PREVIEW: Trpišovský a David Jurásek před Olomoucí | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Trpišovský a David Jurásek před Olomoucí

Reprezentační přestávka je u konce, naopak liga se vrací! Slávisté budou v sobotu od 19:00 hostit na domácí půdě šestou Olomouc. Před zápasem se Jindřich Trpišovský rozpovídal o aktuálním rozpoložení kádru, Davida Juráska čekaly dotazy od fanoušků.

„Moc se na zápas těšíme, čtrnáct dní se nehrálo. Doufejme, že vyjde počasí a kvalitní bude také hřiště. Výkonem budeme chtít navázat na poslední domácí utkání proti Plzni, které se nám povedlo. Polovina mužstva si plnila reprezentační povinnosti, druhá trénovala až do čtvrtka v Edenu. Přes víkend měli kluci volno s individuálním plánem. Od pondělí trénujeme společně a postupně se k nám připojují navrátilci z reprezentačních srazů."

Sigma v jarní části ročníku ještě neprohrála, na sérii šesti remíz v řadě navázala skalpy Budějovic a Mladé Boleslavi při dominantním skóre 5:0. Nejlepším střelcem Hanáků je devítigólový Mojmír Chytil.

„Celou sezonu prokazují formu a na jaře to jen potvrzují. Tým je dlouho pohromadě, hráči i trenéři jsou na sebe zvyklí, což se odráží na jejich výkonech. Nedávno odehráli velmi dobré zápasy proti Plzni i Spartě. Ve svém kádru má Olomouc několik zkušených hráčů, kteří mužstvo dobře dirigují a jsou silní při standardních situacích. Zároveň ale nastupuje i několik perspektivních mladých hráčů, a výsledný mix tak slibuje velikou kvalitu. Jsou nebezpeční v zakládání útoků, držení míče, naopak do defenzivy má Olomouc řadu vyspělých hráčů za zády s jistým brankářem. Je to velmi komplexní tým, který nemá moc slabin, což dokázal i v našem prvním vzájemném zápase."

Na čtyřbodovém vstupu národního týmu do kvalifikace o EURO se podíleli Tomáš Holeš, Davidové Jurásek a Douděra a Ondřej Lingr. Na lavičce byl proti Polsku i Moldavsku připraven Matěj Jurásek. Další slávisté figurovali v mládežnických výběrech.

„Naše hráče jsme sledovali na všech úrovních. Těší mě zejména skvělý výsledek ze zápasu s Polskem, na kterém se kluci podíleli. Také Ondřej Kričfaluši s Christosem Zafeirisem odehráli ve svých mládežnických kategoriích velmi kvalitní utkání. Důležité bude, abychom teď zvládli vyvážit zátěž, kterou mají jednotliví hráči v nohách. Musíme se sladit a dobře připravit, čeká nás anglický týden. Kluci, kteří toho tolik neodehráli, už ve středu trénovali s týmem. Čtvrtek a pátek už bychom byli rádi kompletní, abychom se mohli stoprocentně připravit na sobotní zápas."

Nejen na senzační reprezentační debut proti Lewandowskému se fanoušci ptali Davida Juráska na sociálních sítích. Své dotazy svému parťákovi položili i Lukáš Masopust s Ondřejem Kričfalušim.

Jak se David cítil při svém reprezentačnímu debutu?
„Neskutečně jsem si ho užil, byl to velký zážitek. I díky tomu, že zápas s Polskem proběhl v Edenu, se mi hrálo o dost lépe, protože to tady znám a cítím se tu moc příjemně,“ vzpomíná na svou premiéru v národním týmu obránce David Jurásek.

Co říkáte na slávistický kotel?
„Je naprosto fantastický!"

Váš fotbalový vzor?
„Nikdy jsem žádný konkrétní vzor neměl, fotbalově jsem ale vzhlížel ke svému tátovi."

Jindřich Trpišovský a jeho kolegové nebudou moci v sobotu využít Petera Olayinku, v ohrožení je start Matěje Juráska.

„Je to pro nás citelná ztráta. Všichni víme, že Olie hrál v dobré pohodě, dával góly, dělal body. Byl to hráč, který na jaře nechyběl prakticky ani minutu. Má také důležitou roli při standardních situacích, kdy po obranných rozích vyndavá ze zónového postavení spoustu míčů. Oslabení to tedy je, v kádru máme nicméně několik hráčů, kteří mohou na jeho pozici alternovat. Nejistý je start Matěje Juráska, který si z reprezentace přivezl infekční onemocnění, takže budeme pravděpodobně hledat jinde. Zásadní pro nás bude najít náhradu se schopností presinku a represinku, ve kterých Olie dominuje."

Zápas proti Olomouci začíná v sobotu v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články