Slávistky v semifinále poháru FAČR | SK Slavia Praha
Více

Slávistky v semifinále poháru FAČR

Fotbalistky Slavie na domácí půdě dominovaly a vyhrály nad Baníkem Ostrava 9:0, po zápase tak mohly slavit postup do semifinále poháru FAČR. Hattrickem se blýskla Marjolen Nekesa, střelecky přispěly i nové posily Slavie.

Slávistky nenechaly nic náhodě a od začátku zápasu dominovaly, v prvním poločase se dvakrát prosadila Marjolen Nekesa, střelecky ji doplnila Simona Necidová. Druhý poločas byl brankově zajímavější, Nekesa dokončila hattrick, nová posila Haleigh Stackpole se zapsala mezi střelkyně Slavie poprvé a to hned dvakrát, po jedné brance přidala ještě Růžičková, Černá a premiérově i další zimní posila Tamara Morávková.

„Pocity z premiérového startu jsou pozitivní, jsem ráda, že mi dal trenér šanci nastoupit od začátku zápasu, zápas jsem si moc užila. Devadesát minut jsme na hřišti dominovaly, byly výrazné a většina zápasu se odehrálo na soupeřově polovině. Jsem velmi šťastná, že jsem mohla pomoct k výhře i brankou, kterou se mi podařilo vstřelit po centru z pravé strany, kde se ke mně dostal odražený míč a já zavěsila balon do sítě,“ zhodnotila svoji premiéru Tamara Morávková.

„Soupeř hrál ze začátku hodně v hlubokém bloku, takže nebylo jednoduché se dostat k zakončení, ale postupem času jsme se tam hlavně přes pravou stranu začaly dostávat a daly i nějaké branky, první poločas nebyl úplně ideální z naší strany, chyběl nám pohyb. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila, byly jsme daleko aktivější, hrály jsme rychleji a měly přesnější přihrávky, to nás odměnilo a daly jsme několik hezkých branek. Nové posily splnily na hřišti to, co se od nich očekávalo, jsou to rychlostní typy hráček, obě se dokázaly prosadit i střelecky, na to, že jsou s týmem chvíli, jsem s jejich výkonem velmi spokojen a věřím, že až se s námi sžijí, budou ještě lepší a na jaře hodně pomůžou. Velmi dobrý zápas odehrála i Marjolen Nekesa, dala důležité branky na začátku zápasu a ve druhém poločase dokonce dokončila hattrick,“ ohodnotil dnešní postupový výkon trenér Karel Piták.

Další utkání čeká fotbalistky Slavie v sobotu 11.3. od 14:00 proti Slovácku na domácím hřišti, v rámci 12.kol 1.ligy žen.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články