U18 zakončila podzim bez jediné porážky. Béčko opět bodovalo | SK Slavia Praha
Více

U18 zakončila podzim bez jediné porážky. Béčko opět bodovalo

B-tým potřetí za sebou bodoval když v sobotu remizoval s Táborskem 2:2. Starší dorostenci opět vyhráli a neokusili chuť porážky ani v jednom z podzimních duelů. Týmy přípravkových kategorií mají za sebou povedené miniturnaje plné krásných gólů a fotbalových dovedností. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Sobota 12. listopadu

U19

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 0:1 (0:1)
Sestava: Tomas – Hausman (68. Toula), Pančev, Konečný, Kolář – Mervard (15. Hájek), Lopatář (78. Pech)– Dufek, Zelenka, Mikulanda (68. Bouchner) - Pikolon

Přesně v deset hodin dopoledne vykopli starší dorostenci svůj poslední podzimní mistrovský zápas. Před domácím publikem chtěli napravit zaváhání z předchozího kola a vybudovali si herní převahu. Ta však zůstala nevyužita a těsně před poločasem se po rohovém kopu a nedůrazu slávistů před vlastní brankou prosadili hráči Dukly. Přesto měli sešívaní dalších čtyřicet pět minut alespoň na vyrovnání. Ani s čerstvými posilami se však nepovedlo najít skulinu v obraně soupeře a proto devatenáctka zakončila podzim bez dalšího bodového zisku.

U17

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 2:3 (1:3)
Sestava: Kessel – Herák, Křístek, Hanzelka (46. Zima), Kolísek – Pech, Zamazal (46. Sosna), Podroužek (46. Naskos) – Jinoch Jan (46. Belžík), Lacko, Bouchner (83. Steklý)
Góly: 21. Pech, 74. Lacko

Nedařilo se ani mladším spoluhráčům. Už v 10. minutě prohrávala sedmnáctka 0:2. Zapříčinila to i hrubá chyba při výstavbě hry. Sešívaní se trápili i v ofenzivě. Jejich útoky byly pomalé, často nepřesné a v poslední třetině hřiště scházela větší kreativita. Ve 21. minutě dostal domácí do kontaktu skóre Dominik Pech, ale soupeř pohotově zareagoval a do druhého poločasu šla Slavie s dvougólovou ztrátou. Červenobílí zamíchali sestavou, což se na jejich hře projevilo prakticky okamžitě. Díky povedeným kombinacím středem hřiště i po krajích si slávisté vytvořili tlak. V zakončení se však zadařilo jen Janu Lackovi v 74. minutě. Ztrátu se tedy dohnat nepodařilo a body si odnáší Dukla.

U10

Minirepublika Horní Měcholupy

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Zápasy byly od našeho týmu ve velké intenzitě. Hráče jsem chválil za rychlý přechod do útoku po zisku míče. Naopak to bylo zakončení, které nám nešlo, zejména v utkáních proti Trnavě a Baníku Ostrava. Jinak jsme měli hodně úspěšných situací 1v1, opět až na zápas s Baníkem.

U9

Minirepublika Benešov

Hodnocení trenéra Jana Duse: Vycházelo nám hrát 1v1 a jelikož se postavilo velké hřiště tak jsme měli i výborný pohyb bez míče. Jelikož polovina týmů byla mladší a prostřídali jsme v bráně všechny hráče, tak jsme dostávali typické góly buď po prohraném souboji a nebo z dálky.

Neděle 13. listopadu

B-tým

SK Slavia Praha vs. FC SILON Táborsko 2:2 (1:1)
Sestava: Dvořák – Trédl, Kunal, Nikl, Labík – Šubert, Kopáček, Planka – Pudil A. (46. Singhateh), Šmiga D. (93. Osuagwu), Beran
Góly: 5. Šubert, 67. Šmiga D.

Béčko chtělo navázat na povedená utkání proti Karviné a v Líšni. To se dařilo hned od úvodního hvizdu. Martin Šubert dostal skvělou přihrávku před velké vápno, kde si narovnal míč na levou nohu, nekompromisně vypálil na bližší tyč a v 5. minutě Slavia vedla. Táborsko však zvládlo vyrovnat účet a do druhé půle bylo vše otevřené. Další tříbodová naděje přišla v 67. minutě. Po skvělém průniku z levého křídla se dostal k míči před brankou Daniel Šmiga, který si v těchto situacích ví rady a vstřelil druhý gól domácích. I na to však našli hráči Táborska odpověď a po devadesáti minutách svítilo na tabuli konečné skóre 2:2.

U18

FK Slavoj Vyšehrad U19 vs. SK Slavia Praha 1:2 (1:1)
Sestava: Rezek – Urban, Zamazal, Zima, Fiker – Wesolowsky, Podroužek (70. Březina), Steklý – Jinoch Jan, Jelínek O. (65. Slončík), Jinoch Josef
Góly: 38. Jelínek O., 77. Jinoch Jan

Dorostence čekalo další pražské derby. Tentokrát se jim postavil Vyšehrad, který se dostal do vedení po nařízené penaltě. Ve 38. minutě vyrovnal Oskar Jelínek a do kabin se šlo za smírného stavu. Ve druhém dějství se na gól čekalo podstatně déle. Oba týmy si byly vědomi jeho důležitosti. Rozhodnutí o tom, kdo si odnese z utkání tři body přišlo v 77. minutě z kopačky Jana Jinocha a osmnáctka tak zakončila podzim bez jediné porážky.

U16

FK Slavoj Vyšehrad U17 vs. SK Slavia Praha 0:4 (0:2)
Sestava: Obdržálek – Beran (61. Palivec), Horsinka, Hubička, Jelínek L. (61. Slončík) – Čížek (61. Březina), Filippov, Sehnoutka – Kolařík (61. Korenc), Kotrba, Kumpan (61. Němec)
Góly: 3. Čížek, 23. Kolařík, 78. a 83. Kotrba

Také mladší dorostenci chtěli navázat na povedené výkony z podzimní části. A vedlo se jim dobře hned o prvních minut. Po 180 vteřinách hry se prosadil Kryštof Čížek. Vedení a poločasový výsledek určil v půlce prvního dějství Josef Kolařík. Do druhé pětačtyřiceti minutovky šli hosté s vedením v zádech a hráli ve velké pohodě. Nejvíce však Matěj Kotrba, který rozvlnil síť v 78. a poté i v 83. minutě. Podtrženo sečteno, jasné vítězství 0:4 a další tři body pro sešívané.

U15

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 4:4 (2:4)
Sestava: Suda – Ferenc (62. Motyčka), Janota, Fuksa (41. Červenka), Brázda(41. Magada) – Kubů, Pastyřík (51. Drašnar), Palaščák – Martyniuk, Potměšil, Šmiga J. (51. Horváth)
Góly: 2x Potměšil, Šmiga, Martyniuk

Hodnocení trenéra Pavla Němce: V prvním poločase jsme možná i díky nervozitě nebyli tolik na míči. Hra byla spíše vyrovnaná. Sparta se snažila hrát kombinační fotbal, často jsme ale po jejich ztrátách chodili do šancí. My byli daleko nebezpečnější v náběhových situacích za obranu díky triu Jakub Šmiga, Martyniuk, Potměšil. Dvakrát jsme vedli o 2 góly. Ve druhém poločase jsme mohli přidat další dvě branky a utkání zcela rozhodnout. V 60. minutě šla Sparta do deseti hráčů a u nás nastal totální propad výkonu. V deseti jsme byli horším týmem a dostali v závěru dva góly.

U14

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 3:2 (1:1)
Sestava: Šiška – Baroš (54. Jelínek Š.), Barčot, Kratochvíl, Chadima (54. Mach), Mašek, Ilinčić (63. Kravařík), Svoboda (54. Vlašánek), Filip (63. Kubeš), Pancíř, Kozhushko (54. Švehla)
Góly: 12. Filip, 56. Vlašánek

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Dnes jsme odehráli velmi kvalitní utkání ve vysokém tempu. Sparta po celé utkání vysoko presovala, my se snažili vystavovat hru a zejména v prvním poločase jsme v tom byli velmi dobří a v utkání dvakrát vedli. I přes dvě rychlé branky, které jsme inkasovali, jsme se dokázali vrátit do zápasu a na konci jsme soupeře dokázali ještě zatlačit a bojovali alespoň o bod. Jako velké pozitivum beru herní odvahu a kvalitu obou stoperů i středových hráčů hrát i pod velkým tlakem stále konstruktivně.

U13

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 2:3
Góly: 2x Štěpánek, Teplý

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Oba týmy odehráli kvalitní zápas. V prvních 30 minutách jsme měli problémy, zejména při hře od obrany, kdy postavení našich středních záložníků nebylo ideální. Náš pressing také postrádal intenzitu. Posledních 30 minut bylo mnohem lepších ale měli jsme dát více gólů. Celkově jsme podali dobrý výkon v těžkém zápase.

U12

SK Slavia Praha vs. FK Ústí nad Labem 5:6
Sestava: Vlasák, Jeřábek – Vavrla, Blažek, Odei, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Kočí, Rakár, Javůrek, Kléma, Šíma
Góly: 2x Rigoci, Rusyn, Kočí, Odei

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Věděli jsme, že nás bude čekat těžký zápas s narostlým soupeřem, a to se také potvrdilo. My trefovali tyče, ale soupeř měl přesnější mušku a odskočil nám o čtyři branky. Nám se povedlo vrátit do zápasu a dotahovali jsme se. Tam se ukázal charakter týmu. Co se nám nedařilo byla větší odvaha křídel při hře 1v1 v útočné fázi a přesnější zakončení. Velmi dobrý výkon podali Tomáš Rakár, Naty Odei a také Ondřej Šíma a Dominik Jeřábek.

U11

SK Slavia Praha vs. FK Ústí nad Labem 5:2
Sestava: Kubička – Vohralik, Bayo, Botnari, Dvořák, Ficl, Franěk, Freimann, Hlaváč, Jozífek, Kočina, Lžíčař, Paur, Plháček, Podhorský, Pokorný
Góly: Botnari, Podhorský, Pokorný, Ficl, Bayo

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Konečně jsme se dočkali v soutěži těžšího zápasu. A z naší strany to byl velmi dobrý výkon. Jeden z nejlepších v sezóně zatím. Na těžkém terénu jsme dokázali dobře držet míč, Byly pasáže, kdy jsme měli míč v kuse i 4 minuty. Dokázali jsme si hru vystavět a využívali přečíslení 3v2. V poslední třetině jsme byli odvážní a úspěšní v 1v1. Od druhé třetiny Ústí zalezlo před svoje vápno a my si tak mohli vyzkoušet věci, které jsme v týdnu v trénovali, a to zakončení po situaci 1v1, narážečce nebo příjmu míče na zadní nohu. Kromě toho jsme i velmi dobře přepínali a po ztrátách jsme dokázali získat míč rychle zpět. V zápase jsme si vybrali jen jednu slabší desetiminutovku v poslední třetině. Všichni kluci hráli dobře, ale vyzdvihnout bych chtěl výkon Plháčka a Kočiny, kteří dlouhodobě jsou oporami. Dále potom výkon Hlaváče a Ficla, kteří podali také nadstandardní výkon.

U10

Miniturnaj Horní Měcholupy

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Zápasy byly odehrány od našeho týmu ve velké intenzitě s napadáním soupeře už v zárodku rozehry. Hráči výborně přepínali útok-obrana-útok po zisku míče, či ztrátě míče. V obou utkáních se hráčům dařilo prakticky vše. Výborné výkony předvedli i hráči U9 Houžvička a Těšitel, kteří se hráčům Baníku o rok starším vyrovnali a stejně kvalitní výkon předvedli i proti týmu Teplic U11.

U9

Miniturnaj Admira Praha, České Budějovice

Hodnocení trenéra Jana Duse: Mimo klasických hlavních cílů jsme si do této akce dali za úkol i téma z minulého týdne. To bylo 1v1 z pohledu obránce. Konkrétně neprobíhání soubojů, boční postavení, snaha konstruktivně soupeři odebrat míč. I když nám ne vše úplně vycházelo, kluci v tomhle dělají pokroky. Měli jsme také velmi dobré zakládání útoku od brankáře a odvaha při hře 1v1.

U7

SK Slavia Praha vs. ČAFC U8

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Odehráli jsme zápas, ve kterém jsme od začátku do konce dominovali. Kluci si vyzkoušeli v utkání spousty věcí a dovedností, které se učíme.

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Trenérem roku Trpišovský, stříbra Juráska a Lukášové

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články