B-tým v přípravě porazil Příbram, dorostenci zvítězili v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

B-tým v přípravě porazil Příbram, dorostenci zvítězili v Ostravě

Už čtvrté vítězství v přípravě si připsal sešívaný B-tým, když porazil Příbram. Dorostenci excelovali v Ostravě a porazili Baník 0:4. Vítězně je proti stejnému soupeři napodobila i kategorie U14. Starší žáci změřili síly na turnaji v Berlíně. V Teplicích hrály také přípravky a po zápase doprovodily hráče A-týmu na hřiště. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Pátek 17. února

U16

Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha 0:4 (0:2)

Sestava: Obdržálek – Jelínek, Beran, Kočvara, Palivec – Čížek, Naskos, Filippov – Belžík, Kotrba, Kolísek

Góly: Naskos 2x, Čížek, Kroupa

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Baník měl výhodu domácího prostředí a lepšího posledního vzájemného utkání. I když v U16 záleží především na individuálních výkonech kluků, ze soupeře byla dnes cítit víc než jindy touha výsledkově uspět. A proto jsme rádi, že jsme utkání zvládli, navíc takovým rozdílem. Od úvodu utkání jsme byli víc na míči a hráli do plné obrany. Naše akce často končily kolem pokutového území a do šancí jsme se dostávali jen výjimečně, a to po standartních situacích. Soupeř bránil urputně v bloku a byl vyšší a těžší než my. Naši kluci ale hráli trpělivě s obranou vysoko a soupeřovy pokusy o rychlé protiútoky zachytávali. Domácí měli velkou šanci po podklouznutí našeho hráče, ale samostatný nájezd zlikvidoval Obdržálek. Jednu příležitost měli domácí ještě hlavou po rohu, ale jinak se hrálo blíž soupeřově brance. Trpělivou hrou jsme drželi míč a hledali skulinky kudy udeřit. Do vedení jsme se dostali po krásné kombinaci, kdy po centru Jelínka hlavou mezi urostlými soupeři udeřil Čížek. Druhý gól přidal z penalty po faulu na Kolíska minutu před pauzou Naskos. To nám utkání vyhrálo. Soupeř ve druhé půli začal panikařit, kopat dlouhé míče a my toho využili. Stále trpělivou hrou a vysokým držením míče jsme drželi soupeře daleko od naší branky, připravovali si další šance a dvě proměnili. Střelecky se prosadil Kroupa ranou pod břevno a skóre uzavřel Naskos, který doklepl míč vyražený brankářem. Domácí se dostali k jednomu zakončení, jinak jsme je k ničemu nepustili. Náš výkon ve druhé půli gradoval.

Sobota 18. února

B-tým

SK Slavia Praha vs. FK Viagem Příbram 2:1

Sestava: Dvořák – Hošek, Hunal, Konečný, Pudil M. – Žitný, Kričfaluši, Planka – Šubert, Pudil A., Beran

Góly: 12. Pudil A., 40. Žitný

Sešívaní nevstoupili do utkání vůbec dobře a už po osmi minutách prohrávali. Na nepříznivý vývoj skóre však rychle zareagovali vyrovnávací brankou. Ostrý centr do vápna si našel Adam Pudil a nekompromisně zakončil k přední tyči. Obratu ve skóre se dočkali fanoušci pět minut před poločasem. Po na krátko rozehraném rohovém kopu se na zadní tyči vyšplhal pro balón Matěj Žitný a Slavia vedla. Ve druhém dějství už se ani jednomu z týmů překonat obranu soupeře nepodařilo, a proto červenobílí zvítězili 2:1.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Košice 5:2 (4:0)

Sestava: Kessel – Boledovič, Růžička, Křístek, Zima – Slončík, Zamazal, Dufek – Zelingr, Lacko, Jinoch

Góly: Boledovič, Slončík, Zelingr, Jinoch, Hájek

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Pro nás v pořadí čtvrtá konfrontace se slovenskými soupeři a i dnes jsme jí výsledkově a místy i herně zvládli. V úvodu první půle jsme měli pomalejší rozjezd, ale druhá část už byla podle představ. Všechny čtyři branky padly po hezkých vypracovaných akcích. Hra byla z naší strany rychlá, přesná a efektivní. Do druhé půle jsme chtěli pokračovat ve stejném výkonu, ale byli jsme pomalí, nepřesní a proto se nerodily ani šance.

U15

Turnaj Berlín – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – 1. FC Union Berlín 1:1 (Martyniuk)
SK Slavia Praha – FC Kodaň 3:1 (2x Potměšil, Drašnar)
SK Slavia Praha – 1. FC Norimberk 1:1 (Palivec)

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Union do zápasu vlétl, byl všude a dal nám gól. Po pěti minutách se hra začala srovnávat a měli jsme více ze hry. Vymysleli jsme také pěkné individuální i kombinační akce. Vyrovnali jsme po skvělé akci a následné penaltě. Zápas na úzkém hřišti měl náboj. My jsme vyhrávali i osobní souboje a na naší hru byla radost koukat. Proti Kodani jsme si dali za úkol do zápasu vletět stejně jako vletěl Union na nás, a to se povedlo. V první minutě jsme dali gól, poté nůžkami druhý, z rohu jsme přidali třetí. Byl to jasný zápas z naší strany. S Norimberkem jsme odehráli nelíbivý zápas, které byl oboustranně bez taktiky. Hrálo se nahoru dolů, šance střídala šanci a my jsme dali krásný gól přímo z rohu. Vyhráli jsme skupinu, dostali jsme se mezi nejlepších osm týmů, a proto nás v neděli čekala semifinálová skupina s Bayernem, Herthou a Inglostadtem. Prezentovali jsme se velice aktivním a sebevědomým pojetím hry s výbornými individuálními výkony.

U14

SK Slavia Praha vs. Baník Ostrava 3:2 (1:0)

Sestava: Vávra – Baroš, Barčot, Kratochvíl, Kubeš – Srb, Mašek, Ilinčić – Kozhusko, Pancíř, Filip

Góly: 2x Mach, Filip

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: V prvním poločase jsme měli jasnou herní převahu, dominovali jsme na míči, byli odvážní a úspěšní jeden na jednoho. Měli jsme několik velkých šancí, bohužel využita byla jen jedna. Do druhého poločasu jsme vystřídali a obraz hry se změnil. Dělali jsme chyby ve výstavbě, další nepřesnosti a měli nedůraz nebo špatné výchozí postavení do situací. Hra byla vyrovnaná a soupeř měl v závěru i šance na srovnání skóre. Výsledkově nás často stále sráží neefektivita v koncovce.

U13

Turnaj Erlensee

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – FC Basilej 1:0 (Bureš)
SK Slavia Praha – FC Bayern Mnichov 1:3 (Pěnkava)
SK Slavia Praha – TSG Hoffenheim 2:1 (Střihavka, Rakár)
SK Slavia Praha – 1. FC 06 Erlensee U14 1:1 (Míča)
SK Slavia Praha – Borussia Dortmund 0:4
SK Slavia Praha – Bayer Leverkusen 0:0
SK Slavia Praha – FSV Mainz 05 1:1 (Míča)

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Měli jsme často velké štěstí a spoléhali na našeho brankáře Beneše. Měli jsme také velké problémy s naší obrannou linií. Byli jsme špatní při výstavbě hry pod tlakem. Většina zápasů se hrála na naší polovině. Byli jsme ale velmi efektivní, když jsme se dostali do šancí, a to vytvářelo rozdíl.

U12

Miniturnaj Maintal

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – 1. FC 06 Erlensee U13 1:2 (Blažek)
SK Slavia Praha – FC Bayern Mnichov 1:4 (Rusyn)
SK Slavia Praha – FC Germania 08 Dornigheim U13 2:0 (Rigoci, Kléma)

Hodnocení trenéra Adama Ježka: Proti místním týmům jsme měli problém s fyzičností soupeře. Fotbalově jsme ale oba přehráli. S Bayernem jsme šli do rychlého vedení, ale soupeř byl mnohem více dynamičtější. Pracovali lépe s náběhy za naši obranu a rotací hráčů. Soupeř byl lepší v práci s míčem pod tlakem.

U8

FK Teplice U9 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Mitála: V Teplicích jsme odehráli možná nejlepší zápas této sezony. Měli jsme obrovskou chuť, důraz, napadání a snahu o okamžitý zisk míče. Kluci byli odvážní, viděli jsme velké množství úspěšných pokusů jeden na jednoho, několik krásných kombinací dvou i tří hráčů, velmi slušné zakončení a dohrávání situací před bránou soupeře. Fantastický výkon.

Neděle 19. února

U15

Turnaj Berlín – den druhý

Semifinálová skupina:
SK Slavia Praha – FC Ingolstadt 04 2:3 (2x Martyniuk)
SK Slavia Praha – FC Bayern Mnichov 2:2 (Martyniuk, Potměšil)
SK Slavia Praha – Hertha BSC 2:3

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Proti Ingolstadtu jsme byli více na míči. Dopředu jsme měli skvělé akce a góly. Inkasovali jsme z rohu, penalty a po chybě v rozehrávce. Soupeř měl velice rychlé hráče a měli jsme problémy jejich kontry zachytávat. Trochu nám dělala problém součinnost bránění při akcích soupeře. S Bayernem jsme měli další dvě stoprocentní šance. V zápase jsme místy soupeře i přehrávali a sahali po vítězství. Inkasovali jsme gól z penalty a po skvělé individuální akci. Hráči Bayernu fyzicky připomínali spíše kategorii U17 a byli individuálně kvalitní. Herta byla živější, měla více ze hry, působila natěšeně narozdíl od nás a brzy vedla 0:2. My však po skvělé individuální akci snížili a poté i srovnali. Byl to povedený návrat do zápasu, ale jednalo se o první utkání na turnaji, kdy jsme byli horším týmem. Zápas byl také velmi tvrdý. Celkově odjíždíme s velmi dobrými dojmy. Ukázaly se hlavně některé individuality, které předváděly nadstandardní výkony i proti top klubům. Měli jsme také dva výborné brankáře, o které jsme se mohli opřít. V našich zápasech padala spousta branek. Jsme hodně nebezpeční a efektivní v ofenzivní fázi. Tím, že hodně utočíme, včetně krajních obránců a stoperů, tak necháváme často otevřená okna vzadu, která soupeři uměli trestat. Mně osobně je však toto pojetí hry velmi sympatické.

U13

Miniturnaj Maintal

SK Slavia Praha – 1. FC 06 Erlensee U14 0:0
SK Slavia Praha – Bayern Mnichov 0:6
SK Slavia Praha – FC Germania 08 Dornigheim U14 2:2 (Pěnkava, Zich)

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Máme za sebou fyzicky vyčerpávající víkend. Dnes jsme byli mnohem lepší ve výstavbě hry. Týmy U14 nám umožnily více času na míči, my jsme inteligentně otáčeli hru a překonávali linie soupeře. Také jsme bránili lépe než v sobotu. Bojovali jsme s načasováním pohybu a kontrolou tempa hry na útočné polovině. Zápas s Bayernem byl od nás velmi špatný. Měli jsme strach z kvality soupeře a jakmile jsme inkasovali, byli jsme unavení a vzdali se další snahy poprat se o výsledek. Problémem zůstává, že nejsme schopni hrát kvalitně pod velkým tlakem. Poslední tým, se kterým jsme hráli, vstřelil dva brzké góly. Vrátili jsme se působivě do zápasu a mohli i vyhrát.

U12

Turnaj Erlensee

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – FC Méty 1:2
SK Slavia Praha – TSG Hoffenheim 0:1
SK Slavia Praha – 1. FC 06 Erlensee U13 2:0
SK Slavia Praha – FC Bayern Mnichov 0:5
SK Slavia Praha – Eintracht Frankfurt 0:4
SK Slavia Praha – FSV Mainz 05 1:1

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Odehráli jsme velmi těžké zápasy. Herně nás převyšoval Bayern a Frankfurt. Ostatní zápasy byly vyrovnané a rozhodovaly maličkosti.

U8

SK Slavia Praha vs. FC Háje U9

Hodnocení trenéra Jana Mitála: I v nedělním zápase jsme předvedli skvělý výkon, který byl podobný tomu sobotnímu. Pouze se nám nedařilo tolik v zakončení a na jeden gól jsme potřebovali i pět obrovských šancí. Jinak situace jeden na jednoho, snaha o kombinaci více hráčů a důraz byly na vysoké úrovni. S víkendem můžeme být velmi spokojeni.

U7

SK Slavia Praha vs. FK Čáslav U8

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři. Byli jsme ze začátku zápasu hodně nepozorní ale postupem času kluci začali předvádět své dovednosti. K vidění byly hezké fotbalové momenty.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články