Olá, Algarve! Slunce, duha i první trénink | SK Slavia Praha
Více

Olá, Algarve! Slunce, duha i první trénink

Po úterním odpoledním leteckém transferu Praha - Faro a hodinové jízdě autobusem rozbili slávisté v Algarve svůj tréninkový kemp.

V tradiční zimní destinaci, kam sešívaní pod taktovkou trenérského týmu Jindřicha Trpišovského dorazili už počtvrté, je ve středu přivítalo slunné počasí. Dopoledne i krátce sprchlo, komplex tří tréninkových hřišť nasvítila duha.

Rtuť teploměru vystoupila na nejjižnějším cípu Portugalska na šestnáct stupňů Celsia. „Je to určitě příjemná změna, i když třeba říct, že první týden přípravy, který jsme absolvovali v Edenu, byly podmínky také docela dobré, na rozdíl od minulé zimy. Nebyly mrazy, dalo se to zvládnout. Teď se máme lépe, je tu teplo, dýcháme přímořský vzduch,“ pochvaluje si záložník Jakub Hromada.

Minulý rok sešívaní strávili v Algarve tři týdny, tento rok zde pobudou pouze dva, pauza před startem jarní části sezony je kratší. FORTUNA:LIGU slávisté odstartují v neděli 29. ledna v Edenu proti Jablonci. „Věřím tomu, že splníme všechno, co soustředění splnit má. Že se na sezonu připravíme, jak nejlépe to půjde,“ přeje si slovenský reprezentant.

Dopolední blok se nesl v duchu vstřebání únavy z dlouhé cesty. Po zahřátí následoval hodinový kruhový trénink, hráči rozdělení do dvojic společně procházeli více než deseti posilovacími stanovišti.

„Cílem bylo zapracování hráčů po dni volna a namáhavém pondělním přeletu. Zařadili jsme do něj základní silové věci na střed těla, koordinaci a rychlostní prvky tak, aby kluci byli připraveni na odpolední fázi. Ta byla zaměřena na herní věci, práci s balonem,“ prozrazuje kondiční trenér SKS Aleš Píta.

Po konci dopoledního bloku vznikla samostatná skupina, Aiham Ousou a Oscar a někteří další hráči museli doběhat resty z minulého týdne. „Tihle kluci se k nám připojili později, chceme, aby všichni hráči v této fázi měli za sebou stejné větší objemy. Přecházíme na kratší a rychlostní vytrvalost, věci blízké hernímu zatížení,“ vysvětluje Píta.

Prostory tří tréninkových hřišť, blízké posilovny i zázemí hotelového resortu Cascade si slávisté nemůžou vynachválit. Hromada je zde podruhé, jeden rok laboroval se zraněním, byl těsně před operací. A další pak hostoval v Liberci. Loňská zkušenost byla jeho první.

„Minulou sezonu jsem si ale za ty tři týdny osahal myslím všechno (smích). Ale vážně, prostředí je skvělé, myslím si, že i novým klukům se tady líbí. Skvělá věc je, že tréninková hřiště jsou hned u hotelu, nemusíme nikam dojíždět autobusem, to je super. Když bude nějaké volno, máme to blízko na pláž, blízko do centra města. Myslím si, že to tu určitě využijeme naplno.“

Páteční přípravný dvojzápas proti Servette Ženeva proběhne rovněž na hřištích 200 metrů vzdálených od hotelového resortu.

„To je velká výhoda, v létě v Aigenu jsme na všechny tři duely museli dojet, jednou dokonce až někam za Linec. To nebylo úplně jednoduché, teď si jen vezmeme věci na pokoji a s kopačkami v ruce jsme za pár minut pěšky na hřišti. A důležité je to i z pohledu regenerace, takřka okamžitě můžete do sauny, vířivky nebo navštívit naše fyzioterapeuty,“ uzavírá autor výstavní trefy z posledního derby.

Z Portugalska se tým vrátí po necelých dvou týdnech 23. ledna, první jarní kolo je následně naplánované na neděli 29. ledna od 15:00, kdy do Fortuna Areny zavítá Jablonec.

Z pátečních zápasů nabídneme přímé přenosy na Slavia TV.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články