Novou posilou Slavie je Mojmír Chytil | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou Slavie je Mojmír Chytil

Do Slavie přestupuje čtyřiadvacetiletý útočník Mojmír Chytil. Olomoucký odchovanec a autor dvanácti branek v letošní ligové sezoně podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027.

„První věc, co mě skrz Mojmíra napadne, je přínos pro tým. Doufám, že si k nám přinese soubojovost, takovou tu svou nepříjemnost, kterou má pro soupeřovy obrany. Má velice dobré krytí míče, možná vůbec nejlepší hru zády k brance v lize. Je to týmový hráč, bojovný, s výbornými fyzickými parametry. Navíc pořád stále hodně mladý, mám rád tento typ hráčů, kteří začínali v 18/19 letech a o čtyři roky později mají na svém kontě už sto ligových startů. Když se o něm bavím s některými lidmi, jsou překvapení, kolik mu vlastně je, mají ho pomalu za ligového matadora (smích). Co od něj budeme nejvíce vyžadovat bude hra v boxu a zády k brance," prozrazuje Jindřich Trpišovský.

„Jsem moc rád, že se vše dořešilo, mohu být hráčem Slavie. Jednání naštěstí dopadla úspěšně, za což jsem velmi rád. Těším se na Petra Ševčíka i Aleše Mandouse, několikrát jsme si o Slavii psali. A taky se moc těším na fanoušky. Vždy, když jsem hrál v Edenu, atmosféra byla skvělá. Chci být platnou posilou, je to velká výzva a posun v další kariéře,“ říká po podpisu čtyřleté smlouvy Mojmír Chytil.

Olomoucký odchovanec se narodil 29. dubna 1999 a hraje na pozici hrotového útočníka. Za Sigmu nastoupil poprvé v prosinci 2018, když naskočil z lavičky do zápasu proti Baníku Ostrava. V další sezoně zaujal v B-týmu Olomouce, ve třetí lize nastřílel osm gólů ve čtrnácti zápasech.

V ročníku 2020/21 už byl stálým hráčem olomouckého áčka. Na hřiště se v lize podíval jednatřicetkrát a dal čtyři góly. Průlomová pro něj byla ale minulá sezona, kdy na podzim hostoval v Pardubicích a dal pět branek. Na jaře se vrátil do Olomouce a přidal další tři. Rok 2022 byl zcela v jeho režii. Trefil se hned v úvodním zápase sezony. Na konci léta a začátkem podzimu přidal čtyři branky a jednu asistenci během šesti ligových utkání, dal hattrick v MOL Cupu a skóroval i proti Slavii. Šestým ligovým gólem si řekl v listopadu o premiérou pozvánku do reprezentace.

A Chytil prožil senzační debut. Zapsal se do historie jako první hráč v českém výběru, který při svém prvním startu vstřelil hattrick. V přípravném utkání proti Faerským Ostrovům se trefil třikrát v rozmezí deseti minut a přispěl k výhře 5:0.

V letošním ročníku FORTUNA:LIGY nastřílel dvanáct branek, přidal jednu asistenci a Sigmě pomohl ke konečné šesté příčce.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články