Žáci zakončili ligový podzim v Plzni. Dorostenci porazili Dynamo. | SK Slavia Praha
Více

Žáci zakončili ligový podzim v Plzni. Dorostenci porazili Dynamo.

Mrazivé počasí fotbalu příliš nesvědčilo. Přesto mládežnické kategorie čekal náročný program plný mistrovských utkání a atraktivních turnajů. Napilno měly především žákovské a přípravkové kategorie, které předváděly své fotbalové dovednosti po celý víkend. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Čtvrtek 17. listopadu

U13

Turnaj Meteor

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha - MŠK Senec 4:0 (2x Bureš, Štěpánek, Zich)
SK Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:4 (Novotný)
SK Slavia Praha - FTA 1:0 (Všetečka)
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:2 (Pěnkava, Novotný)
SK Slavia Praha - FK Motorlet 2:1 (Havlena, Novotný)

O 5. - 6. místo:
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 0:2

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Potýkáme se pořád se stejnými problémy. Umíme si dobře vystavět hru a kombinovat, ale nejsme schopni to přetavit v šance. MŠK Senec byl pro nás snadný začátek turnaje. Proti Viktorii jsme hráli velmi špatně, neukázali jsme bojovnost ani chuť držet míč. Zareagovali jsme ale proti FTA a dominovali jsme. Proti Boleslavi jsme 10 minut dominovali, promarnili několik šancí a soupeř skóroval z protiútoku. Zápas jsme ale otočili a vedli 2:1 ještě 30 sekund před koncem. Soupeř ale šťastně vyrovnal z rohu. To nás bohužel stálo semifinále, a tak jsme hráli derby 5. místo. Začali jsme dobře, ale opět jsme promarnili dvě velké šance. Sparta si vytvořila dvě šance a z obou skórovala. Náš výkon byl technicky nedokonalý se špatnými doteky a přihrávkami v klíčových momentech. Ondřej Košťál byl během dne naším nejlepším hráčem a po celou dobu hrál s velkou energií a intenzitou. Turnaj nakonec vyhrálo SK Dynamo České Budějovice, které ve finále porazilo FTA.

U12

Teekanne Cup

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha
2. AC Sparta Praha
3. Meteor Praha

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: V turnaji jsme měli pomalejší rozjezd, ale postupem času se náš výkon zlepšoval. S ofenzivní fází jsme si poradili velmi dobře, ale naopak nám dělala problémy fáze defenzivní. Paradoxně jsme ale za celý turnaj dostali pouze tři góly, z toho dva od Ústí, které nás jediné porazilo. Ve všech zápasech jsme byli dominantnější na míči a vytvářeli jsme si hodně gólovek. Derby bylo vyrovnané, ale jediným gólem ho dnes v náš prospěch rozhodl Kočí.

Pátek 18. listopadu

U13

Teekanne Cup

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha - FK Meteor Praha 1:0 (Teplý)
SK Slavia Praha - FK Ústí nad Labem 3:0 (Luka x2, Míča)
SK Slavia Praha - FK Dukla Praha 4:0 (Štěpánek x2, Teplý x2)
SK Slavia Praha - FTA 1:0 (Štěpánek)
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:1 (Luka)
SK Slavia Praha - FK Baník Most-Souš 1:0 (Luka)
SK Slavia Praha - FK Teplice 1:3 (Teplý)
FK Motorlet Praha - SK Slavia Praha 0:1 (Pěnkava)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 7:1 (Fingerhutt x2, Pěnkava, Štěpánek, O. Košťál, Všetečka, Šafr)

Celková umístění:
1. AC Sparta Praha
2. SK Slavia Praha
3. FK Teplice

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Tento turnaj byl plný výborných výkonů, ale opět také výpadků v koncentraci v klíčových okamžicích. Začali jsme velmi dobře a první tři zápasy pohodlně vyhráli. Také jsme opět porazili FTA ve velmi kvalitním zápase. Ve vyrovnaném derby jsme se osm minut do konce dostali do vedení, což byl také jediný gól, který Sparta za celý den inkasovala. Výhra by nám téměř jistě zajistila trofej. Tři minuty do konce, ale Sparta vyrovnala po naší špatné obraně situací 1v1. Po nervózní výhře nad Mostem jsme k zisku trofeje potřebovali vyhrát ještě tři zápasy. Proti Teplicím jsme vytvořili hororovou show, inkasovali tři branky a promarnili naše jasné šance na vyrovnání. To znamenalo, že jsme potřebovali, aby Sparta alespoň jednou remizovala nebo prohrála. Všechny tři zbývající zápasy však pohodlně vyhrála, a proto jsme skončili o bod druzí. Našimi nejlepšími hráči byli Luka, Teplý a Novotný.

U11

Memoriál Evžena Hadamczika – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha - Górnik Zabrze 4:2
SK Slavia Praha - Lech Poznaň 4:6
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava 3:4

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Do turnaje jsme vstoupili nervózně proti Górniku Zabrze. Poté jsme odehráli náš nejlepší zápas dne. Soupeř byl ale velmi efektivní v koncovce a trestal naše chyby v rozehrávce. Zápas se Slovanem Bratislava rozhodla naše neproměněná šance po krásné akci, po které soupeř z brejku v zápase odskočil. Celkově nám dnes chyběla větší odvaha hrát nahoru, více pohybu, přepínání jak do defenzivy, tak i do ofenzivy a prudkost v přihrávkách, kdy jsme tak ztráceli čas pro přechod z obrany do ofenzivy. V každém zápase jsme čelili týmům, které byly dobře organizované do defenzivy a čekali na své vlastní polovině co vytvoříme, a trestali nás po chybách v rozehrávce a následných brejcích, ze kterých jsme dostali 90% gólů.

Sobota 19. listopadu

U16

Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 1:3 (1:0)
Sestava: Balon – Korenc, Beran, Horsinka, Palivec – Čížek, Slončík, Sehnoutka – Sládek, Kotrba, Březina
Góly: Kumpan, Březina, Beran

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Soupeř vedl po gólu z ojedinělého brejku. Jinak se hrálo pouze na jednu branku. Již během úvodních minut jsme mohli vstřelit tři branky, jenže jsme si počínali zbrkle v koncovce a z utkání vytvořili festival zahozených šancí. I proto jsme museli otáčet utkání až v posledních pětadvaceti minutách, kdy jsme soupeře zavřeli do svého pokutového území. Při dobývání nejhlubšího bloku jsme si počínali jen průměrně, byli jsme zbrklí a měli až moc doteků s míčem.

U15

Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 3:2 (1:2)
Sestava: Pechar – Ferenc, Fuksa (41. Motyčka), Červenka, Brázda (41. Janota), Kubů, Horváth (41. Pastyřík), Palaščák, Šmiga J., Magada (41. Potměšil), Drašnar
Góly: Šmiga, Kubů

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Utkání jsme odehráli bez několika našich hráčů na zasněžené umělce, přesto jsme se s ním herně vypořádali celkem dobře. Jen nám chyběl větší klid a přesnost ve finální a předfinální fázi. Oproti soupeři jsme na tom byli lépe technicky, byli jsme odvážnější a až na góly dovednostně úspěšnějším týmem. Utkání jsme z důvodů několikanásobného střídání o poločase a zranění dohrávali pětadvacet minut v deseti. I tak jsme byli aktivnějším týmem.

U14

Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 1:4 (0:1)
Sestava: Churáček – Baroš (57. Jelínek Š.), Barčot, Kratochvíl, Kubeš (57. Kravařík) – Ilinčić, Mašek, Filip – Vlašánek (41. Svoboda), Pancíř (57. Švehla), Kozhushko
Góly: Pancíř, 2x Filip, Svoboda

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Od nás to byl dnes velmi dobrý výkon. Kluci byli aktivní a snažili se hrát za každé situace konstruktivně. Góly jsme vstřelili po hezkých akcích a zejména v prvním poločase jsme měli další dobré příležitosti dát gólů ještě víc. Mimo deseti minutovou pasáž ve druhém poločase jsme kontrolovali hru a soupeře do ničeho nepouštěli.

U12

Turnaj JugoCzech – den první

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: První zápas proti Vojvodině Novi Sad bylo spíše sáňkování a bruslení na zasněžené a neodhrabané umělé trávě. Chceme hrát za každých podmínek naši hru, což se nám zezačátku moc nedařilo, ale s postupem času jsme se zlepšili. Druhý zápas proti Banja Luka byl na jednu bránu. Kluci si vyzkoušeli jiné rozestavení a také jsme pro ně připravili netypické posty. Poslední zápas jsme sehráli proti FTA a tento soupeř nás ke vší úctě skoro vůbec neprověřil.

U11

Memoriál Evžena Hadamczika – den druhý

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha - MFK Vítkovice 8:1 (2x Dvořák, 2x Plháček, Hlaváč, Freimann, Lžíčař, Paur)
SK Slavia Praha - MŠK Žilina 5:3 (3x Plháček, Kočina, Pokorný)
SK Slavia Praha - Ruch Lvov 0:3

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: V první polovině zápasu s Vítkovicemi jsme byli unáhlení v koncovce a situace jsme neřešili dobře. V té druhé jsme naopak dali několik hezkých gólů. Proti Žilině jsme měli dobrý vstup do utkání a několik vytvořených šancí, ale využili jsme pouze jednu. Poté přišla slabší pěti minutovka, kdy jsme se ani my a ani soupeř nedokázali vlivem nepřesností prosadit. Poté přišlo vyrovnání, ale kluci dobře zareagovali a znovu několika hezkými akcemi zápas otočili. Lvov je takticky vyspělý a fyzicky hrající tým, který se snažil co nejrychleji hrát nahoru, kde měli silné útočníky. Tento zápas nám tolik nesednul i díky neproměněným šancím v začátku utkání. Celkově dnes zlepšení oproti včerejšku. Měli jsme lepší pohyb i odvahu. Snažili se vystavovat od brankáře, jako jeden z mála týmů v naší skupině a mělo to také slušnou úroveň.

U10

Turnaj JugoCzech – den první

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Bohužel jediným kvalitnějším soupeřem ve skupině byla Vojvodina Novi Sad. Zato ovšem skvělé měření sil a fotbalového umu. Vojvodina hrála jednoduchý, ale účinný styl. Bez výstavby se vždy rozehrávkou snažila dostat míč do hrotu a se teprve snažili o kreativní pojetí. Naši kluci se s tím vyrovnali, tlačili na soupeře celý zápas a jen díky neproměňování šancí a obětavosti srbských hráčů jsme nedali více branek. Bosenský tým a Junior Praha už bohužel byli slabší soupeři a neprověřili nás.

U9

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Naše týdenní tréninkové téma byla střelba a vylepšení si pozice na střelu, což se nám dnes velmi dařilo. Soupeře jsme přehrávali ve všech aspektech hry a zaslouženě vyhráli.

U8

Minirepublika Benešov

Hodnocení trenéra Jana Mitála: V sobotu nás v Benešově přivítalo velmi mrazivé počasí, se kterým se někteří kluci srovnávali velmi těžce. Hned v prvním zápase nás skvěle prověřil tým Ústí nad Labem a kluci museli pořádně zabrat, abychom se rychlému soupeři vyrovnali. V dalším utkání byl nad naše síly domácí Benešov a ve třetím utkání jsme si poradili s Vlašimí. Velmi chválíme hru hráčů v bráně, kteří hráli vysoko, podporovali spoluhráče v poli a snažili se o konstruktivní rozehrávku. Trošku nám chyběla odvaha ve hře 1 na 1, tam bychom si představovali více pokusů o obcházení soupeře. Pracovat musíme taky na zakončení pod tlakem a pohybu hráčů bez míče.

Neděle 20. listopadu

U12

Turnaj JugoCzech – den druhý

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Semifinále s Meteorem jsme odehráli ve velkém tempu a soupeř nás nestíhal. Dobře jsme se prosazovali při hře 1v1, měli dobrý pohyb i koncovku. Meteor si vytvořil příležitosti až ke konci zápasu. Finále proti Vojvodině Novi Sad jsme odehráli podobně jako semifinále, akorát soupeř byl o poznání lepší. Hrál nátlakový fotbal, uměl si poradit v situacích 1v1, ale nevystavoval hru. My jsem se snažili být opět odvážní, přečíslovat soupeře, vystavět si naše šance. Podařilo se nám soupeři odskočit na rozdíl dvou branek. Vojvodina však snížila, ale nás to nezlomilo a opět jsme si vytvořili náskok. Balkánský tým pak zdramatizoval kontaktním gólem konec utkání, ale vyrovnat díky naší aktivitě nedokázal, ač zkoušel vše možné.

U11

Memoriál Evžena Hadamczika – den třetí

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava 1:3 (Lžíčař)

O 5. – 8. místo:
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava 5:3 (2x Dvořák, 2x Paur, Freimann)

O 5. – 6. místo:
SK Slavia Praha - GKS Katowice 6:1 (3x Dvořák, 2x Kočina, Paur)

Celková umístění:
1. Ruch Lvov
2. DAC Dunajská Streda
3. Lech Poznaň
4. Baník Ostrava
5. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Ve čtvrtfinále nám chyběla větší odvaha. Soupeř nebyl lepší, ale trestal nás jejich důrazem před brankou. V dalším utkání o umístění byla z naší strany velmi povedená pasáž hry od páté do patnácté minuty, ve které jsme soupeře jednoznačně přehrávali ve všech směrech. I v utkání o páté místo jsme byli jsme lepším týmem. Skóre jsme převrátili na naši stranu pohlednými akcemi v druhé polovině zápasu. Celkově naše hra směrem do ofenzivy patřila mezi nejlepší na turnaji. Bohužel nám v některých zápasech chyběla větší odvaha a soupeři nás dokázali přetlačit. Jako jeden z mála týmů jsme chtěli hrát i v těžších situacích. Horší byla naše defenzivní část, kdy jsme se často nechávali strhnout hrou a nesledovali hráče a neměli větší hlad po získání míče. Našimi nejlepšími hráči byli Plháček, Lžíčař a Paur.

U10

Turnaj JugoCzech – den druhý

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Do druhého dne jsme vyměnili hráče a byli doplnění také dvěma kluky z mladší kategorie U9. Začátek a první půle prvního zápasu byla špatná. Naše hra neměla mimo bojovnosti téměř žádná pozitiva. Po poločasové přestávce se kluci už nastavili správně a hra se zlepšila díky rychlejší práci s míčem a tím i úspěšnosti 1v1. Finále s Vojvodinou bylo od kluků po celý zápas výborné a zaslouženě turnaj vyhráli.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články