Klíč od Prahy je zpátky v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Klíč od Prahy je zpátky v Edenu

V úterý v odpoledních hodinách slávisté na Staroměstské radnici převzali Klíč primátora hlavního města Prahy za výhru v posledním ligovém derby, který se tímto vrací do Slavia Museum.

Trofej, která se od jara 2013 uděluje vítězi ligového derby, převzala sešívaná výprava z rukou primátora Zdeňka Hřiba.

„Svého soupeře jste přehráli výrazným rozdílem, dovolte mi, abych vám k tomu osobně pogratuloval. Pochopitelně nejde jen o vítězství v rámci vrcholných soutěží, ale o sport jako takový. Hlavní město Praha sport intenzivně a dlouhodobě podporuje, pochopitelně základním předpokladem pro podporu jsou i fungující kluby. Je důležité říct, že vy jste tím zářným příkladem pro tisíce dětí a můžete tímto způsobem přitáhnout ke sportu malé i velké, pomyslně tak naše město rozhýbat,“ blahopřál slávistům pražský primátor Zdeněk Hřib.

Akce na Staroměstské radnici se zúčastnili 1. místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka, záložníci Lukáš Masopust s Jakubem Hromadou a obránce David Jurásek.

„Jsem opravdu hrdý, že můžu stát v této krásné budově. Jsem přesvědčený o tom, že pražské derby je nejenom sportovní událostí, ale historicky i velkou společenskou událostí pro celou Prahu. Je to událost celospolečenská, na které se scházely osobnosti jako Jan Masaryk, Edvard Beneš a další. Zároveň jsem přesvědčený o tom, že Slavia i Sparta dělají dlouhodobě čest hlavnímu městu Praha, vzájemné zápasy i ty evropské, které hrajeme, sledují desítky milionů lidí po celém světě. Ti se tak mohou dozvědět, že přímo v srdci Evropy je toto překrásné město, na které jsme všichni hrdí. Děkuji vám, pane primátore, že tu dnes můžeme stát, a také děkuji klukům, jak srdnatě bojují na hřišti a že pro slávisty Klíč od Prahy opět vybojovali. Doufám, že na Slavii co nejdéle zůstane,“ říkal ve svém proslovu 1. místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka.

„Když jsme se s klukama bavili o předávání, tak se mi vybavila stará vzpomínka ještě z Jihlavy. Fotka, na které byl Jarda Zmrhal ještě s někým, jak si šli pro Klíč. Hrozně se mi to líbilo, a když se naskytla možnost dorazit osobně, neváhal jsem. Je to hezké, co jsem ve Slavii, byla to teprve druhá možnost dorazit na Staroměstskou radnici. A doufám, že další už nebude, že Klíč v Edenu zůstane,“ usmíval se záložník Lukáš Masopust.

Nárok na Klíč od Prahy získali slávisté 23. října, když v Edenu v rámci 13. kola FORTUNA:LIGY před 19 370 fanoušky přehráli letenského rivala 4:0 a zaznamenali tak nejvyšší výhru v derby v samostatné historii české ligy! O branky se už v první půli postarali Václav Jurečka, Jakub Hromada, Lukáš Masopust a Peter Olayinka. Ondřej Kolář v zápase vychytal čisté konto a natáhl svou neporazitelnost v derby na dvanáct utkání (sedm výher, pět remíz).

Klíč od Prahy je k vidění ve Slavia Museum v rámci otevírací doby.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články