Prvním místopředsedou představenstva Martin Říha | SK Slavia Praha
Více

Prvním místopředsedou představenstva Martin Říha

K dnešnímu dni ukončil své působení na pozici 1. místopředsedy představenstva Tomáš Syrovátka, který byl od roku 2015 jedním z klíčových manažerů klubu. Nadále zůstává členem představenstva. Agendu bude mít nově na starosti Martin Říha, dosavadní sportovně technický ředitel.

Čtyři mistrovské tituly, tři vítězství v domácím poháru, postup do milionářské Ligy mistrů, dvě čtvrtfinále Evropské ligy a bezpočet dalších radostných momentů. To jsou sportovní úspěchy SK Slavia Praha za posledních osm let. K dnešnímu dni ukončil své působení na pozici 1. místopředsedy představenstva Tomáš Syrovátka, který byl od roku 2015 jedním z klíčových manažerů klubu. Nadále zůstává členem představenstva. Agendu bude mít nově na starosti Martin Říha, dosavadní sportovně technický ředitel. Ten se tímto krokem stává také novým CEO SK Slavia Praha a představuje posílený management klubu.

Bývalý investigativní novinář Tomáš Syrovátka nastoupil do Edenu v roce 2015. Tehdy jako manažer odpovědný za marketing a komunikaci s novináři a fanoušky. Od dubna 2016 se pak posunul do pozice místopředsedy představenstva klubu.

„Tomáš byl mým klíčovým spolupracovníkem při záchraně klubu a v mimořádně úspěšné éře Slavie v posledních letech. Patří mu poděkování akcionářů a všech červenobílých fanoušků. Respektuji jeho rozhodnutí, ale těším se na další spolupráci v představenstvu Slavie. Náš přístup inspiroval mnohé kluby ve střední Evropě, protože jsme dokázali, že i tak malý klub v porovnání s evropskými velkokluby se může pravidelně účastnit a postupovat do dalších kol prestižních evropských fotbalových soutěží,“ poděkoval šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Jsem nesmírně vděčný za to, že mi Jaroslav Tvrdík před více než sedmi lety dal příležitost být u záchrany a následného historického rozkvětu mého milovaného klubu. A že jsem měl tu čest stát po jeho boku. Po více než sedmi letech nonstop práce jsem se rozhodl zvolnit a věnovat se kromě klubu i svojí rodině a zdraví. Jako člen představenstva ale budu i nadále žít s klubem mého srdce. Navíc mám radost z toho, že mé místo přebírá Martin, kterého jsem pomohl do klubu přivést,“ uvedl Tomáš Syrovátka.

Po přesunu do představenstva klubu na konci loňského roku přijal další výzvu Martin Říha. Vystudovaný právník s velkou znalostí fotbalového prostředí. Dosavadní ředitel sportovně technického oddělení a generální sekretář se po třech letech přesouvá do čela SK Slavia Praha.

„Nesmírně si vážím možnosti stát v čele nejstaršího profesionálního klubu v České republice. Pevně věřím, že společně s celým červenobílým týmem navážeme na slavné historické i novodobé úspěchy. Pro mě i moji rodinu znamená Slavia vše,“ řekl Martin Říha.

Martin Říha je v klubu od roku 2020 a kromě současné pozice má za sebou i další zajímavé profesní zkušenosti. Absolvent právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, na které nárazově přednáší, dříve vedl legislativně-právní oddělení Fotbalové asociace České republiky a jako jediný u nás má za sebou prestižní UEFA Football law Programme.

Posílený obchod a marketing. Nově i strategická komunikace

Slavia je ve své nové éře dlouhodobě úspěšná v hledišti i na hřišti. Nyní posiluje také na klíčových pozicích v rámci každodenního fungování klubu. Na pozici komerční ředitelky přichází Kateřina Vavrlová. Ta červenobílé prostředí moc dobře zná. Jejím nejbližším spolupracovníkem bude tiskový mluvčí Michal Býček z pozice ředitele marketingu. Jeho tým si ponechá všechny své stávající aktivity včetně sportovní komunikace. Zcela novou pozicí pak je strategická komunikace, jejímž ředitelem bude jeden z top expertů na vztahy s veřejností v ČR Jakub Splavec.

„Několik let jsme určovali tempo, trendy i směr, jakým se má český fotbal ubírat. Nyní jsme v pozici, kdy k našim cílům vede daleko větší konkurenční boj. Ať už na hřišti, v hledišti nebo v rámci mimosportovních aktivit. Naším cílem je značku Slavie dále posunout ve všech směrech. Věřím, že Martin i nové tváře jsou pro to správnou volbou,“ dodal Tvrdík.

Všechny vám postupně představíme v rozhovorech na našem webu a sítích.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články