Zahájení zimní přípravy. Slávisté se sešli v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Zahájení zimní přípravy. Slávisté se sešli v Edenu

Slávisté v pondělí odstartovali přípravu na jarní část sezony a po vánoční pauze si poprvé společně zatrénovali. O zimní přípravě promluvil trenér Jindřich Trpišovský.

„Máme za sebou úvodní zahajovací trénink. Od úterý nás čeká kondiční příprava, která bude spojená i s herní složkou. Není to úplně start přípravy. Ten proběhl už asi před osmnácti dny, kdy kluci najeli na individuální tréninkové plány, které jsme si průběžně kontrolovali a testy si je zase projdeme. Od úterý nás čekají dvoufázové tréninky a příští týden se přesuneme na herní soustředění do Portugalska,“ plánuje hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Na prvním tréninku v roce 2023 se objevila i první zimní posila sešívaných – Petr Hronek. K týmu se připojili také Jan Bořil s Ivanem Schranzem, kteří se po dlouhodobém zranění vrací do plné zátěže. „Stav zraněných je lepší, než byl po konci podzimu. Petr Ševčík byl v plném týmovém tréninku, je absolutně zdravý. Ivan Schranz absolvoval týmový trénink, ale jsou tam omezení ve hře hlavou. Ještě se to bude testovat, ale je v plném tréninku, potřebuje to čas. Aleš Mandous trénoval. Honza Bořil absolvoval první kompletní trénink s týmem. Tam to bude otázka ohledně kumulace zátěže, co bude moct absolvoval," vysvětluje trenér sešívaných, kterému ze zdravotních důvodů zatím chybí dvojice Holeš - Hovorka.

„Jediný, kdo byl mimo, byl Tomáš Holeš, který je po operaci, ale je tam posun. Doufáme, že se to bude rychle hojit a během února by se mohl připojit k týmu. V individuálním režimu je i David Hovorka. Pokud to všechno dopadne, tak by se během února mohl připojit k týmovému tréninku a v březnu už absolvovat nějaké zápasy. Zbytek týmu je v pořádku,“ říká po startu přípravy trenér Jindřich Trpišovský.

Kromě stabilních členů A-týmu se do tréninku zapojili také hráči, které si Slavia stáhla z hostování: Jan Stejskal, Maksym Talovjerov a Mick van Buren. „Mick podával skvělé výkony v Liberci, je produktivní, patřil k nejlepším ofenzivním hráčům v lize. Ví, co Slavia znamená, prokázal velký progres. Maksym byl pravidelný člen základní sestavy, proto do Liberce odcházel. Podával vyrovnané výkony a my jsme v defenzivě měli některé hráče zraněné. Dohoda s ním od léta je taková, že se po půl roce vrátí na přípravu a pak uvidíme, co dál,“ vysvětluje trenér sešívaných.


Nechyběl ani mladý stoper Denis Halinský, který na podzim hostoval ve Vlašimi a nyní dostal od trenérského štábu příležitost absolvovat přípravu v červenobílých barvách. „Denis je zajímavý hráč, kterého se nám podařilo získat v létě. Měli jsme na něj doporučení už před rokem, v mladém věku začal hrát druhou ligu. Jeho typologie a herní styl by do budoucna mohl být vhodný pro Slavii. Uvidíme, jaká bude jeho cesta dál, chceme ho vyzkoušet. Jde o to, aby viděl ty nároky, může mu to pomoct se zlepšit,“ říká Jindřich Trpišovský.

V pondělí tým ještě nebyl v kompletním složení, řada zahraničních hráčů se bude připojovat v průběhu tohoto týdne. Na tradiční zimní soustředění do Portugalska už tým odletí 10. ledna kompletní. Z Portugalska se tým vrátí po necelých dvou týdnech 23. ledna, první jarní kolo je následně naplánované na neděli 29. ledna od 15:00, kdy do Fortuna Areny zavítá Jablonec.

Před odletem na soustředění ještě dojde v kádru sešívaných k úpravám. „K nějakému pohybu v kádru určitě dojde. Do odletu bychom byli rádi, kdyby nás ještě tři hráči doplnili. Potom máme stanovenou kapacitu, takže dojde k nominaci na soustředění, pravděpodobně přijde zúžení kádru. Může do toho promluvit zdravotní stav, ale máme představu, s jakým kádrem chceme odletět, mělo by to být dvacet osm hráčů a čtyři brankáři, kádr se pak bude zužovat ještě po návratu,“ uzavírá trenér Trpišovský.

Kádr Slavie pro zimní přípravu

Brankáři: Ondřej Kolář, Aleš Mandous, Jan Stejskal, Jan Sirotník

Obránci: Lukáš Masopust, David Douděra, Taras Kačaraba, Aiham Ousou, David Hovorka, Eduardo Santos, Maksym Talovjerov, Denis Halinský, Oscar, David Jurásek, Jan Bořil

Záložníci: Tomáš Holeš, Jakub Hromada, Ondřej Kričfaluši, Peter Olayinka, Ivan Schranz, Petr Ševčík, Ibrahim Traoré, Ondřej Lingr, Lukáš Provod, Petr Hronek, Matěj Jurásek, Moses Usor, Ewerton

Útočníci: Václav Jurečka, Stanislav Tecl, Mick van Buren, Daniel Šmiga

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články