Slávistický Mikuláš opět naděloval v Motole | SK Slavia Praha
Více

Slávistický Mikuláš opět naděloval v Motole

Po třech letech se slávistický Mikuláš znovu vrátil a naděloval ve spolupráci se sdružením DONOR na transplantační jednotce kliniky dětské hematologie a onkologie v Motole.

Mikuláš Lukáš Provod a čerti David Jurásek s Václavem Jurečkou obdarovali malé onkologické pacienty slávistickými dárečky. „Někteří pacienti si přichystali koledy, někteří se velmi těšili, že uvidí hráče, které znají většinou jen z televizních obrazovek,“ říká předseda sdružení DONOR prof. MuDr. Petr Sedláček.

Návštěva slávistického Mikuláše probíhá ve spolupráci se sdružením DONOR pravidelně. „Slávistický Mikuláš je tradiční akce, která běží mnoho let, bohužel teď na tři roky byla dlouhá pauza. Myslím, že je to důležité pro naše pacienty i jejich rodiče a personál transplantační kliniky. Důležité je to i pro ty kluky, je důležité si uvědomit, jak život může probíhat složitě, každý si z toho něco odnese. Vždycky se těšíme, že sem Mikuláš zase přijde,“ vysvětluje Petr Sedláček ze sdružení DONOR.

Slávisté kromě dárků pro děti předali také šek na 100 000 Kč pro sdružení DONOR, součástí spolupráce je i podpora na onkologických hrách, které proběhnou v roce 2023 v polské Vratislavi. „Ve spolupráci s polským centrem vždy v létě jezdíme na víkendové olympijské hry dětí po onkologické léčbě. Šek využíváme na přípravu sportovního oblečení nebo úhradu cestovného. Slavia nám také půjčuje autobus, abychom se tam dostali. Nechceme, aby náklady nesla rodina, podílí se na tom i sponzoři a Slavia je jeden z velkých sponzorů této události,“ vysvětluje předseda sdružení DONOR.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články