Ženy Slavie zahájily zimní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Ženy Slavie zahájily zimní přípravu

Slávistické ženy zahájily zimní přípravu. Na slávistky čeká čtyřdenní soustředění v Peci pod Sněžkou a přátelská utkání proti zahraničním soupeřům. První jarní kolo je na programu 11. března na domácí půdě proti Slovácku.

Před začátkem zimní přípravy se trenér žen Karel Piták umístil na 2. místě v anketě Trenér roku 2022, sedmnáctiletá slávistická obránkyně Lucie Bendová byla vyhlášena Talentem roku za 2022.

„U ženského týmu jsem teprve půl roku, ocenění pro mě bylo velkým překvapením, je to pro mě úspěch, za který vděčím holkám, které se probojovaly do základní skupiny Ligy mistryň, kde jsme dokázaly uhrát velmi dobré zápasy. Mrzí mě jen zranění hráček, které nás v průběhu soutěže potkalo a samozřejmě nám tím zkomplikovalo naši hru. Jsou to pro nás obrovské zkušenosti, ze kterých chceme čerpat do dalších zápasů,“ hodnotí svoje umístění v anketě trenér slávistických žen.

Svěřenkyně trenéra Karla Pitáka odjely na čtyřdenní soustředění do Pece pod Sněžkou, kde budou nabírat fyzickou kondici. Na soustředění odjely naše fotbalistky s jedinou změnou v kádru. Tým opustila švédská obránkyně Sejde Abrahamsson, která po vzájemně domluvě odchází do belgických Brugg. Na marodce je Tereza Krejčiříková, kterou čeká dlouhodobá léčba kolene, které si poranila v zápase Ligy mistryň proti St. Poltenu.

„Příprava začíná čtyřdenním soustředěním v Peci pod Sněžkou, po kterém se budeme připravovat v domácích podmínkách v Horních Měcholupech nebo Edenu. Na programu je několik přátelských utkání, která máme možnost odehrát na nové umělce v Edenu, za což jsme moc rádi. Ze zahraničních soupeřů vyzveme slovenskou Trnavu, polskou Lodž a maďarský Ferencvaroš, plus nás čekají přátelská utkání s mužskými dorosteneckými týmy. Věřím, že se dobře připravíme a splníme cíl pro jarní část a tím je obhajoba double,“ uzavírá Karel Piták.

První přátelské utkání je naplánováno na pátek 27.1. od 17:30 na nové umělé trávě v Edenu se slovenskou Trnavou.


Kádr slávistických žen pro zimní přípravu

Brankářky: Olivie Lukášová, Barbora Sladká, Tereza Fuchsová
Obránkyně: Simona Necidová, Diana Bartovičová, Lucie Bendová, Denisa Veselá, Gabriela Šlajsová, Michaela Khýrová, Alika Keene
Záložnice: Martina Šurnovská, Franny Černá, Petra Divišová, Denisa Tenkrátová, Kateřina Vithová, Albína Goretkiová, Lucie Kroupová, Tereza Krejčiříková, Kristýna Růžičková,
Útočnice: Nekesa Wafula, Tereza Kožárová, Tereza Szewieczková

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články