Hráči na hostování: Beran přispěl k remíze na Letné | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Beran přispěl k remíze na Letné

Jak se v uplynulých dvou ligových kolech dařilo hráčům Slavie na hostování se dozvíte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Dvaadvacetiletý záložník odehrál v nedělním derby na hřišti Sparty téměř hodinu hry, ve které dobrým výkonem dopředu pomohl klokanům ke konečné remíze 1:1. Blýskl se zejména ve 27. minutě, kdy ale jeho ránu z hranice vápna vyrazil mimo Holec, dorážející Kovařík pak napálil pouze horní tyč. V úterním duelu proti Budějovicím odehrál Michal Beran poprvé v sezoně celých devadesát minut, gólově se ale neprosadil a zelenobílí padli těsně 1:2.

Ubong Ekpai (FK Mladá Boleslav): Zkušený nigerijský univerzál odehrál závěry druhých poločasů v Ďolíčku s Pardubicemi i proti Hradci Králové. Bodově se zatím neprosadil, v sobotní duelu ale pomohl udržet vedení modrobílých.

Mick van Buren (FC Slovan Liberec): Nebýt nezastavitelného Stanislava Tecla, okupoval by nizozemský útočník první příčku v tabulce ligových střelců. Skórovat se mu podařilo ve vítězném víkendovém utkání na půdě Slovácka, kdy z otočky poslal do sítě Nguyenem vyraženou ránu Frýdka. V následném utkání na trávníku Olomouce odehrál sedmdesát minut, tentokrát ale branku nevsítil a Severočeši remizovali s Hanáky 1:1.

Maksym Talovjerov (FC Slovan Liberec): Urostlý ukrajinský obránce nastoupil v základní sestavě jak do zápasu na Slovácku, tak do utkání v Olomouci. V obou duelech potvrdil svoji důležitost pro zadní řady Liberce, na hřišti Hanáků ale ostře fauloval Zmrzlého a do kabin odešel už v 70. minutě po udělené červené kartě.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Čtyřiadvacetiletý křídelník dostal příležitost v zahajovací jedenáctce proti Slovácku i v Olomouci, díky své aktivitě byl hodně cítit, a i díky němu si Severočeši z moravské anabáze přivezli domů cenné čtyři body.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Talentovaný obránce naskočil do závěrečných minut v obou odehraných kolech, na Slovácku a zejména proti Olomouci pomohl Liberci udržet nadějné výsledky až do závěrečného hvizdu.

Jakub Markovič (FK Pardubice): V zápase s Boleslaví čelil šesti střelám mezi tři tyče, Matějovskému dokonce chytil penaltu, přesto ale nezabránil konečné porážce 0:3.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Proti Mladé Boleslavi se nadějnému stoperovi nedařilo podle představ, dvakrát neuhlídal skórujícího Milana Škodu a Pardubice jasně prohrály. Ani v zápase ve Zlíně se Východočechům nedařilo podle představ, i s Tomášem Vlčkem v sestavě prohrály těsně 1:2 a v tabulce jim patří poslední šestnáctá příčka.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Devatenáctiletý brankář tentokrát neprožil nejlepší týden, neodvrátil porážky Vyškova s Líšní a Duklou, které odsunuly Moravany z prvního na průběžně páté místo druholigové tabulky.

František Matys (MFK Vyškov): V obou odehraných duelech dostal mladý stoper příležitost v základní sestavě, ani jeho výkony ale nepomohly odvrátit těsné porážky Vyškova.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Krajní obránce odehrál na hřišti Opavy přes sedmdesát minut hry, v průběhu druhého poločasu byl i kvůli žluté kartě střídán. Slezané nakonec zvítězili 1:0 a ještě hůře si Vlašim vedla v Třinci, kterému podlehla jasně 0:4. Michal Hošek naskočil až do závěru zápasu, ve kterém už s jasným výsledkem nešlo nic dělat.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): V minulé sezoně hodně produktivní záložník stále čeká na svoji první letošní trefu, neprosadil se ani v Opavě, ani na hřišti Třince a Vlašim tak opět nedokázala zlomit sérii porážek.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Mladý gólman se snaží držet trápící se Středočechy nad vodou, i přes řadu dobrých zákroků ale v posledních dvou duelech dohromady pětkrát inkasoval a neodvrátil další porážky Vlašimi.

Adam Toula (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stejně jako modrobílí čekají na svůj letošní první bod, i urostlý útočník stále vyhlíží letošní premiérový gól. Do statistik se zatím stihl zapsat pouze žlutou kartou na hřišti Třince, kde po dlouhé době dostal šanci v základu, střeleckou smůlu ale zatím nezlomil.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Devatenáctiletý obránce v obou odehraných zápasech nastoupil v základní sestavě, i přes aktivní výkon v defenzivě ale nedokázal odvrátit porážky Vlašimi.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Proti Opavě i Třinci nastoupil v základní sestavě, v zápasech se mu ale příliš nedařilo a ani jednou na trávníku nevydržel více než hodinu hry.

Jakub Zeronik (FK Příbram): Jednadvacetiletý záložník nastoupil proti Líšni na závěrečných pět minut, ve kterých pomohl hostům udržet bezbrankový výsledek až do závěrečného hvizdu.

Česká fotbalová liga

David Štětka (Sokol Houstoň): V zápase s Přešticemi odehrál celý zápas, ve kterém přispěl domácím ke konečnému vítězství 1:0.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články