Ve čtvrtek od 21:00 v Edenu proti Kluži | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 v Edenu proti Kluži

Sešívané čeká ve čtvrtek od 21:00 v Edenu utkání základní skupiny Evropské konferenční ligy proti Kluži. Zápas vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a Peter Olayinka.

Slávisté vyhlíží další velký evropský čtvrtek. Soupeřem jim bude v Edenu od 21 hodin Kluž. Rumunský mistr ze dvou zápasů v základní skupině Evropské konferenční ligy vytěžil jeden bod. „Jako obvykle budeme hrát kompaktně a vysoko. Potřebujeme vyhrát, je to pro nás hodně důležité. Musíme být na zápas připraveni, nebude to jednoduché. Ale myslím, že uhrajeme dobrý výsledek,“ říká Peter Olayinka.

V kádru Kluže nalezneme několik hráčů, kteří pamatují tři roky starý vzájemný souboj o Ligu mistrů. Soupeře povede do boje opět charismatický trenér Dan Petrescu. „Je tam stejný trenér, někteří hráči jsou tam stejní. I herní styl je podobný, soustředí se na defenzivu, nechtějí dostat gól. Výsledky 1:0, 1:1 a góly v posledních minutách jsou odrazem toho, jak do zápasů vstupují a jak je chtějí odehrát,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Památné dvojutkání, které rozhodlo o tom, že si slávisté podruhé v historii zahrají základní skupinu Ligy mistrů, má Peter Olayinka v živé paměti. „Samozřejmě, ten zápas si pamatuju. Bořil dal gól, byl to pro nás magický moment postoupit do základní skupiny Ligy mistrů. Ve čtvrtek nás s nimi čeká další zápas. Doufáme, že se nám to utkání povede,“ říká nigerijské křídlo.


Nejlepší střelec Slavie v evropských pohárech doufá, že se ve čtvrtek bude hrát opět před vyprodaným hledištěm. „Doufám, že budou moct přijít. Je to pro nás důležitý zápas, abychom mohli být první v tabulce. Myslím, že atmosféra bude skvělá. Doufám, že nás přijdou podpořit jako vždycky,“ říká Olayinka.

Trenérský tým bude narozdíl od nedělního utkání s Libercem moci využít Christa Tiéhiho, naopak Lukáš Masopust k dispozici nebude. „Marodka je podobná jako o víkendu, navíc do toho promlouvá soupiska. Vrací se nám Christ, který nebyl na marodce, ale nemohl nastoupit kvůli hostování. Budeme doufat, že se Ondra Lingr dá dohromady, aby nám mohl pomoct alespoň na část toho utkání. Teď je to tak padesát na padesát, na neděli by měl být stoprocentně. Lukáš Masopust určitě nebude. Ze zápasu s Libercem jsou jako vždycky drobnější šrámy, ale nikdo by vypadnout neměl,“ říká kouč sešívaných.

Zápas proti Kluži začíná v Edenu ve 21:00, přímým přenosem ho vysílá ČT sport. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit!

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články