadu. Věřím, že to tak bude i proti Teplicím,“ dodává slávistický středopolař.

Trenérský tým má radost z návratu Ewertona. Proti Brnu byl brazilský záložník připravený na lavičce. „Ewe už byl na část zápasu připravený, nesmyslná červená karta pro Aihama nám ale nedovolila ho do utkání vpustit. Kdyby to bylo 11 na 11, asi bychom ho tam dali, protože nosní hráči týmu typu Holeše, Ševčíka či Traorého o víkendu odpočívali. Ve středu je máme znovu možnost využít a určitě je do sestavy nějak zakomponujeme,“ říká před utkáním s Teplicemi Köstl.

Zápas proti Teplicím začíná ve Fortuna Areně ve středu ve 20:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články