Slávistky vyhrály 4:1, z Plzně vezou tři body | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vyhrály 4:1, z Plzně vezou tři body

Slávistky porazily na zasněženém trávníku Viktorii Plzeň 4:1 a v lize zůstávají neporaženy! Dvakrát se trefila Wafula Nekesa, po jedné brance přidala Tereza Kožárová a mladá Albína Goretkiová!

Trenér Karel Piták nemohl ze zdravotních důvodů počítat se zraněnou Martinou Šurnovskou, Gabrielou Šlajsovou, Lucii Bendovou a nemocnou Simonovou Necidovou a Denisou Tenkrátovou. Do nově složené stoperské dvojice se postavila Michaela Khýrová a Alika Keene. Střed zálohy tvořila mladá Albína Goretkiová, Tereza Krejčiříková a s kapitánskou páskou Tereza Szewieczková, v útoku nastoupila Wafula Nekesa.

„Byl to náročný zápas, šance jsme měly, ale nedokázaly jsme se dlouho střelecky v prvním poločase prosadit, chyběla kombinace a kazilo se dost jednoduchých přihrávek, naštěstí se mi podařilo před koncem poločasu vstřelit úvodní důležitou branku zápasu, za kterou jsem moc ráda. Branka nás uklidnila a nám se podařilo v Plzni zvítězit a odvézt si tři body,“ svěřila se po zápase mladá Albína Goretkiová.

„Chybělo nám několik hráček z důvodu zranění a nemoci, kádr se nám zužuje a navíc jsme musely prostřídat několik hráček, které chceme pošetřit na středu na důležité utkání Ligy mistryň proti rakouskému St. Pöltenu. Zápas nebyl jednoduchý, v zápase bylo hodně nepřesností, v jedné situaci nás podržela i brankářka Lukášová, kde ukázala svoje kvality. Do poločase vyřešila skvělé brankovou situaci Albína Goretkiová a my šly v poločase do vedení, druhý poločas byl od nás lepší, dokázaly jsme vstřelit i další branky, z čeho mám samozřejmě radost. Doufám, že se dají hráčky do středy zdravotně dohromady a my budeme bodovat poprvé i v Lize mistryň, “ přeje si trenér Karel Piták.

Slávistky čeká už ve středu 23.11. od 18:45 třetí zápas Ligy mistryň, soupeřem bude na stadionu v Mladé Boleslavi, rakouský St. Pölten, více info zde.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články