B-tým zahájil zimní přípravu na Xaverově | SK Slavia Praha
Více

B-tým zahájil zimní přípravu na Xaverově

Slávistický B-tým v úterý zahájil zimní přípravu. Na sešívané béčko čeká soustředění v Nymburce i osm přípravných zápasů. První jarní kolo je na programu 5. března se Spartou.

Slávistický B-tým zahájil zimní přípravu na jarní fázi FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ve které bude jasným cílem zajistit si lepší postavení v tabulce, které nebude znamenat ohrožení v setrvání v druhé nejvyšší soutěži.

„Na přípravu a celou jarní část se už těšíme. Těšili jsme se i na sebe, máme skvělý kolektiv a rádi spolu pracujeme. Odpočinek byl teď pro kluky ideální, po první půlce sezony v profesionálním fotbale si vše mohlo sednout, kluci si utřídili myšlenky a jsou na jaro připravení. Věřím, že pro jejich vývoj to bude opět jedině dobře, že porostou a budou se zlepšovat. Budeme zase o něco víc zkušenější,“ těší se na přípravu hlavní trenér Marek Jarolím.

Svěřenci trenéra Marka Jarolíma se k prvnímu tréninku v novém roce sešli 3. ledna na Xaverově. Ve středu čekají slávisty testy na FTVS a od 5. ledna soustředění v Nymburce, kde stráví šest dní společně s kategorií U17.

B-tým se k prvnímu tréninku sešel s drobnými změnami v kádru. Z hostování ve Vlašimi se k B-týmu připojil pravý obránce Michal Hošek a z kategorie U19 se do béčka posunul střední obránce Mikuláš Konečný. Daniel Šmiga začal přípravu s A-týmem.

„Michala Hoška jsme chtěli stáhnout už dřív, protože hraje na pozici, na které máme dlouhodoběji rezervy. Alex Bárta je dlouhodobě zraněný a Jan Trédl typologicky pravý obránce není, i když do ofenzivy to zvládal velice slušně. Hošek je i typologicky hráč, se kterým se rozhodně vyplatí pracovat, protože si myslím, že může být zajímavý. Věřím, že s ním úspěšně navážeme na to, jak tu pracoval ještě předtím než odcházel do Vlašimi. Jsme rádi, že se jeho přesun zpátky k nám povedlo dotáhnout hned z kraje přípravy. Miki Konečný si posun určitě zaslouží za to jak se prezentuje v mládeži a chceme mu tak pro jeho vývoj nastavit zase o něco těžší prostředí. Díky tomu, že máme více času na trénování, tak na sobě Mikuláš může teď zase více pracovat a má možnost se rychleji zlepšovat. Věřím, že je to pro jeho vývoj jedině dobře,“ vysvětluje trenér Jarolím.

První přátelské utkání je naplánované hned po návratu ze soustředění na 14. leden s rezervou Jablonce od 14:00 na Xaverově.

Plán zimní přípravy

3. lednaZahájení zimní přípravy na XaverověXaverov
4. lednaTesty FTVS
5. ledna - 10. lednaSoustředění NymburkNymburk
14. lednaSK Slavia Praha „B“ - FK Jablonec „B“13:00, Xaverov
21. lednaSK Slavia Praha „B“- FK Viktoria Žižkov13:00, Xaverov
28. lednaFC SILON Táborsko - SK Slavia Praha „B“14:00, Tábor
1. únoraBaník Ostrava „B“ - SK Slavia Praha „B“11:00, Sezimovo Ústí
4. únoraFC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha „B“11:00, Jihlava
11. únoraMFK Chrudim - SK Slavia Praha „B“11:00, Chrudim
18. únoraSK Slavia Praha „B“ - FK VIAGEM Příbram11:30, Nymburk
26. únoraSK Slavia Praha „B“ - Bohemians 1905 „B“11:00, Nymburk
5. března, první jarní kolo F:NLAC Sparta Praha „B“ - SK Slavia Praha „B“

Kádr slávistického béčka pro zimní přípravu

Brankáři: Adam Dvořák, Tomáš Kolodziej, Filip Slavata

Obránci: Alexandr Bárta, Pavel Behenský, David Beránek, Eric Hunal, Michal Hošek, Mikuláš Konečný, Albert Labík, Matouš Nikl, Miloš Pudil, Michal Švec

Záložníci: Mohammed Alrashdi, Štěpán Beran, Jakub Kopáček, Victor Osuagwu, David Planka, Adam Pudil, Martin Šubert, Jan Trédl, Matěj Zachoval, Matěj Žitný

Útočníci: Erik Biegon, Jonáš Knefeil, Ebrima Singhateh

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články