Hráči na hostování: Plavšić nahrával, Markovič vychytal výhru | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Plavšić nahrával, Markovič vychytal výhru

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování se dočtete v našem přehledu.

FORTUNA:LIGA

Mick van Buren (FC Slovan Liberec): Na hřišti brněnské Zbrojovky odehrál nizozemský útočník skoro osmdesát minut hry, v souboji s domácím Řezníčkem o vrchní příčky střelecké tabulky ale tentokrát nebyl úspěšný a neskóroval.

Maksym Talovjerov (FC Slovan Liberec): Urostlý obránce odehrál v Brně celý zápas, obraně Liberce se ale tentokrát nedařilo. Už první půli hosty dvakrát zachránilo břevno, ve druhém poločase se pak domácí dokázali hned třikrát prosadit a nakonec jasně vyhráli.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): Na trávníku strávil skoro hodinu hry, v první půli pomáhal defenzivě Severočechů odolávat domácímu náporu, ve druhém poločase byl pak za stavu 0:1 na trávníku nahrazen ofenzivněji laděným Frýdkem.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Do zápasu s Libercem naskočil na závěrečných pět minut, ve kterých pomohl domácím udržet jasné vedení až do konce zápasu.

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): V domácím zápase s Mladou Boleslaví odehrál drobný záložník celý zápas, ve kterém asistencí přispěl k výhře 3:1. Prsty měl už ve druhém gólu domácích, kdy jeho centr ještě přizvedl na hlavu skórujícího Frydrycha Fleišman. V 59. pak odchovanec Crvené Zvezdy přesným pasem nalezl nabíhajícího Almásiho, který prudkou hlavičkou uzavřel skóre zápasu.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Jednička Východočechů mohla tentokrát slavit, mladý gólman za svá záda pustil pouze jednu střelu domácího Hradce a přispěl tak k velmi cennému vítězství Pardubic 3:1.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Mladý stoper si v zápase s Hradcem Králové poradil s útokem soupeře a i díky jeho předvedenému výkonu Východočeši oživili naděje na udržení v nejvyšší soutěži.

Marek Icha (FK Pardubice): Talentovaný univerzál tentokrát nastoupil na pravé straně obrany, kde se mu vedlo nad očekávání, dokázal si poradit s rychlým přechodem Hradce a přispěl ke konečnému vítězství.

Daniel Fila (FK Teplice): Nadějný útočník se o víkendu vrátil po zranění na ligové trávníky, v samém závěru nastavení naskočil do utkání s Olomoucí a pomohl Teplicím uhájit těsné vedení 2:1.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): V zápase s B-týmem Olomouce čelil třem střelám, inkasoval dvakrát a utkání skončilo remízou.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve dvacetiletý záložník odehrál v zápase s Táborskem celé utkání, přes dobrý výkon se ale gólově neprosadil a duel skončil remízou 2:2.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Táborsko na sešívaného gólmana vyslalo hned osm střel mezi tři tyče, mladý brankář za záda pustil jen dva míče a pomohl tak ke konečné remíze.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Do utkání naskočil v 62. minutě výměnou za Smejkala, ve zbytku utkání se už ale domácím skórovat a strhnout vedení na svou stranu nepodařilo.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný obránce odehrál s Táborskem celý zápas, do statistik se zapsal nešťastným vlastním gólem. V první půli usměrnil míč za záda Vágnera a domácí prohrávali už 0:2, nakonec ale zápas dokázali alespoň srovnat na konečných 2:2.

Adam Toula (FC Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý útočník naskočil na trávník v 85. minutě, ve zbytku zápasu už ale gól nepadl a utkání skončilo remízou.

Jakub Zeronik (FK Příbram): Při jasné výhře nad Jihlavou odehrál talentovaný záložník přes sedmdesát minut hry, ve kterých domácím aktivním výkonem pomohl k vedení 2:0. Příbrami se po jeho odchodu ze hřiště podařilo vsítit ještě jednu branku a zvítězila tak jasně 3:0.

Česká fotbalová liga

David Štětka (Sokol Houstoň): V domácím zápase se Sokolovem odehrál 77 minut, ve kterých pomohl k cenné výhře 3:1.

Filip Šimeček (SK Benešov): Při bezbrankové remíze v Chlumci strávil na hřišti celý zápas, do statistik se zapsal pouze žlutou kartou z 84. minuty.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články