Hráči na hostování: Osmý gól van Burena, Zeronik jde s Příbramí do čela | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Osmý gól van Burena, Zeronik jde s Příbramí do čela

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Mick van Buren (FC Slovan Liberec): Nizozemský záložník se stal jedním z hrdinů podještědského derby, ve kterém vstřelil svoji už osmou ligovou branku a přispěl k vítězství 2:0. Prosadil se v 75 minutě, kdy si naběhl na centr Denise Višinského z pravého křídla a z první pohotově uklidil míč na zadní tyč.

Maksym Talovjerov (FC Slovan Liberec): Urostlý obránce také patřil k oporám derby s Jabloncem, ve středu obrany dokázal pokrývat aktivní ofenzivu soupeře a nedovolil mu skórovat ani jednu branku.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): I stále teprve devatenáctiletý obránce nastoupil proti Jablonci v základu a na pozici pravého stopera si vedl velmi dobře, mrzet ho může jen žlutá karta, kterou od rozhodčího uviděl v 70. minutě.

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): V utkání na hřišti Plzně odehrál celý zápas, do vápna soupeře poslal několik nebezpečných centrů, gól ani asistenci si ale nepřipsal a Baník se Západočechy nakonec prohrál 1:3.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Tápajícím Pardubicím se nedařilo ani proti brněnské Zbrojovce, sešívaný gólman čelil v utkání čtyřem střelám mezi tři tyče, z nichž hned tři skončily za jeho zády. Zápas skončil porážkou domácích 1:3.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Talentovaný stoper odehrál na středu obrany celý zápas, s ofenzivou hostů a zejména třígólovým Řezníčkem si ale poradit nedokázal. V samém závěru utkání pak inkasoval od rozhodčího druhou žlutou kartu v sezoně.

Marek Icha (FK Pardubice): Na středu zálohy odvedl spoustu práce, Západočechům se ale nedaří v ofenzivě ani defenzivě, porážce svého celku tak mladý záložník zabránit nedokázal.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Do zápasu s Pardubicemi naskočil na poslední minutky nastavení, ve kterých pomohl uhlídat dvoubrankové vedení Zbrojovky až do závěrečného hvizdu.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): V zápase s Vlašimí čelil dvěma střelám na bránu, inkasoval pouze ze Suchanovy penalty a pomohl tak domácím k zisku bodu za remízu 1:1.

František Matys (MFK Vyškov): Urostlému obránci patří pevné místo v defenzivě Vyškova. V základu nastoupil i tentokrát a solidním výkonem pomohl ke konečné remíze.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve dvacetiletý záložník odehrál ve Vyškově více jak osmdesát minut hry, ve kterých se ale v ofenzivě výrazněji neprosadil a na trávníku byl nahrazen čerstvým Zinhasovičem.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): V zápase pochytal čtyři střely soupeře, nestačil jen na nešťastný vlastní gól Kulhánka, který určil i konečný výsledek zápasu.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Na trávník naskočil na posledních deset minut ve chvíli, kdy už Vlašim hrála oslabena o vyloučeného Onijeho. Cílem sešívaného křídelníka tak místo útočení byla spíše snaha ubránit remízový výsledek, což se nakonec Středočechům podařilo.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Po zápasové odmlce nastoupil mladý obránce v základní sestavě. V defenzivě si vedl solidně, mrzet ho může akorát čtvrtá žlutá karta v sezoně, která znamená stopku pro příští ligové utkání.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný obránce odehrál ve Vyškově celý zápas, v obraně ukázal svoji spolehlivost a přispěl k zisku cenného bodu na hřišti čtvrtého týmu tabulky.

Adam Toula (FC Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý útočník se na hřiště dostal až v samém závěru utkání, ve kterém pomohl oslabené Vlašimi udržet remízu 1:1 až do konečného hvizdu sudího.

Jakub Zeronik (FK Příbram): Ofenzivní záložník naskočil do utkání v Opavě v 65. minutě. Krátce po jeho příchodu na hřiště byla nařízena penalta pro hosty, kterou proměnil Wágner a Středočeši se tak posunuli do čela druhé ligy.

Česká fotbalová liga

David Štětka (Sokol Houstoň): Při zápase s B-týmem Dukly odehrál celé utkání, aktivním výkonem přispěl ke konečné výhře 2:0.

Filip Šimeček (SK Benešov): S B-týmem Teplic sice Benešov na svém hřišti prohrál 1:2, jedinou branku domácích ale vstřelil právě sešívaný záložník. Jednalo se už o jeho třetí ligovou trefu v probíhající sezoně.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články