Starší žáci ovládli turnaj v Kutné Hoře. Kategorie U11 veze pohár z Plzně. | SK Slavia Praha
Více

Starší žáci ovládli turnaj v Kutné Hoře. Kategorie U11 veze pohár z Plzně.

Program mládežníků pomalu ale jistě přechází do zimního režimu. Od ligových soutěží si tedy sešívaní mohou odpočinout. Naopak přibývá turnajů, které se odehrávají na umělém povrchu nebo v hale. Během posledního listopadového víkendu získali pohár pro vítěze mladší i starší žáci. Kategorie U15 sehrála dvanáctibrankové utkání s ostravským Baníkem. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Pátek 25. listopadu

U19

Memoriál dr. Václava Jíry

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:0 (Boledovič)
SK Slavia Praha - FC Spartak Trnava 4:2 (2x Zelinger, Bouchner, Fiker)
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 5:2 (2x Jinoch Josef, Kolář, Boledovič, Urban)
SK Slavia Praha – Bohemians Praha 4:5 (Dufek, Bouchner, Wesolowski, Jinoch Jan)
SK Slavia Praha - FK Pardubice 1:2 (Jinoch Josef)

Celková umístění:
1. FK Pardubice
2. Bohemians Praha
3. SK Slavia Praha
4. FK Mladá Boleslav
5. AC Sparta Praha
6. FC Spartak Trnava

Hodnocení trenéra Tomáše Heidenreicha: V halovém turnaji jsme se zaměřili na aktivitu v ofenzivní i defenzivní fázi a vytváření přečíslení po situacích jeden na jednoho. Kluci hráli skvěle a oba cíle jsme naplnili. V situacích jeden proti jednomu jsme byli jednoznačně nejlepší.

Sobota 26. listopadu

U16

SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava 2:3

Sestava: Obdržálek – Beran, Horsinka, Hubička, Palivec – Slončík, Kočvara, Čížek – Kolařík, Kotrba, Březina

Góly: 2x Kumpan

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Sehráli jsme nejtěžší utkání proti zatím nejkvalitnějšímu soupeři v sezóně. Bylo pro nás již devětadvacáté od začátku letní přípravy. Skvělé utkání z obou stran jsme nezvládli výsledkově, herně však ano. Byli jsme prvních dvacet minut jasně lepší. Soupeře jsme přimáčkli na jeho polovinu, místy až k pokutovému území. Z toho pramenily jasné brankové příležitosti a jeden pro sporný ofsajd neuznaný gól. Soupeř využil ke dvoubrankovému vedení své jediné dvě střely, ke kterým se dostal po výborném presinku a naší pomalé a nedůsledné rozehře. Po třetí brance a dalším nadstandardním důrazu soupeře to mohlo dopadnou výsledkovou blamáží, ale naštěstí jsme se nepoložili a skóre utkání dotáhli na rozdíl jediné branky. Soupeř nás často zastavoval pomocí agresivity a faulů. My však byli fotbalovější a kvalitnější. Přesto bych si právě zmíněnou agresivitu od soupeře do týmu vzal. Kam se hosté nebáli jít hlavou, my se rozmýšleli, zda tam máme dát nohu.

U15

SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava 7:5

Sestava: Pechar – Tůma, Brázda, Janota, Klepáč, Pastyřík, Červenka, Šmiga J., Motyčka, Horváth, Palaščák, Potměšil, Magada, Drašnar, Hájek, Ferenc

Góly: Potměšil, 3x Drašnar, 3x Šmiga J.

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Před zápasem jsme slíbili krásný ofenzivní fotbal a to jsme také splnili. Ve hře jsme tolik nedominovali, ale o to víc jsme se díky otevřené obraně Baníku dostávali do šancí. V ofenzivě jsme byli velice silní, dařila se nám i střelba ze střední vzdálenosti. Byl to velice kvalitní zápas s asi nejkvalitnějším týmem, co nás v Čechách může potkat.

U14

SK Slavia Praha vs. Escola Varšava 2:3

Sestava: Churáček – Baroš, Kratochvíl, Kravařík, Jelínek, Mašek, Svoboda, Ilinčić, Švehla, Mach, Kubeš

Hodnocení trenéra Filipa Jeřábka: Předvedli jsme nejslabší výkon za poslední dobu. Prakticky po celý zápas jsme si nebyli schopni poradit s vysokým napadáním soupeře. Dnes nám obzvlášť chyběla vetší nabídka a rychlejší rozhodování na míči. Ve výstavbě jsme často sami sebe zavírali do pozic, ze kterých už nebylo možné se dostat.

U12

Miniturnaj Ostrava

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Proti Baníku Ostrava jsme prohrávali bohužel i přes dobrý vstup do utkání. To nás ale nijak nerozhodilo a podařilo se nám několik akcí. Byli jsme dobří zejména v předfinální fázi i díky individuálním výkonům při hře jeden proti jednomu i jeden proti dvěma. Kluci zápas otočili a Baník už jen snížil na konci zápasu z penalty. Bylo to velmi dobré utkání s kvalitním protivníkem. Rákow byl opět silný a kvalitní protivník, který byl hlavně nepříjemný v přechodu do rychlého protiútoku a ze standartních situací. Ty se nám nepodařilo v průběhu prvního poločasu dobře řešit a inkasovali jsme z nich slepené góly. Druhý poločas už byl lepší. Zvedli jsme se ve výstavbě hry a přechodu do útočné fáze ale i přesto zvítězil soupeř.

U11

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: První třetina a hlavně prvních 20 minut bylo z naší strany nejlepší pasáží hry. Liberec napadal vysoko minimálně ve třech hráčích a kluci si s tím dokázali dobře poradit. Vytvářeli jsme si šance a dali jsme góly po hezkých akcích. Od druhé třetiny, ale náš výkon už tak dobrý nebyl, vyjma pár světlých pasáží. Liberec změnil pressing a my neměli tolik prostoru nahoře. Nutno říct, že liberečtí měli pressing velmi dobře propracovaný, a hlavně byli i agresivní. I díky tomu jsme dost míčů hráli radši na jistotu dozadu a neměli odvahu najít riskantnější řešení. Celkově jsme dost soubojů prohráli a tím pádem se hůř dostávali k míčům nahoře. Tentokrát se nám i častěji stávalo, že jsme si doteky dávali ve finální fázi příliš dlouhé a tím pádem jsme buď narazili do hráče, anebo hráli vše na dlouhou nohu. V situacích, kdy jsme mohli poslat hráče samotného na bránu jsme váhali s rozhodnutím, kdy přihrát. Celkově musíme zlepšit, mimo jiné, i pohyb bez míče. Góly jsme dostali hlavně z našich chyb v rozehrávce. Abych nebyl jen negativní, některé góly jsme dali po velmi hezkých akcích.

U9

Halový turnaj Plzeň U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: V sobotu jsme odehráli dvě akce. Na halovém turnaji v Plzni proti starším soupeřům se nám výsledkově nedařilo. S hrou však můžeme být spokojeni.

U9

Turnaj FTA U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Na miniturnaj nás do Říčan pozval Football Talent Academy. I přes prohru v prvním zápase, hodnotíme předvedený výkon kladně.

Neděle 27. listopadu

U17

SK Slavia Praha vs. FK Ústí nad Labem U19 3:3

Sestava: Jovanovski – Zima, Křístek, Hanzelka, Kolísek – Pech, Naskos, Podroužek – Herák, Steklý, Sosna

Góly: Pech, Steklý, Sosna

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Poslední společné utkání v tomto roce jsme po nevydařené druhé půli nakonec remizovali. V první půli jsme si z jiného rozestavení vytvořili velké množství vyložených šancí, ale chyběla nám větší produktivita. Většinu klíčových situací řešíme zbrkle. V defenzívě je to dlouhodobě podobny scénář. Jakýkoliv útok soupeře na naši branku je nebezpečný. Druhá půle se nám po obměně hráčů vůbec nepovedla. Někteří kluci hráli na jiných postech, než jsou zvyklí a bohužel se jim nedařilo. Soupeř nás začal ve všech směrech přehrávat, a nakonec dvě minuty před koncem zaslouženě vyrovnal.

U14

Halový turnaj Kutná Hora

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – SK Sparta Kutná Hora U15 9:1
SK Slavia Praha – FK Pardubice 2:0
SK Slavia Praha – SK Benešov U15 4:0
SK Slavia Praha – FK Čáslav U15 6:0

Finále:
SK Slavia Praha – FK Pardubice 3:0

Hodnocení trenéra Filipa Jeřábka: Po celou dobu turnaje jsme předváděli výborné výkony. Nutno podotknout, že kvalita soupeřů byla slabší. Velkým pozitivem je, že jsme hned dvakrát zvládli jasně přehrát Pardubice, které v našem ročníku patří k nejlepším. V dovednostech, práci s prostorem a součinnostech jsme byli opravdu dobří a celá řada našich gólů by aspirovala na titul “Gól měsíce”.

U13

Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 7:3

Góly: Štěpánek, Košťál, Zich

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Soupeř měl velmi šikovného útočníka, který udělal velký rozdíl ve hře. Nebyli jsme schopní se vyrovnat jeho fyzičce a rychlosti. Prvních třicet minut jsme výborně využívali naše tréninkové téma kombinace ve středu hřiště a dostali jsme se do několika šancí, které jsme nedokázali proměnit. Ve druhé třicetiminutovce jsme se zlepšili a vyrovnali z 0:3 na 3:3. Náš třetí gól byl obzvláště pěkný. Poté jsme udělali jsme dvě chyby před naší brankou a soupeř nás potrestal. Posledních pětadvacet minut jsme hráli špatně a Plzeň mohla dát i více gólů. Naše problémy spočívají v tom, že děláme stále stejné chyby a nedokážeme si přihrát i na pět až deset metrů. Do příštích utkání se musíme zaměřit především na techniku s míčem.

U12

Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha

Góly: Rakár, 2x Rigoci, Blažek

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Dnešní měření sil s Baníkem bylo pro nás opět pozitivní. Vyšel nám vstup do utkání a tempo které jsme nastavili se nám podařilo držet až na pár minut, kdy už se projevila únava ze sobotního miniturnaje. Kvalita byla i tak na naší straně. Dařilo se nám hodně ve středu hřiště, kde jsme byli silní při hře jeden proti jednomu nebo v kombinacích. Také ve finální fázi jsme měli hodně zakončení. S víkendem v Ostravě jsme spokojení. Hráči dostali velkou minutáž.

U11

Halový turnaj Plzeň

SK Slavia Praha – Plzeň město (Chlumský, Bayo)
SK Slavia Praha – FK Jablonec (2x Ficl, Chlumský)
SK Slavia Praha – Viktoria Plzeň (2x Podhorský, Chlumský, Valenta, Ficl)
SK Slavia Praha – FK Ústí nad Labem (2x Valenta, 2x Kroupa, 2x Ficl, Botnari)
SK Slavia Praha - Plzeň sever (Bayo)
SK Slavia Praha – Dynamo České Budějovice (2x Ficl, 2x Podhorský, Valenta, Franěk)
SK Slavia Praha - FC Slavia Karlovy Vary (2x Podhorský, 2x Bayo, Botnari, Valenta, Chlumský, Ficl, Kroupa, Franěk)

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha
2. Viktoria Plzeň
3. Dynamo České Budějovice

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Proti Plzni město to byl z naší strany velmi špatný vstup do turnaje. V tomto zápase jsme do ideálu měli hodně daleko. O dost lepší výkon jsme podali proti Jablonci a soupeře jsme přehráli. Dost šancí jsme ještě navíc neproměnili. S Viktorií Plzeň to by těžký zápas, ve kterém jsme hráli velmi dobře. Měli jsme odvahu hrát i dobrý pohyb. Poté jsme na to navázali i dobrým výkonem proti Ústí nad Labem. Také s Plzní sever jsme hráli dobře. Vytvářeli jsme si šance, ale nebyli jsme schopni je proměnit. V posledních pěti minutách byla vidět nervozita, která pramenila z neproměňování šancí. Dynamo byl další těžší soupeř a my jsme spolu se zápasem s Plzní podali náš nejlepší výkon. Soupeře jsme k ničemu nepustili a dávali jsme góly po hezkých akcích. Utkání s Karlovými Vary byla už jednoznačná záležitost. S naším herním projevem jsem po dnešku velmi spokojený. Když si odmyslím první nepovedený zápas, tak jsme hráli odvážně nahoru, doplňovali jsme útok a tím vznikala přečíslení, která jsme dokázali řešit. Dobrý pohyb byl také v nabídce, dobře jsme přepínali a hráli v situacích jeden proti jednomu. Trochu nám ale v některých zápasech vázlo zakončení. Myslím si, že jsme předváděli nejlepší fotbal, respektive futsal a turnaj jsme si vyhrát i zasloužili.

U10

Miniturnaj Brno

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Jako vždy jsme odehráli krásný zápas se Zbrojovkou. Také jsme poměřili síly proti Budapešti a Slovanu Bratislava. Ve všech utkáních náš tým tvořil hru, tlačil soupeře a hrál nahoře. Za všech okolností se všichni hráči Slavie snažili o konstruktivní hru. To také přinášelo spoustu šancí a tím pádem i hodně gólů.

U8

SK Slavia Praha vs. FK Teplice U9

Hodnocení trenéra Jana Mitála: V neděli jsme odehráli přípravné utkání proti FK Teplice a byli jsme rádi, že jsme mohli, vzhledem k velkému množství nemocných kluků, vůbec nastoupit. Zápas to byl spíše průměrný, nedařilo se nám v soubojích jeden proti jednomu tak, jako v předchozích zápasech a ani v zakončení jsme nebyli příliš efektivní. Nejlepším hráčem utkání byl Jan Sedlák, který ukázal obrovskou vůli a chuť a šel příkladem svým spoluhráčům.

U7

Turnaj Benešov U8

Hodnocení trenéra Daniela Klímy: Naši kluci trochu zaspali začátek turnaje a tomu také odpovídala předvedená hra. Ale i přesto, že soupeři byli starší, vyšší a silnější, tak bylo z naší strany k vidění hodně individuálních dovedností. Náš výkon šel nahoru každým zápasem a v posledním utkání celého turnaje jsme podali nadstandardní výkon.

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Trenérem roku Trpišovský, stříbra Juráska a Lukášové

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články