Žáci U12 vyhráli mezinárodní turnaj v Polsku | SK Slavia Praha
Více

Žáci U12 vyhráli mezinárodní turnaj v Polsku

Po triumfu U11 na Fair Play Cupu si přivezla pohár i kategorie U12. Konkrétně z mezinárodního turnaje ve Staré Lichni na kterém se představilo 42 týmů z Nizozemska, Anglie, Německa, České republiky, Chorvatska, Švédska, Maďarska, Ukrajiny, Slovenska, Rumunska, Polska, Irska, Litvy a Lotyšska.

Sobota

Vstup do turnaje byl pro mládežníky velmi pozitivní. Nad tradičním polským klubem z Lubinu zvítězili 3:1. Následující utkání proti Meszoly Budapešť už bylo o jeden gól těsnější, přesto si však tři body připsali opět sešívaní. V dalších dvou utkáních nastříleli slávisté dohromady jedenáct gólů. Nejdříve pomyslným kanárem přemohli litevský FC Šiauliai a poté se pětkrát rozvlnila síť v brance Gorniku Zabrze. Třetím zápasem v řadě s čistým kontem v zádech a další výhrou, tentokrát 2:0, měli žáci výborně nakročeno k postupu do další části turnaje. V posledním utkání základní skupiny však přišlo vystřízlivění. Warta Poznaň vyzrála na Slavii po jasném výsledku 0:3. I přesto, že se červenobílým podařilo postoupit do nedělní Champions League, prohra s Poznaní se bohužel započítávala i do nadstavby.

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha - Zaglebie Lubin (POL) 3:1
SK Slavia Praha - Meszoly Budapešť (HUN) 2:1
SK Slavia Praha - FC Šiauliai (LIT) 6:0
SK Slavia Praha - Gornik Zabrze (POL) 5:0
SK Slavia Praha - Jedynka Reda (UKR) 2:0
SK Slavia Praha - Warta Poznaň (POL) 0:3

Hodnocení trenéra Davida Pilaře:
V sobotu jsme turnaj zahájili výhrou nad Zaglebií Lubin. To kluky hodně povzbudilo a pohodu z prvního zápasu si přenesli do dalších sobotních utkání. Měli jsme kvalitu jak při hře 1v1, tak i při výstavbě hry. Podařilo se nám vyhrát 5 zápasů a až poslední utkání nám bohužel nevyšlo. Přišla prohra, která se nám bohužel započítala do nedělní skupiny Champions League, kde postupovali jen první dva týmy. Nám se to však podařilo i přes zmíněnou prohru, což byl také náš cíl, a nakonec jsme postoupili z prvního místa

Neděle

Nový den a také noví soupeři pro mládežníky. Nadstavbovou skupinu pro nejlepší celky sobotních klání započali sešívaní proti známému soupeři z Rakówa, který měl Slavii co vracet. České síly však byly nad ty polské a po závěrečném hvizdu se zapsalo skóre 2:0. V dalším zápase proti Barca Academy Varšava vyšlo veškeré útočné snažení na prázdno, a to na obou stranách. Po bezbrankové remíze si tedy týmy rozdělili po bodu. I proti Jagiellonii Bělostok bylo gólových momentů po skromnu. Jeden, a nakonec rozhodující však našli ve svém arzenálu sešívaní a radovali se tak z těsné výhry 1:0. V posledním zápase Champions League čelila Slavii polská Cracovia. Pevná obrana a efektivní útok vyústil další důležité vítězství, které posunulo sešívané do finále celého turnaje. Na cestě za vytouženým pohárem čekal poslední soupeř, polský velkoklub Lech Poznaň. Hráči dobře věděli, co je v sázce a nepouštěli svého soupeře do mnoha šancí. Po dvaceti minutách základní hrací doby výsledek ukazoval na bezbrankových 0:0. Vítěz však může být jen jeden, a proto se šlo do penaltové loterie. Rozhodující se stala sedmá série. Brankář s červenou hvězdou na prsou vychytal pokutový kop a odstartoval tak mohutné oslavy sešívaných a bohužel také velké zklamání na straně soupeře. Už tak velkou radost slávistů ještě umocnilo vyhlašování individuálních výkonů, kdy si Nathaniel Odei odnesl cenu pro nejlepšího obránce turnaje.

Champions League:
SK Slavia Praha - Raków Čenstochová (POL) 2:0
SK Slavia Praha - Barca Academy Varšava (POL) 0:0
SK Slavia Praha - Jagiellonia Bělostok (POL) 1:0
SK Slavia Praha - Cracovia (POL) 2:0

Finále:
SK Slavia Praha - Lech Poznaň 0:0 (7:6 pen)

Hodnocení trenéra Davida Pilaře:
Nedělním klání v Champions League jsme začali hned zostra proti Rakówu Čenstochová výhrou 2:0. Chtěli jsme hrát aktivně, soupeři vnutit náš styl, což se nám podařilo. Ještě jsme k tomu navrch udrželi i čisté konto. To se klukům dařilo i v dalších zápasech. Postupně jsme hráli s Barca Academy Varšava, Jagiellonií Bělostok a Cracovií. Přičemž poslední zápas byl o přímý postup do finále celého turnaje. Ten kluci zvládli a šlo se na Lech Poznaň. Zápas byl hodně vyrovnaný a skončil remízou 0:0. Šlo se tedy rovnou do penaltového rozstřelu, kde rozhodla až sedmá série a chycený pokutový kop soupeře. Pak už následovala jen obrovská radost a emoce z vítězného turnaje. Všechny hráče bych chtěl moc pochválit za to, jak se prezentovali na turnaji, za předvedené výkony a vůbec i chování mimo turnaj, jako například při návštěvě místní baziliky.

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články