Tomáš Necid: Penalta jako dárek k osmnáctinám | SK Slavia Praha
Více

Tomáš Necid: Penalta jako dárek k osmnáctinám

8. srpna 2007, 2. předkolo Ligy mistrů, penaltový rozstřel. Míč si bere sedmnáctiletý útočník Tomáš Necid. Zbytek znáte, přesto věříme, že si jej jistě rádi připomenete...

Volešák a Suchý před Necidem neproměnili. Slávistický odchovanec na tréninku z penalty trefil dvakrát tyčku. I tentokrát se balon odráží od tyče, ale míří do sítě. Penaltové drama pokračuje až ke šťastnému postupu.

„Jsou to nádherné vzpomínky, to určitě všichni slávisté ví. Oba zápasy skončily remízou, ale v odvetě doma to pak přišlo všechno. Až na ty góly, které nepadly, a tak se rozhodovalo až v penaltách. Díky tomu jsme postoupili do další fáze a mohli hrát s Ajaxem.

Když došlo na penalty, tak jsem byl na hřišti, šel jsem tam kolem sedmdesáté minuty. Cítil jsem se dobře a na penaltu jsem se hlásil mezi prvními. Nějak to na mě nedolehlo, že byl plný stadion. Věděl jsem, kam to kopnu, šel jsem na řadu pátý a musel jsem dát, protože pak ještě kopal hráč Žiliny.

Trefil jsem ji tak, že to myslím nešlo chytit. Šlo to do šibenice a ještě to lízlo tyčku, možná jsem fanouškům trochu zabrnkal na nervy. Ale myslím si, že to byl nádherný gól, perfektně uklizená penalta. Věřil jsem si, ani nevím, že by se spoluhráči báli, že bych dal tyčku. To měli strach úplně zbytečně. Bylo to chvíli před mými osmnáctými narozeninami, dal jsem si tak moc hezký dárek.

Pak dal Standa Vlček, Benjamin Vomáčka přestřelil a všichni fanoušci na stadionu slavili. Byla to obrovská euforie, a to jsme ještě nevěděli, že naše cesta povede až do základní skupiny Ligy mistrů.“

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články