Radostné Vánoce a všechno nejlepší do roku 2023 | SK Slavia Praha
Více

Radostné Vánoce a všechno nejlepší do roku 2023

Slávisti, přijměte co nejsrdečnější poděkování za končící rok 2022 a do toho následujícího přání jen toho nejlepšího!

Rok 2022 nebyl na zážitky a výjimečné události skoupý. Prožili jsme společně okamžiky plné radosti, stejně tak momenty, které bolely ještě dlouho po jejich skončení.

Bok po boku jsme se radovali z výher, bok po boku vstřebávali porážky.

Po dlouhých letech jsme zakončili sezonu bez zisku trofeje, potřetí za čtyři roky jsme okusili, jak chutná čtvrtfinále evropské soutěže.

Na podzim jsme se společně probili ze 2. předkola Evropské konferenční ligy, Eden s posmutnělými tvářemi opouštěly hvězdy Panathinaikosu Athény, stejně tak sebevědomí hráči polského zjevení Rakówu Čenstochová. Hlavička Ivana Schranze ze 120. minuty přinesla euforii obdobnou té, která zavládla v březnu 2019 po odvetě se Sevillou.

Se vztyčenou hlavou bylo v měsících následujících třeba přijmout porážku a pogratulovat rumunské Kluži a tureckému Sivassporu k postupu do vyřazovací fáze.

23. října přihlíželo 19 370 fanoušků historické výhře v derby. Čtyři branky v síti soupeře krásně ilustrovaly rekordní podzim elitního týmu, 51 gólů nikdo nenastřílel dlouhých 61 let. Eden hostil zápasy Ligy mistryň, ženy ve své premiéře v základní skupině UWCL srdnatě vzdorovaly německému Wolfsburgu, italskému AS Řím a rakouskému St. Pöltenu.

Úspěšný rok zažili také mládežníci. Výběry U15, U17 a U19 si došly pro mistrovské tituly svých kategorií a Slavii reprezentovaly i na evropské scéně. B-tým zaznamenal historický postup do F:NL.

To je však jen malý zlomek společných zážitků, které rok 2022 nabídl. Všechny ale měly jeden společný jmenovatel, stáli jste za námi, podporovali nás! Děkujeme vám za to z celého srdce, slávisti! Přejeme vám klidné prožití vánočních svátků, hodně štěstí do nového roku.

A těšíme se na vás v roce 2023. Opět vás budeme potřebovat.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články