Ženy posilují na jaro | SK Slavia Praha
Více

Ženy posilují na jaro

Fotbalistky Slavie nenechávají nic náhodě a před začátkem jarní části sezony vítají v týmu dvě velmi zajímavé posily. Z profesionální americké ligy NWSL dvaadvacetiletá Haleigh Kae Stackpole a ze Slovácka přichází dvacetiletá slovenská reprezentantka Tamara Morávková.

Ofenzivní dvacetiletá hráčka začala s fotbalem v Senici, kde prošla kategoriemi přípravek a žáků až do žen. Talentovaná reprezentantka přestoupila do Slovanu Bratislava, kde v hlavním městě Slovenska strávila tři roky. Po dvouletém angažmá v 1.FC Slovácko se stěhuje do Prahy, kde bude oblékat červenobílý dres do roku 2026.

„Moje pocity jsou velmi pozitivní, jsem šťastná, že tu můžu být a těším se. Do Slavie jsem šla, protože jsem se chtěla posunout zase o něco výš, Slavie je velmi profesionální klub, jeden z nejlepších v Evropě a taková šance se neodmítá,“ těší se po podpisu nové smlouvy dvacetiletá Tamara Morávková.

„Tamara je mladá talentovaná reprezentantka, o jejíž přestup jsme usilovali už delší dobu. Má velké předpoklady k tomu, aby se stala důležitou součástí našeho týmu. Je to rychlonohá, především křídelní hráčka. Zatím v trénincích dokazuje, že i gólově úspěšná. Doufáme tedy, že to přenese také do soutěžních utkání. Adaptace možná zabere nějaký čas, ale my jsme na to připraveni,“ říká na adresu slovenské reprezentantky manažerka ženského fotbalu ve Slavii Jaroslava Rinnerová.


Další jarní posilou Slavie bude do konce sezony dvaadvacetiletá Američanka Haleigh Kae Stackpole, která přichází z profesionální americké ženské fotbalové ligy NWSL, v níž hrála za North Carolina Courage.

„Mezi holkama se mi líbí, je tu skvělá atmosféra. Chci se dostat na hřiště a být týmu platná. Především v ofenzivě chci být hrozbou pro soupeře a vyhrávat,“ říká po podpisu smlouvy čerstvá posila Haleigh Kae Stackpole.

„Jsme rádi, že se nám podařilo přivést posilu z Ameriky, zahraniční hráčky jsou důležitou součástí týmu Slavie. Dokáží vnést do hráčské kabiny jiný pohled, jinou atmosféru. Haleigh nás zaujala především individuální technikou. Umí skvěle kombinovat na malém prostoru. Velmi dobře vidí hru,“ dodává ke druhé posile Rinnerová.

Fotbalistky Slavie se chystají na první utkání jarní části sezony. Předtím, než svěřenkyně Karla Pitáka nastoupí 11. 3. v prvním jarním kole 1. ligy žen proti 1.FC Slovácku, čeká je v neděli od 14:00 na umělé trávě v Edenu čtvrtfinále poháru FAČR proti Baníku Ostrava. Vstupné na utkání je zdarma, více info zde.


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články