U13 na domácím Premier Cupu obsadila druhé místo | SK Slavia Praha
Více

U13 na domácím Premier Cupu obsadila druhé místo

Během středečního státního svátku se v tréninkovém centru v Horních Měcholupech uskutečnil 11. ročník Premier Cupu. Na mezinárodní turnaj, který pořádá mládežnická akademie SK Slavia Praha, zavítalo celkem pět týmů. Obě pražská S, ostravský Baník, Slovan Bratislava a také rakouský Red Bull Salcburk.

Přesně v devět hodin ráno padl úvodní hvizd celého turnaje. Chladné ráno však mělo na slávisty vliv jen chvíli. Během čtyřiceti minut proti Baníku Ostrava se prosadilo celkem osm střelců a hned na úvod vlili horkou krev do žil i domácím fanouškům jasnou výhrou 9:2. V druhém dopoledním utkání čekal sešívané rakouský soupeř. Za silného deště se mládežníci prezentovali výborným fotbalem, byli zodpovědní do defenzivy, přesní a nebezpeční v ofenzivě. Po brankách Pěnkavy, Teplého, Všetečky a Štěpánka si připsali další tři body do tabulky. Druhou polovinu turnaje vykopli žáci nervózně a proti Slovanu Bratislava museli dotahovat. Vše se nakonec v dobré obrátilo, jak herně, tak gólově. Na konci zápasu na výsledkové tabuli svítilo 3:2 pro domácí. Předposlední zápas celého dne byl nakonec také tím nejdůležitějším. Střetli se v něm týmy, které doposud neztratili ani bod. O vítězství v turnaji tedy rozhodovalo derby pražských S. Sešívaným nevyšel vstup do utkání, kdy se mohli hned v úvodním minutě ujmout vedení, ale šanci promarnili. Sparťané však na opačné straně hřiště své možnosti na skórování využili. Červenobílým se nepovedlo zareagovat, hosté odskočili, pohlídali si výsledek a také celkové vítězství. Bronzové medaile putují do Rakouska a na čtvrtém místě skončil Bratislavský Slovan.

SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava 9:2 (2x Luka, Vacek, Novotný, Bureš, Teplý, Všetečka, Pěnkava, Štěpánek)
ŠK Slovan Bratislava - AC Sparta Praha 2:4
SK Slavia Praha - FC Red Bull Salcburk 4:1 (Pěnkava, Teplý, Všetečka, Štěpánek)
FC Baník Ostrava - ŠK Slovan Bratislava 2:5
AC Sparta Praha - FC Red Bull Salcburk 3:2
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava 3:2 (Lahoda, Luka, Pěnkava)
FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 1:7
ŠK Slovan Bratislava - FC Red Bull Salcburk 1:4
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 0:4
FC Red Bull Salcburk - FC Baník Ostrava 5:0

Celková umístění:
1. AC Sparta Praha
2. SK Slavia Praha
3. FC Red Bull Salcburk
4. ŠK Slovan Bratislava
5. FC Baník Ostrava

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Měli jsme pomalejší rozjezd, ale proti Baníku jsme byli klinicky přesní v zakončení a proměnili všechny šance. Utkání se Salcburkem bylo z naší strany asi nejlepším zápasem dne. Byli jsme schopni rychle přesouvat hru, abychom překonali vysoký presing soupeře. Odpoledne jsme se přesunuli na druhé hřiště, kde byly naše výkony výrazně horší. Proti Slovanu Bratislava nám 20 minut chyběla energie a kvalita, ale naštěstí jsme se včas probudili poté, co jsme dokázali vyrovnat a zápas nakonec vyhráli. Finálový zápas proti Spartě jsme odehráli velmi špatně. Naše technická zdatnost a koncentrace byla téměř nulová a soupeř potrestal všechny naše hrubé chyby. Zápas mohl vypadat úplně jinak, kdybychom proměnili naši tutovku hned v první minutě. Bohužel se tak nestalo, my utkání nezvládli a náročný den končíme zklamaní. Stále nám chybí schopnost udělat poslední krok k celkovému vítězství v turnajích a velkých zápasech, ale nabíráme další zkušenosti a zlepšujeme se.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články