Ve čtvrtek v Edenu od 18:45 UECL proti Sivassporu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek v Edenu od 18:45 UECL proti Sivassporu

O čtvrtečním posledním utkání základní skupiny Evropské konferenční ligy proti Sivassporu promluvili pro Slavia TV hlavní trenér Jindřich Trpišovský a stoper Taras Kačaraba.

Sešívaní proti Sivassporu, který má postup jistý, potřebují získat více bodů než Kluž v souběžně hraném utkání s Ballkani. Jen tak postoupí do jara. Při rovnosti bodů posune rumunského šampiona dál lepší bilance ze vzájemných střetnutí.

„Chceme podat lepší výkon, než který jsme podali v Turecku. Chceme zvítězit, to jediné můžeme ovlivnit. Ať to v Kluži dopadne jakkoliv, pořád je to zápas o body, prestiž, koeficient… Chceme potěšit fanoušky, důvodů utkání zvládnout je celá řada,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

„Víme, že to nemáme ve vlastní moci. Připravujeme se jako obvykle, věřím, že zvítězíme. Ballkani má kvalitní tým schopný v Kluži bodovat, uvidíme po zápase, jak to celé dopadne,“ navazuje na hlavního trenéra Taras Kačaraba.

První vzájemný duel skončil v Sivasu remízou 1:1. Skóre bleskově otevřel Peter Olayinka, za domácí srovnal Saba. Jistotu vyřazovací fáze získal loňský vítěz tureckého poháru před týdnem, kdy na vlastním stadionu smetl Kluž třemi góly.

„V celé skupině je charakterizuje jedno slovo, tím je efektivita. Proměňují takřka všechny svoje šance. Musíme se z prvního utkání poučit a předvést lepší výkon,“ doufá šéf střídačky červenobílých.

Snaze slávistů probít se do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy bude opět přihlížet zaplněný Eden.

„Těším se hodně na atmosféru, věřím, že zase bude vyprodáno. Fanouškům mockrát děkuju, byli za námi v Prištině, v Ďolíčku, jezdí za námi všude. Snad se jím ve čtvrtek odměníme dobrým výkonem a uspějeme,“ říká ukrajinský stoper.

Zápas proti Sivassporu začíná ve čtvrtek v 18:45, přímým přenosem ho vysílá ČT sport.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články