Preview: Trpišovský a Ogbu před 307. derby | SK Slavia Praha
Více

Preview: Trpišovský a Ogbu před 307. derby

​Čtvrté a poslední derby sezony je tu! Slávisté ve druhém kole Finále FORTUNA:LIGY v sobotu odehrají zápas proti odvěkému rivalovi, který hodně napoví, kdo získá mistrovský titul.

Před 307. derby promluvil trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal Igoh Ogbu.

Slávisté opět míří na Letnou. Po vyhraném finále MOL Cupu vyhlíží 2. kolo nadstavby. Klíčový zápas, který hodně napoví o držiteli mistrovského titulu. 307. derby začíná v sobotu v 18:00.

„Všichni víme, jaká je situace, je to o šest bodů. Potřebujeme stahovat náskok soupeře a máme pro to ideální příležitost. Vzhledem k tomu, jaká je situace v tabulce a kolik zbývá utkání, je to zápas deset z deseti,“ říká hlavní trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Sobotní souboj bude čtvrtou konfrontací pražských "S" v sezoně. Sešívaní do ní půjdou s bilancí dvou výher a jedné remízy.

„Těšíme se, nálada v týmu je výborná. Vážíme si, že se můžeme utkat napřímo, což je lepší, než bojovat na dálku a čekat na zaváhání soupeře. Dva zápasy se nám tam teď v krátké době povedly. Vidím na klucích, jak jsou natěšení, nejradši by hráli už dnes,“ objasňuje trenér sešívaných.

Na otázky fanoušků ze sociálních sítí odpovídal Igoh Ogbu. Nigerijský stoper svou zatím jedinou branku v červenobílém dresu vstřelil právě do sítě pražského rivala při divoké remíze 3:3 v polovině dubna.

Jindřich Trpišovský promluvil před sobotním duelem také o zdravotním stavu kádru.

„Marodka proměnlivá, Petr Ševčík absolvoval první trénink s týmem. Hráči, kteří měli výpadek, jsou dál, než byli předtím. Jediný otazník je Zafeiris, u něj se rozhodne v pátek odpoledne nebo v sobotu dopoledne. Jinak všichni, kteří hráli proti Bohemians jsou k dispozici,“ uzavírá trenér Trpišovský.

307. derby začíná v sobotu v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce! Společně to zvládneme!

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články