Abdulhakeem Al-Tuwaijri se přesouvá k A-týmu Slavie | SK Slavia Praha
Více

Abdulhakeem Al-Tuwaijri se přesouvá k A-týmu Slavie

Hlavní trenér saudskoarabského stipendijního programu ve Španělsku Future Falcons Abdulhakeem Al-Tuwaijri, který byl na podzim součástí realizačního týmu B-týmu, se také zapojí jako jeden z asistentů trenéra i do fungování prvního mužstva.

Na starost bude mít propojení slávistické rezervy s "áčkem" Slavie.

„Abdulhakeem je trenérskou osobností v arabském fotbale a my jsme rádi, že tímto krokem můžeme opět prohlubovat naši spolupráci. Věříme, že mu po pěti měsících u B-tymu přinese angažmá v realizačním týmu Jindřicha Trpišovského nové poznatky a svými pohledy a zkušenostmi obohatí také naše trenéry. Za dobu, co je ve Slavii, prokázal, že je inteligentní, vzdělaný a má klubu co nabídnout, “ říká sportovní ředitel Jiří Bílek.

„Věřím, že získám hodně zkušeností z práce s výbornými trenéry, které ve Slavii máme. Určitě jim předám i nějaké z mých zkušeností, bude to pro nás win-win situace. Věřím, že společně dokážeme docílit ještě větších úspěchů. Jsem obrovsky vděčný klubu, panu předsedovi, sportovnímu řediteli a všem, co mě podporovali. Od první chvíle, co jsem začal ve Slavii, to pro mě byl průlom v mojí trenérské kariéře i osobním životě. Teď se těším na další výzvu,“ říká Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

Abdulhakeem Al-Tuwaijri byl sportovním ředitelem a členem představenstva saudskoarabského prvoligového týmu Ettifaq FC, ve kterém byl později také asistentem hlavního trenéra A-týmu i juniorského výběru. Ve Velké Británii studoval trenérskou profi licenci a od roku 2019 je hlavním trenérem stipendijního programu pro saudskoarabské hráče ve Španělsku.


Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články