Prioritou je obsah naší hry. Bod ale bereme | SK Slavia Praha
Více

Prioritou je obsah naší hry. Bod ale bereme

Trenér B-týmu Marek Jarolím zhodnotil na pozápasové tiskové konferenci předvedený výkon, ocenil reakci týmu na obdržený gól, vzpomenul krásnou trefu Štěpána Berana a poděkoval také hráčům, kteří se pro utkání s Opavou nevešli na soupisku.

„Opava přijela s pozměněným rozestavením. S tím jsme ale počítali, protože takhle dohrávala zápas s Vlašimí. Měli problémy s krajními prostory a díky upravené formaci dokázali defenzivu vyztužit. Při zápase to bylo jasně vidět, hráli na pět obránců, většina z nich byla navíc velmi urostlá. Škoda, že jsme soupeře nedokázali otevřít úvodní brankou, která by nám útočnou fázi zjednodušila. V momentě, kdy Opava prohrává, mívá problémy s brejkovými situacemi, kterých jsme chtěli využít, ale bohužel pro ně nebyl prostor. Šancí na vedoucí gól jsme si vytvořili dost, brankář soupeře je ale vychytal. Zbytek utkání už pak byl o dobývání vápna. Snažili jsme hledat prostory, jak se do něj dostat. Opava si dobře bránila Standu Tecla, museli jsme tedy využívat spíše křídla, odkud přicházely některé nebezpečné střely. Potom jsme dostali zbytečný gól ze standartky, na který naštěstí stejnou mincí zareagoval v závěru Štěpán Beran. I tak si ale myslím, že prostor pro vyšší efektivitu tam určitě byl, chybělo trošku klidu ve finální fázi. Když ale vyrovnáte v poslední minutě, musíte bod brát. Jsem rád, že kluci nechali na hřišti všechno a snažili se kombinovat,“ zhodnotil remízové utkání proti Opavě trenér Marek Jarolím.

Jak důležitý může být tento bod do boje o záchranu?
„V této části sezony má každý zápas punc hokejového play off. Na spodku tabulky je hodně týmů, které jsou bodově slepené, každý příspěvek je tedy pro nás cenný. Budeme se i nadále snažit maximálně připravit na jednotlivá utkání a maximalizovat jednotlivé aspekty naší hry. Pokud to zvládneme, výhry přijdou. Prioritou je pro nás obsah naší hry, musí mít jasný směr a charakter.“

Slavia většinu zápasu dominovala, pak ale přišel direkt z přímého kopu.
„Pokud se daří hra, kluci musí zůstat klidní. Věděli jsme, že jsme lepší, takže se nám ta situace lépe vstřebávala a dokázali jsme se dobře připravit na závěrečné minuty. Cítili jsme, že je v našich silách utkání otočit. Hráče inkasovaná branka naopak vybičovala ještě k lepšímu výkonu, kterému svým elánem pomohl i střídající Kuba Kopáček.“

Věřil jste Štěpánu Beranovi, že se takhle trefí?
„Snažil jsem se mu poradit, něco vymyslet. Na druhou stranu vím, že hráči mají v takové chvíli své myšlenky a Štěpán podobné situace umí vyřešit. Důležité bylo ten přímák co nejvíce znepříjemnit brankáři, nastavit dlouhou zeď, což se naštěstí povedlo. Štěpán to trefil nádherně, prohra by pro nás byla nespravedlivá, těžce bychom ji kousali.“

Jak se vám líbil výkon Davida Pecha?
„Rozjížděl se pomaleji, v první půli měl nějaké nepřesnosti. Postupem času se ale zlepšoval a ve druhém dějství předvedl několik zajímavých akcí. Prokazoval rysy moderního obránce, které musíme doplnit o lepší součinnost s ostatními hráči. Předpoklady na svou pozici i případně do středu pole ale rozhodně má. Je to šikovný hráč, škoda, že na konci jedné ze svých průnikových akcí orazítkoval jen tyč, vyřešil ji skvěle.“

„Závěrem bych chtěl moc poděkovat klukům, kteří přes týden neskutečně makají, ale vzhledem k menšímu počtu míst se nedostanou na hřiště. Pro celý proces jsou nesmírně důležití i přes to, že třeba tolik nehrají. Výsledky jsou i jejich zásluhou, velmi jejich přístup oceňuji. Určitě bychom se v této konstelaci nebránili rozšíření lavičky, protože ve druhé lize může mít trenér jen sedm hráčů na střídání, z toho šest do pole. Lepší by to bylo hlavně v tom, že by se více kluků dostalo blíže zápasovému dění, což by prohlubovalo týmovou sounáležitost,“ uzavřel nedělní kapitolu hlavní trenér B-týmu Marek Jarolím.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články