Mikuláš Konečný podepsal profesionální smlouvu | SK Slavia Praha
Více

Mikuláš Konečný podepsal profesionální smlouvu

Svou první profesionální smlouvu podepsal šestnáctiletý obránce a reprezentant Mikuláš Konečný.

Mikuláš Konečný začínal s fotbalem v pražských Hájích ve svých šesti letech. Klubem, ve kterém absolvoval své první fotbalové krůčky byly Háje SOS, následně pak FC Háje Jižní Město. V roce 2018 pak zamířil do slávistické akademie.

V sezoně 2021/2022 získal mistrovský titul s kategorií U17, kdy sešívaní nastříleli ve 30 zápasech 120 gólů, Mikuláš z pozice obránce zaznamenal jednu trefu do sítě soupeře. Ve svých šestnácti letech nastupuje od začátku sezony 2022/2023 pravidelně za kategorii U19 a na podzim vstřelil jednu branku. Zasáhl také do dvojutkání UEFA Youth League proti Genku, kde se dokázal na hřišti belgického soupeře gólově prosadit.

„Chtěl bych poděkovat Slavii za důvěru a možnost podepsat svou první profesionální smlouvu právě tady. Moc si toho vážím a zároveň to beru jako motivaci do další práce a rozvoje mé fotbalové kariéry,“ říká po podpisu smlouvy Mikuláš Konečný.

Mikuláš je stabilním členem mládežnických reprezentačních výběrů. Nastupoval jak za výběr U16, tak nyní také za kategorii U17. Za výběr do sedmnácti let nastoupil do všech tří kvalifikačních utkání na Mistrovství Evropy. Ve všech třech zápasech nastoupil v základní sestavě a proti Skotsku se také gólově prosadil.

Aktuálně se Mikuláš od ledna připojil na zimní přípravu k B-týmu, za který teď pravidelně naskakuje do přípravných zápasů. V pěti utkáních už stihl také vstřelit branku.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články