Slávistky odlétají do Říma na úvodní zápas UWCL | SK Slavia Praha
Více

Slávistky odlétají do Říma na úvodní zápas UWCL

Slávistky čeká ve středu v ranních hodinách přesun do Itálie na úvodní zápas základní skupiny Ligy mistryň, kde se postaví ve čtvrtek od 21:00 proti druhému týmu italské Serie A, AS Řím. Jak se na zápas těší trenér Karel Piták a záložnice Martina Šurnovská?

„Zdravotně není tým bohužel úplně v pořádku, dlouhodobě nemůžeme počítat s Gabrielou Šlajsovou a do poslední chvíle budeme čekat, jestli se dá do pořádku Tereza Szewieczková, které by styl soupeře mohl vyhovovat a věřím, že by se dokázala střelecky prosadit. Během derby se nám na víc zranila mladá Lucie Bendová, která dostala nepříjemný zásah do kotníku, uvidíme na místě, v jakém budou holky stavu a jestli alespoň jedna z nich do zápasu nastoupí,“ říká trenér Karel Piták.

„AS Řím má velkou fotbalovou kvalitou, jsou hravé, dobře kombinují, ale chybují v defenzivní řadě, kde toho budeme doufám moct využít ke vstřelení branky. Určitě jsme schopni uspět a přivézt z Říma důležité vítězství, musíme však podat lepší výkon než v sobotu v derby,“ zdůrazňuje.

„Kdybychom o víkendu derby prohrály, určitě nejedeme do Itálie s dobrou náladou, to, jak holky dokázaly závěr zápasu zvládnout, nám ukázalo, jak silný a sebevědomý tým jsme, věřím, že neodjedeme z Říma s prázdnou,“ věří trenér Piták.


„Na zápas se všechny moc těšíme, bude to poprvé, co si zahrajeme skupinovou fázi Ligy mistryň. Doufám, že nás čeká dobrý, vyrovnaný zápas a že uhrajeme minimálně bod, který by pro nás byl velmi důležitý do dalších zápasů,“ popsala pocity před zápasem záložnice Martina Šurnovská.

„Myslím, že můžeme soupeře překvapit nějakým rychlým protiútokem, jelikož máme v týmu velmi rychlé hráčky, branka z kraje zápasu by nám do dalšího průběhu zápasu určitě pomohla. Důležité je uhrát dobrý výsledek a předvést dobrý výkon, takový, se kterým můžeme spokojené odejít ze hřiště,“ prozradila před odjezdem slávistická záložnice.

Utkání začíná ve čtvrtek ve 21:00 a sledovat ho můžete v přímém přenosu na youtube kanálu DAZN.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články