Do Portugalska se těšíme, zázemí je výborné | SK Slavia Praha
Více

Do Portugalska se těšíme, zázemí je výborné

Slávisté již tradičně zamířili na zimní přípravu do portugalského Algarve. Asistent trenéra Jaroslav Köstl a obránce David Douděra hovořili před odletem o výzvách, které je v příštích dvou týdnech čekají.

Trenére, tým odlétá na soustředění do Portugalska, jak se rodila nominace?
„Nakonec to nebylo složité, místa jsme měli dost, takže s námi odcestuje prakticky kompletní kádr. Připojí se také aktuálně zranění Taras Kačaraba s Davidem Pechem, kteří budou s tréninkem začínat postupně. V Algarve budeme mít perfektní podmínky k tomu, abychom uspíšili jejich uzdravení. Součástí výpravy je i Peter Olayinka, který je i přes probíhající jednání mezi kluby členem našeho mužstva,“ říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Do Portugalska míří také mladíci Daniel Šmiga a Denis Halinský. Zaujali vás v přípravě?
„K tréninkům přistoupili zodpovědně a na jejich výkonech to bylo znát. Zápas proti Hradci zvládli oba dva velmi dobře. Jsme rádi, že si mladí hráči říkají svými výkony o nominaci a můžeme je brát s sebou. Do budoucí kariéry to pro ně bude veliký impuls. Příkladem jim může být Moses Usor, který s námi absolvoval přípravu v Rakousku a od té doby je důležitým hráčem áčka,“ hodnotí výkony mladíků Köstl.

Jaké jsou cíle pro dvoutýdenní přípravu na Pyrenejském poloostrově?
„Jsme moc rádi, že letíme na místo, které máme ozkoušené. Hřiště i regenerační zázemí je na vysoké úrovni, všechno máme po ruce. První týden nás čeká spíše kondiční část, která vyvrcholí dvojzápasem se Ženevou. Další týden už se budeme věnovat čistě herním záležitostem,“ nastínil plán přípravy slávistický asistent.

Davide, čeká vás premiéra v Algarve, jak se na soustředění těšíte?
„Podle ohlasů se těším moc, hlavně na teplo, které v Portugalsku panuje. Důležité bude, abych se fyzicky a psychicky co nejlépe připravil na jarní část sezony. Podmínky pro to budou ideální,“ říká před odletem pravý bek David Douděra.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články