Béčko si z Líšně odvezlo bod. Dorostenci v sobotu i neděli sehráli derby | SK Slavia Praha
Více

Béčko si z Líšně odvezlo bod. Dorostenci v sobotu i neděli sehráli derby

B-tým předvedl proti Líšni povedený výkon a připsal si remízu. Kategorie U18 na Xaverově porazila Spartu. Devatenáctka hrála většinu utkání o deseti a odchází z derby s bodem. Žáci změřili síly se zahraničním soupeřem. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 5. listopadu

B-tým

SK Líšeň vs. SK Slavia Praha 0:0
Sestava: Sirotník – Trédl (67. Singhateh), Nikl, Hunal, Labík – Šubert (76. Žitný), Kopáček (76. Alrashdi), Planka – Beran Š., Šmiga (90. Osuagwu), Pudil A.

Sešíváné béčko zavítalo na stadion dosavadního lídra FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V Líšni začalo aktivněji, ale se střelou Šuberta a volejem kapitána Kopáčka si poradil domácí brankář. Na druhé straně se musel zaskvět také pozorný Sirotník po dorážce z bezprostřední blízkosti. S blížícím se koncem poločasu byl ale gólman sešívaných dvakrát překonán. Zachránila ho však vždy branková konstrukce, a proto se týmy do kabin rozcházeli za smírného stavu. Ve druhém dějství měli více ze hry domácí. Všechny příležitosti však zlikvidovala pozorná obrana Slavie anebo brankář Sirotník. Čekání na gól zastavil až závěrečný hvizd rozhodčího. Ten tak přidělil každému z týmů po jednom bodu, který je pro Pražany obzvláště cenný.

U19

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 1:1 (1:1)
Sestava: Kolodziej – Piták, Pančev (73. Zelenka), Konečný, Kolář – Mervard (84. Fiker), Lopatář – Toula (73. Bouchner), Dufek, Mikulanda – Pikolon (65. Hájek)
Góly: 29. Pikolon

Dorostenecké derby pražských S odstartovala mužstva U19. Dobrý vstup hostů do utkání však zabrzdilo vyloučení Filipa Koláře ve 14. minutě. I přes početní nevýhodu Slavia držela krok se soupeřem a vypracovala si brankové příležitosti. Jednu z nich proměnil v 29. minutě Samuel Pikolon a hosté vedli. Ve druhé minutě nastavení první půle však sparťané dokázali vyrovnat. Také ve druhé pětačtyřiceti minutovce sešívaní srdnatě bojovali. Zaskvěl se mimo jiné i strážce branky Kolodziej, který už za svá záda další míč nepustil a i proto derby zůstalo bez vítěze.

U17

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 1:0 (0:0)
Sestava: Jovanovski – Herák, Holub, Hanzelka, Boledovič – Pech (82. Podroužek), Zamazal, Naskos – Belžík (71. Lacko), Sosna (71. Hefner), Zelingr (71. Bouchner)

Mladší dorostenci začali nervózně, ale s přibývajícími minutami se dostali do zápasu a byli lepším týmem. Bohužel střelec se v jejich řadách nenašel, a proto se týmy odebraly na přestávku za bezbrankového stavu. Ve druhém poločase už se skóre měnilo, bohužel však ve prospěch domácích. Slávisté měli 25 minut alespoň na vyrovnání. Poslali na hřiště čerstvé síly, ale ani ty nedokázaly vytěžit více z mnoha centrovaných míčů a standartních situací. Sparta tedy své vedení a tři body uhájila nejtěsnějším možným rozdílem.

U15

SK Slavia Praha vs. RMSK Cidlina 4:0
Sestava: Suda – Kubů (49. Brázda), Fuksa (41. Janota), Ferenc, Motyčka (41. Martyniuk), Pastyřík, Palaščák, Magada (41. Červenka), Šmiga J. (41. Horváth), Potměšil, Drašnar
Góly: 2x Potměšil, Drašnar, Martyniuk

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Z naší strany to byl kvalitní zápas. Byli jsme kombinačně i individuálně úspěšní. Hra se častěji střetávala na polovině soupeře. Jen bych si představoval ještě více vytvořených šancí. Soupeř chtěl hrát fotbal a měl také pár hezkých momentů. Určitě se jednalo o jeden z lepších týmů, které jsme v soutěži zatím potkali.

U14

SK Slavia Praha vs. RMSK Cidlina 4:0
Sestava: Šiška – Baroš, Barčot (41. Ilinčić), Jelínek Š., Kravařík (41. Chadima), Mašek (41. Kratochvíl), Pancíř (41. Srb), Filip, Vlašánek (41. Svoboda), Mach, Kubeš (41. Švehla)
Góly: Mašek, Mach, Ilinčić, Filip

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Dnes jsme předvedli velmi povedený výkon. Většinu zápasu jsme drželi míč, byli jsme aktivní a vytvořili jsme si spoustu příležitostí. Bohužel, dnes se nám vůbec nedařilo v koncovce. Rozdíl ve skóre mohl být výraznější.

U13

SK Slavia Praha vs. DFB Ostbayern 2:1
Góly: Havlena, Teplý

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Ve hře jsme dominovali a nezpohodlněli jsme. Měli jsme bohužel problémy s hrou dopředu čímž jsme si na sebe vytvářeli zbytečný tlak. Měli jsme také problémy s pohybem hráčů ve středu pole a dalších důležitých prostorech. Velkým pozitivem byl náš represink, který byl také tréninkovým tématem tohoto týdne. Kdybychom v prvních deseti minutách proměnili dvě velké šance, mohli jsme si utkání výrazně ulehčit.

U13

SK Slavia Praha vs. VfB Stuttgart 6:0
Góly: 2x Štěpánek, Martínek, Lahoda, Teplý, Všetečka

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Nejspíš náš zatím nejlepší výkon v sezoně. Soupeře jsme jasně přehráli. Naše intenzita při represinku byla skvělá. Hráči skvěle plnili své role, hráli rychle dopředu na jeden až dva doteky s vysokým tempem a rychlostí, kterou Stuttgart nezvládl. Jakmile jsme dali tři góly, hráli jsme s velkým sebevědomím a hru jsme kontrolovali. Skvělý výkon od všech hráčů.

U12

Miniturnaj Strahov

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: VFB Stuttgart byl velmi dobrým soupeřem. Jejich výstavba hry i individuální výkony byly na výborné úrovni. Naše hráče to přimělo také ke kvalitní hře a nebáli jsem se hrát pod tlakem soupeře. Vystavovali jsme hru od brankáře, hráli odvážně 1v1 i rychle přecházeli až k brance soupeře. Kvalitní zapas, který byl velkým přínosem. Zápas se Spartou byl také hrán ve vysokém tempu a nasazením z obou stran, kdy se oba týmy snažily o výstavbu hry. Nám se i přes tlak nepodařilo dát vedoucí branku či dvě. Soupeři bohužel ano. Do poslední části zápasu jsme šli se ztrátou, kterou jsme chtěli svou aktivitou zvrátit. Dnes nám ale bohužel nebylo přáno a Sparta nám svou hrou také nepomohla. Ke konci utkání to byl boj o každý metr či míč.

U10

Miniliga Teplice U11

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Naše pojetí hry bylo velmi aktivní. Napadali jsme protihráče a dařilo se nám zejména v situacích 1v1. Rovněž se nám promítlo naše týdenní tréninkové téma, a to dobrá spolupráce dvou hráčů zejména v gólových situacích. Byli jsme dobři i při převzetí míče do pohybu nahoru. Nastavení kluků před i během miniturnaje bylo skvělé.

U9

Miniturnaj Olomouc

Hodnocení trenéra Jana Duse: V sobotu jsme cestovali na Hanou, kde domácí Sigma uspořádala turnaj čtyř týmů. Kromě Sigmy se turnaje zúčastnil také ostravský Baník a Opava. Oproti nepovedenému turnaji v Bratislavě jsme zlepšili práci v poslední třetině hřiště a více se tlačili do zakončení. Kromě jednoho nepovedeného poločasu s Baníkem jsme byli lepším týmem. Poděkování patří do Olomouce za perfektní organizaci a soupeřům za velmi vysokou kvalitu hry.

U7

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha U8

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Zatím jeden z nejlepších zápasů co jsme odehráli. Ukázali jsme spousty herních dovedností, nastříleli hodně branek a měli radosti ze hry.

Neděle 6. listopadu

U18

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 2:1 (0:0)
Sestava: Tomas – Hausman (46. Lacko), Křístek, Žitný, Fiker – Zelenka (46. Urban), Podroužek, Hefner – Jinoch Jan (76. Steklý), Biegon, Jinoch Josef (60. Wesolowsky)
Góly: 73. Lacko, 92. Biegon

Také v neděli se hrálo další pražské derby dorostenců. Postavili se proti sobě hráči slávistické a sparťanské osmnáctky. Lépe do utkání vstoupili hosté. Sešívaní se nemohli dostat ke své nátlakové hře, přesto si vytvořili šance dostat se do vedení. Ty měl i soupeř na druhé straně díky záběhům za obranu. I s tím si však mládežníci poradili a do druhé půle bylo vše otevřené. Do vedení šla však Sparta v 67. minutě. Domácí rychle zareagovali, když v 73. minutě vyrovnal Jan Lacko. Infarktový, a nakonec i rozhodující moment přišel až v samotném závěru. Ve druhé minutě nastavení měli sešívaní výhodu pokutového kopu. Míče se chopil Erik Biegon, který potvrdil roli kanonýra a vystřelil tři body.

U13

Miniturnaj Strahov

SK Slavia Praha vs. VfB Stuttgart 8:1
Góly: 2x Štěpánek, 2x Havlena, Novotný, Lahoda, Střihavka, Teplý

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 3:4
Góly: 2x Pěnkava, Zich

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Hořký konec jinak skvělého víkendu. V přečíslení jsme si proti VfB vytvořili mnoho šancí, ale dali jsme jen jeden gól. Byli jsme však skvělí v podčíslení a neinkasovali jsme. V závěrečné třetině jsme hráli dobře, i když nám chyběla větší odvaha hrát dopředu a na krajích hřiště. V derby jsme měli problémy překonat soupeře při přečíslení. Často jsme si dávali až příliš mnoho doteků, postrádali kvalitu při finální přihrávce a dali jen jeden gól. Při podčíslení jsme dobře bránili a dovolili Spartě jen pár příležitostí. Nakonec však soupeř dokázal skórovat. Gól nás srazil, ale pokračovali jsme v práci. Většinu poločasu jsme hráli bez většího přemýšlení a v panice. Jakmile Pěnkava vyrovnal, naše hra se zlepšila. Více jsme si věřili a rychle jsme utkání otočili. V závěru nám chyběl klid v defenzivě a Sparta vstřelila dva pozdní góly a vyhrála.

U12

FK Slavoj Vyšehrad U13 vs. SK Slavia Praha 2:6
Sestava: Vlasák, Jeřábek – Vavrla, Blažek, Odei, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Kočí, Rakár, Javůrek, Kléma, Šíma
Góly: 2x Rigoci, 2x Javůrek, 2x Sklenář

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Po sobotním turnaji jsem bohužel nebyli v optimálním tempu. Zápas byl od nás ospalý a pomalý, zejména v první a třetí třetině. Jen druhá část byla z naší strany dobrá. Kluci zlepšili pohyb a hru 1v1 kde se nám dařilo přečíslovat soupeře. Moc tedy spokojení s naším výkonem nejsme. Radost nám dělala jen výstavba hry.

U11

FK Slavoj Vyšehrad U12 vs. SK Slavia Praha 4:16
Sestava: Kubička – Botnari, Dvořák, Ficl, Freimann, Hlaváč, Jozífek, Kočina, Lžíčař, Podhorský, Pokorný, Vrabec
Góly: 4x Freimann, 3x Hlaváč, 2x Lžíčař, 2x Podhorský, Pokorný, Kočina, Ficl, Dvořák, vlastní

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Zápas velmi podobný těm minulým v naší soutěži. Tentokrát jsme dokázali zachytit začátek a celá první třetina byla z naší strany velmi dobrá. Skvěle jsme dokázali vystavovat hru od brankáře a byli jsme úspěšní i 1v1. Dost jsme kluky rotovali na pozicích. V poslední třetině už nám trochu chyběl pohyb v nabídce, hlavně ve finální třetině hřiště. Bohužel soupeř nám to moc těžké neudělal.

U8

Minirepublika Horní Měcholupy

Hodnocení trenéra Jana Mitála: V neděli se v našem areálu v Měcholupech uskutečnilo další kolo Minirepubliky, ve kterém se představilo 10 týmů. V základní skupině jsme odehráli čtyři kvalitní a vyrovnané zápasy, které jsme zvládli velmi slušně, postoupili z prvního místa do semifinále a nakonec až do finále, kde jsme podlehli zlatým gólem v prodloužení týmu JFA České Budějovice. Kluci během turnaje předvedli množství úspěšných soubojů 1v1, tlačili se do zakončení, kde nám ale často chyběl klid pro správné řešení dané situace. Pořád máme rezervy v pohybu bez míče a přepínání do defenzivy. Turnaj ale hodnotíme pozitivně a těšíme se další měření s kvalitními soupeři.


Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články