Dorostenci v přípravě porazili Meteor. U15 vyrazila opět do Německa. | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci v přípravě porazili Meteor. U15 vyrazila opět do Německa.

B-tým má za sebou vítězný vstup do nového roku, když si v prvním přípravném zápase poradil s rezervou Jablonce. Starší žáci se vydali na halový turnaj do německého Würzburgu. Mladší žáci naopak doma v Edenu přivítali Wroclaw. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 14. ledna

B-tým

SK Slavia Praha vs. FK Jablonec B 3:2 (1:0)

Sestava 1. poločas: Kolodziej - Hošek, Hunal, Švec, Labík - Šubert, Planka, Žitný - Beran, Osuagwu, M. Pudil

Sestava 2. poločas: Kolodziej - Bárta, Behenský, Konečný, Beránek - Nikl, Kopáček - A. Pudil, Alrashdi, Trédl - Biegon

Góly: 32. Š. Beran, 48. Biegon (pen.), 77. Kopáček

Hodnocení trenéra Marka Jarolíma: Přistoupili jsme k zápasu tak, že jsme se rozdělili na dva týmy, abychom do úvodu přípravy najeli v tom, že všichni dostanou prostor. Pak to samozřejmě ten zápas zkreslí, jsou to dva jiné poločasy. Mrzí mě obdržené branky, protože to hodně zkreslí výsledek zápasu, který byl jednoznačný. Objevila se spousta dobrých věcí a pěkných akcí, které kluci přenesli z toho, co po nich chceme. Spoustu věcí nám to ukázalo, měli jsme dlouhou pauzu bez zápasu. Bylo to pozitivní, byly ve hře pěkné akce a situace. Šancí jsme měli tak na osm gólů, my jsme naopak góly soupeři darovali. Jeden byl vlastní, další byl po ztrátě, která sice vyplývá ze hry, ale je jednoduchá. Výsledek úplně nedopovídá průběhu. Zápas splnil náš účel, potřebujeme se dostat do zápasového rytmu. Trošku je to ovlivněné tím, že se hrálo na menší umělé trávě, jsou tam jiné situace než na normálním hřišti. Jsme rádi, že jsme mohli toto utkání odehrát.

U17

Meteor Praha U19 vs. SK Slavia Praha 1:2

Sestava: Jovanovski – Holub, Křístek, Zima, Boledovič – Naskos, Zamazal, Belžík – Jinoch, Sosna, Lacko

Góly: Boledovič, Slončík

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Přípravné utkání na Meteoru přineslo dva rozdílné poločasy. V první půli jsme se díky kvalitní kombinaci dostávali do zajímavých příležitostí, často to byly vyložené šance. Zužitkovat se nám podařilo pouze jednu, a to po hezké akci obou krajních obránců Holuba s Boledovičem. Soupeř čekal v organizovaném obranném bloku s cílem chodit do brejku, což se mu povedlo snad jednou. Vytknout můžeme pouze neproměňování šancí. Do druhé půle jsme šli za jiného rozestavení a nedařilo se nám. Po dvaceti minutách jsme se vrátili do původního rozestavení, ale ani to nezafungovalo. Přesto jsme mohli několikrát utkání rozhodnout. Soupeři se povedlo vyrovnat, ale nakonec jsme minutu před koncem zaslouženě překlopili utkání na naši stranu, když Slončík ukázal návod, jak zachovat klid v koncovce.

U15

Turnaj Würzburg – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Würzburger Kickers 6:0
SK Slavia Praha – 1. FC Kaiserslautern 1:2
SK Slavia Praha – FC Augsburg 6:3

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Proti Würzburgeru to byl z naší strany jasný vítězný zápas. S Kaiserslauternem jsme byli po celý zápas aktivnější, dostávali se do šancí a kombinačně i herně jsme byli výraznější. Bohužel soupeř dal ze dvou střel dva góly a prohráli jsme. Proti Augsburgu jsme už naši převahu vyjádřili i gólově. Celkově jsme hráli velice aktivně, vidíme spoustu cílených rotací, hraní si s hloubkou hřiště, individuálního obcházení jeden na jednoho. Dostáváme se také do spoustu šancí a hrajeme uvolněně. Jen nás trochu sráží to, že nejsme silní v defenzivě vzadu a dostáváme góly, které soupeři nedostávají. Citelné nám chybí naši dva nemocní a zranění gólmani.

U13

SK Slavia Praha vs. Slask Wroclaw 4:6

Sestava: Fukna – Bryndza, Šafr, Martínek, Košťál – Štěpánek, Zich, Míča – Teplý, Všetečka, Novotný

Góly: Štěpánek x3, Všetečka

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Odehráli jsme další těžký zápas. Začali jsme dobře a vedli 2:0. Ale do druhého poločasu jsme vstoupili špatně a udělali individuální chyby, které nás stály zápas. Naše kombinační hra byla velmi dobrá, ale měli jsme problémy s výstavbou hry od brankáře a průnikovými přihrávkami. Našim křídelním hráčům se také nechtělo do situací jeden na jednoho, a i proto jsme špatně drželi míč. Minulý týden jsme trénovali práci v defenzivě, která byla první poločas velmi dobrá. Ve druhém poločase už ale ne, protože jsme byli unavení a prohrávali jsme. Stále si nedokážeme poradit v klíčových momentech hry, zejména při bránění a také když prohráváme.

U12

SK Slavia Praha vs. Slask Wroclaw 5:3

Góly: Kočí 2x, Blažek, Šíma, Dvořák

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Odehráli jsme velmi dobrou první část. Byli jsme dobří v pohybu, hře jeden na jednoho, součinnostech a z toho vznikl náskok 4:1. Druhá část už patřila více soupeři. My jsme byli nepřesní ve výstavbě a málo drželi míč. Postupem času jsme se opět dostali do hry a závěrečná deseti minutovka byla z naší strany dobrá jako celá první třetina. Ve třetí části byl zápas hodně vyrovnaný. My však byli o malinko lepší a přesnější. I díky tomu jsme také vyhráli. Bylo to kvalitní utkání s nebezpečným soupeřem, který byl dobrý jeden na jednoho i přechodové fázi. S výkonem týmu jsme spokojeni, ale také jsme viděli nedostatky, které máme.

U9

ABC Braník U10 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: V sobotu jsme se utkali s naším partnerským klubem z Braníku, na jejich krásné nové umělé trávě. V týdnu jsme se zaměřili na téma přihrávky, převzetí míče a hledání si volného prostoru. Téma jsme splnili na výbornou a hráči se bavili fotbalem. Atraktivitě utkání určitě pomohl i soupeř, který předvedl super výkon.

Neděle 15. ledna

U15

Turnaj Würzburg – den druhý

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – SBV Excelsior 1:1
SK Slavia Praha – Karlsruher SC 2:1
SK Slavia Praha – FC Augsburg 1:2
SK Slavia Praha – RB Lipsko 1:1

Celkové umístění:
5.-8. místo

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Dnes jsme předváděli podobné výkony jako v sobotu. V porovnání s ostatními soupeři jsme byli horší zejména v produktivitě. Potřebujeme spoustu šancí na gól. Soupeři většinu svých šancí proti nám proměnili. Jinak předvedenou hru hodnotím i přes absenci několika výrazných hráčů velmi pozitivně. Do semifinále jsme však bohužel nepostoupili.

U14

SK Slavia Praha vs. Sweet Poland 6:2

Sestava 1. poločas: Vávra – Kravařík, Baďura, Barčot, Chadima – Kupera, Mašek, Ilinčić – Filip, Pančíř, Kubeš

Sestava 2. poločas: Vávra – Baroš, Baďura, Kuneš, Jelínek – Kupera, Srb, Svoboda – Vlašánek, Mach, Kozhushko

Góly: Ilinčić, Kubeš, Pancíř, Srb, Vlašánek, Kozhushko

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: V zápase jsme dominovali na míči. Soupeř ze tří střel na branku vstřelil dva góly a hrozil prakticky jen z rychlých protiútoků. My jsme byli aktivní, dobře jsme kombinovali a mohli jsme přidat ještě více branek. Některé zákroky od soupeře byly na hraně zranění.

U11

Miniturnaj Brno

SK Slavia Praha – Sigma Olomouc 5:1 (2x Dvořák, Paur, Bayo, Jozífek)
SK Slavia Praha – Zbrojovka Brno 1:6 (Pokorný)
SK Slavia Praha – Rapid Vídeň 3:2 (2x Dvořák, Lžíčař)

Hodnocení trenéra Tomáš Wolfa: V prvním poločase proti Sigmě jsme měli velmi dobrou výstavbu hry od brankáře, ale v poslední třetině hřiště nám chybělo finální řešení. Často jsme s míčem nabourali do soupeře, protože nám trvalo se rozhodnout, zda přihrát nebo jít jeden na jednoho. V druhém poločase jsme se v tom zlepšili a soupeře jednoznačně přehráli. Se Zbrojovkou jsme zažili šílený první poločas. Šli jsme brzy do vedení a mysleli jsme si, že se vše udělá samo. Soupeř byl fyzicky vyspělejší a zalezlý v 5 hráčích ve vápně a hrozil hlavně z brejků, se kterými jsme se nechytali. Ve druhém poločase přišlo výrazné zlepšení, soupeře jsme dostali pod tlak, ale šance jsme neproměnili. Proti Vídni jsme sehráli nejtěžší zápas s nejtěžším soupeřem. Soupeř nás napadal vysoko, ale my jsme byli velmi dobří ve výstavbě a dokázali jsme se z tohoto pressu dostat. Oba týmy mohli dat ještě víc gólů, ale i tak zápasu nechybělo nic. My jsme si stoprocentních šancí vytvořili více a góly jsme dali po krásných akcích. Celkově jsme spokojeni. Kromě jednoho poločasu jsme drželi standard hry velmi vysoko.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články