Hráči na hostování: Vlašimské probuzení. Trefili se Horský, Rigo i Toula | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Vlašimské probuzení. Trefili se Horský, Rigo i Toula

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem přehledu.

FORTUNA:LIGA

Ubong Ekpai (FK Mladá Boleslav): Na trávníku v Českých Budějovicích strávil téměř hodinu hry, za stavu 0:0 byl střídán čerstvým Skalákem. Mladá Boleslav se nakonec dokázala dvakrát prosadit a získat cenné tři body.

Mick van Buren (FC Slovan Liberec): Na hrotu útoku odehrál proti Plzni celé utkání. Domácí úřadujícího mistra místy přehrávali, asi největší šanci měl holandský útočník ve 20. minutě, zblízka ale nedokázal překonat Staňka. Viktoria nakonec ukořistila těsnou výhru 1:0.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Talentovaný obránce získal o víkendu další cenné zkušenosti, v zápase s Plzní naskočil ve středu tříčlenné obrany a na hřišti vydržel celý zápas. V defenzivě předvedl spolehlivý výkon, přesto ale Severočeši jednou inkasovali a těsně prohráli.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): V premiéře za Slovan odehrál sešívaný záložník celé utkání, ve středu zálohy působil spolu s Lukášem Červem, i přes dobrý výkon ale nedokázal pomoct Liberci k bodovému zisku.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Do duelu se Západočechy naskočil v 67. minutě s cílem otočit nepříznivé skóre, výrazněji se ale neprosadil a neodvrátil tak porážku Liberce.

Daniel Fila (FK Teplice): V prvním utkání za skláře odehrál celý první poločas, gólově se ale neprosadil a ve 46. minutě jej na hřišti nahradil čerstvý Žák, který gólem pomohl k vítězství Teplic 3:2.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Olomouc na jednadvacetiletého gólmana vyslala celkem osm střel mezi tři tyče. Šest jich sešívaný brankář pochytal, dvakrát jej ale Hanáci překonali a trápící se Pardubice tak dokázali porazit.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): V utkání proti Olomouci nechyběl v základní sestavě, i přes tradičně dobrý výkon ale nedokázal odvrátit porážku svého týmu, který navíc od 39. minuty hrál bez vyloučeného Rosy.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Proti Bohemians odehrál první poločas, ve kterém se ale domácím nedařilo, inkasovali dva góly a pětadvacetiletý záložník byl střídán čerstvým Allim. Zápas nakonec skončil výhrou klokanů 2:1.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Po dvou zápasech bez bodu se Moravané vrátili na vítěznou vlnu, mladý brankář pustil za svá záda jen vlastní gól Štěpánka a pomohl tak k důležité výhře 2:1.

František Matys (MFK Vyškov): V domácím zápase se silnou Karvinou splnil urostlý obránce své povinnosti na jedničku, uhlídal hostující útočníky, díky čemuž Vyškov získal další cenné body do druholigové tabulky.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Na sedmý pokus Vlašim konečně zabrala, doma rozstřílela Prostějov jasně 6:1 a připsala si první tři body do tabulky. Michal Hošek byl u toho, na hřišti strávil přes hodinu hry, kvůli hrozbě druhé žluté karty byl v průběhu druhé půle střídán Lehovcem.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský záložník si připsal první branku v sezoně, v 80. minutě pečetil výhru nad Prostějovem tvrdou ranou z hranice šestnáctky.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Mladý gólman pochytal tři střely mezi tři tyče, inkasoval jen jednou a pomohl tak Vlašimi k cenné výhře.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): I další z hráčů Slavie hostujících ve Vlašimi se o víkendu zapsal mezi střelce. Nadějný křídelník se prosadil už ve 44. minutě, kdy nechytatelně tečoval centr do pokutového území. V 61. minutě jej na trávníku nahradil odpočatý Adam Toula.

Adam Toula (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný útočník konečně prolomil smůlu a krátce po nástupu na trávník vsítil svůj první gól v sezoně. Dvacetiletý forvard se v 74. minutě skvěle zorientoval ve vápně a zakončením na vzdálenější tyč přidal pátou branku Středočechů.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Devatenáctiletý obránce se nadále těší velké důvěře trenéra. Na hřišti opět strávil celý zápas, tentokrát se mu podařilo zastavil téměř všechny útoky soupeře a pomoct Vlašimi k cenné výhře.

Jakub Zeronik (FK Příbram): Jednadvacetiletý záložník odehrál závěrečných jedenáct minut ve středečním duelu s Prostějovem, ve kterých domácím aktivním výkonem pomohl ke srovnání skóre na konečných 2:2.

Česká fotbalová liga

David Štětka (Sokol Houstoň): V zápase s Karlovými Vary odehrál mladý obránce celých devadesát minut, ve kterých Houstoňi pomohl k vítězství 3:2.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články