V neděli od 19:00 v Olomouci proti Sigmě | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 v Olomouci proti Sigmě

Nedělní ligový duel v Olomouci vyhlíží v preview hlavní trenér Jindřich Trpišovský a útočník Václav Jurečka. Hovořili o talentovaném Mojmíru Chytilovi i vzrůstající formě soupeře.

Tři dny po domácí porážce od Kluže čeká na slávisty další ligové střetnutí. V neděli od 19:00 vyzvou v Olomouci tamní Sigmu, dvanáctý tým tabulky. Svěřenci Václava Jílka se po špatném vstupu do sezony zlepšují, poslední dva duely proměnili v zisk čtyř bodů.

„Na začátku nezískávali body, čtyři z pěti zápasů úvodních prohráli. Ale jejich výkony byly dobré. Teď se zlepšili, začali být více produktivní, nedostávají tolik zbytečných branek. Čeká nás náročné utkání,“ myslí si Jindřich Trpišovský.

„Těším se, jsem konečně zdravý. Nabírám formu, cítím se líp a líp každý trénink. Uvidíme, jestli mě trenér využije. Pro mě to je návrat na Moravu, přijdou se podívat rodiče, jsem rád, že to takto vyšlo. Věřím, že utkání zvládneme,“ přidává svůj postřeh Václav Jurečka.

Mezi výrazné individuality nedělního soupeře patří Mojmír Chytil, třiadvacetiletý útočník má na svém kontě v lize letos už čtyři přesné zásahy. „Spojení Chytila s Rúskem jim funguje, doplňují se, jsou to rozdílné typy hráčů. Chytil se dobře orientuje ve vápně, je to takový rváč, hodně soubojový fotbalista. Hodně těží ze situací, které vytvoří hráči okolo něj, třeba Zmrzlý z levé strany. A on to pak dobře zúročuje,“ oceňuje Chytilovy kvality šéf sešívané střídačky. „Byl v Pardubicích vloni, tam se nastartoval, vystřílel Olomouci postup v MOL Cupu. Nebezpečný hráč, musíme si na něj dát pozor, bude pro nás hrozbou,“ má jasno útočník Slavie.

Václav Jurečka proti Olomouci odehrál v kariéře čtyři zápasy, na první gól ale stále čeká. „Pamatuji si na zápasy, které jsme na Andrově stadionu hrály se Slováckem i Opavou. Těžká utkání, hodně o trpělivosti, o tom, kdo vstřelí první gól. Mně se to ještě nepovedlo, mám o motivaci navíc, aby mi to tam konečně spadlo,“ přeje si Jurečka.

Sigma v letošním ročníku ze čtyř domácích utkání získala jediný bod za remízu s Libercem. „Doma odehráli dobré zápasy, s Plzní i Libercem hráli výborně. Trošku bych to přirovnal k našemu zápasu s Kluží, kdy jste lepší, máte víc šancí, ale nakonec nezískáte ani bod. Někdy to tak ve fotbale prostě je,“ uzavírá Trpišovský.

Zápas proti Olomouci začíná v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články