Ženy v derby s DONOREM na dresu | SK Slavia Praha
Více

Ženy v derby s DONOREM na dresu

Slávistické ženy vyhlíží nedělní derby. Do utkání proti odvěkému rivalovi nastoupí ve speciálních dresech na podporu spolku DONOR a nově také jako členky Asociace společenské odpovědnosti.

Už v neděli se slávistické ženy představí v rámci I. Ligy žen na Letné proti odvěkému rivalovi. Utkání začíná ve 14:00 v epet Areně a ženy do zápasu půjdou nově jako členky Asociace společenské odpovědnosti, do které vstoupil celý klub SK Slavia Praha v březnu.

Asociace společenské odpovědnosti je největší iniciativa společenské odpovědnosti (CSR) a Cílů udržitelného rozvoje (SDGs) od OSN v Česku. Více o Asociaci.

Asociace společenské odpovědnosti

Vizí Asociace je, aby se společenská odpovědnost a udržitelnost stala přirozenou součástí podnikání i fungování každé organizace v Česku. Podařilo se pod jednu střechou propojit několik důležitých sektorů (firmy, veřejný sektor, neziskový sektor i vzdělávací instituce). Díky tomu může na maximum přispívat k vytváření odpovědnější společnosti, která se ve svém počínání navrací k tradicím a hodnotám.

Asociace učí společnost přirozeně posilovat odpovědnost za místo a planetu, na které žijeme. Otevírá ve společnosti nová témata, prostor pro sdílení zkušeností a spolupráci napříč sektory. Vede aktivní dialog se státem, na jehož úspěšném konci má patřit společenská odpovědnost s udržitelností mezi základní priority naší společnosti.

Je průkopníkem Cílů udržitelného rozvoje (SDGs) v Česku. Od roku 2017 udílí prestižní Ceny SDGs, unikátní ocenění za naplňování globálních cílů OSN v Česku, které se staly vzorem pro další země. Inspirujeme celý svět.

Rozvíjí kulturu dárcovství v Česku. Pod hlavičkou Asociace se v roce 2020 podařilo na charitativní projekty vybrat přes 95 milionů Kč. Od roku 2016 v Česku zastřešujeme Giving Tuesday, který je světovým dnem dárcovství.

Donor

Ženy v derby také navážou na mužský A-tým. Od nedělního utkání do konce sezony budou slávistické ženy na dresu nosit logo Donoru. Logo dobrovolného, nevládního, neziskového sdružení občanů a právnických osob se objeví jak na zadní straně dresu pod číslem, tak na pravé nohavici kraťasů.

Přijďte podpořit ženy na derby v neděli 26. března od 14:00 v epet Areně. Vstupenky jsou v prodeji online.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články