„HVĚZDNÁ PŘÁNÍ“ Ládík po snovém zápase na obědě s Teclem | SK Slavia Praha
Více

„HVĚZDNÁ PŘÁNÍ“ Ládík po snovém zápase na obědě s Teclem

Věčně usměvavý kluk, který se proháněl na koloběžce na U rampě, hrál závodně florbal a chtěl jít na policejní školu. Najednou se ocitl na vozíku. To je v jedné větě příběh šestnáctiletého Ládíka Sklapničky, který se stal prvním, jemuž SK Slavia Praha splnila sen v rámci nového CSR projektu „Hvězdná přání“.

„Hvězdná přání, je název našeho nového dobročinného projektu, v němž budeme dělat radost našim fanouškům z celé České republiky. Všichni, kteří statečně zápasí s nelehkými životními nástrahami si zaslouží naši pozornost. Jsme jedna rodina chceme dělat radost i za hranicemi hřiště,“ popsala CSR manažerka Slavie Michaela Schejbalová.

Prvním obdarovaným se stal šestnáctiletý Ládík Slapnička z Mostu. Tomu nejen, že v roce 2020 zemřela maminka, ale v následujícím roce ho postihl i zánět míchy, jehož důsledkem od pasu dolů ochrnul.

"Byl to den jako každý jiný, než se mi cestou ze školy najednou udělalo špatně. Domů jsem ještě nějak došel, jenže za chvíli jsem byl jak hadrový panáček, od pasu dolů jsem nic necítil, začaly mi slábnout ruce. Pak už si pamatuji jen cestu vrtulníkem“, přiblížil Ládík.

Po náročné léčbě byl Ládík převezen do rehabilitačního ústavu v Kladrubech, učil se znovu oblékat, mýt, ale třeba i cévkovat. Ládík na sobě i přes všechny tyto překážky nepřestal usilovně pracovat. Pořídil si domů motomed, na němž pravidelně trénuje, začal hrát i ligovou soutěž v paraflorbale.

Ve středu 5. dubna měl Ládík možnost i se svým kamarádem Jirkou z Centra Paraple, ve VIP boxu sledovat domácí pohárový zápas Slavie s Bohemians. Následně ve čtvrtek, kdy dorazil do Edenu pro změnu se svým tatínkem, na něj čekala řada dalších překvapení. Prohlédl si nejen zákulisí stadionu či Muzeum Slavia, ale zašel si i na společný oběd se Stanislavem Teclem, kterému moc fandí. Od něj obdržel také podepsaný dres a další drobné klubové suvenýry.

"Moc Vám děkuji za všechny krásné zážitky a dárky. Budu na tyto dva dny a zejména společný oběd se Standou Teclem, navždy vzpomínat. Udělalo mi to velikou radost", doplnil Ládík.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články