Slávistické naděje hrály na turnaji v Andoře s Realem Madrid | SK Slavia Praha
Více

Slávistické naděje hrály na turnaji v Andoře s Realem Madrid

Slávisté a slávistky vyrazili na turnaje do Pyrenejí. Mladší žáci, žákyně i přípravky čekal náročný program, během kterého změřili síly se španělskými, francouzskými i místními andorskými týmy. Po skvělých výkonech se sešívané naděje umístily na čtvrtém, osmém a devátém místě.

Memoriál Francesca Vila, který se koná v hornaté Andoře, měl před sebou už dvanáctý ročník. Opět se ho zúčastnili kluci i holky ze Slavie. Ve sportovním středisku v Pyrenejích se potkali s věhlasnými soupeři jako je Real Madrid, Athletic Bilbao, Valencia CF nebo Toulouse FC. Dívkám se nedařilo v penaltové loterii a skončily osmé. Žáci si naopak v pokutových kopech vystřelili deváté místo. Kategorie U10 byla nejblíže medaili a skončila čtvrtá.

WU13

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – CA Osasuna 0:1
SK Slavia Praha – Girona FC 1:2 (Jarolímová)
SK Slavia Praha – S.E. Andorra 3:1 (2x Jarolímová, Juhásová)

O 5.-8. místo:
SK Slavia Praha – Toulouse FC 2:3 pp (2x Jarolímová)

O 7. místo:
SK Slavia Praha – S.E. Andorra 1:2 pp (Prošková)

Celkové umístění:
8. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Vojtěcha Kumšty: V prvním utkání nás čekal jeden z nejfotbalovějších týmů turnaje. Jejich technika byla výborná a holky byly silovější a větší, ale i tak jsme si dokázaly vytvořit pár zajímavých příležitostí. Soupeř se však dostal do vedení krásným zakončením a my už nedokázaly gólově zareagovat. Utkaní s Gironou bylo z naší strany mnohem vyrovnanější. Nejdříve jsme působily ospale a inkasovaly. V nastavení jsme dostaly po individuální chybě ještě jeden gól. Poté jsme soupeře zatlačily, ale bohužel z toho byl jen jeden gól. Proti Andoře jsme si spravily chuť, měly herní převahu a zaslouženě vyhrály. S Toulouse byl první poločas velmi dobrý. Daly jsem rychlý gól a byly aktivní. Naopak ve druhé půli se obraz hry začal otáčet a soupeř nás začal tlačit. Na hráčkách začala být vidět únava, což vedlo k chybám a soupeř zápas otočil. Holky ale dokázaly ještě v závěru vyrovnat. Zápas šel do penalt, které jsme bohužel nezvládly. Ne moc dobrý vstup do odvety s Andorou znamenal gól soupeře, na který jsme dokázaly zareagovat až ve druhem poločase. I přes naší převahu šel zápas zase do penalt, které jsme bohužel opět nezvládly hlavně po psychické stránce. Bereme tedy konečné osmé místo. Celkově byl znát věkový rozdíl oproti soupeřkám, které byly o rok starší. Soupeřky byly větší, silovější a rychlejší. Inspirací bylo sledovat, jakou techniku mají hráčky zejména španělských týmů. Je tedy rozhodně na čem pracovat. Pro naše holky to ale byla zkušenost k nezaplacení a zaslouží pochvalu zejména za bojovnost a nasazení ve kterém celý turnaj odehrály.

U12

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Athletic Bilbao 1:2 (Šíma)
SK Slavia Praha – Toulouse FC 1:3 (Odei)
SK Slavia Praha – Valencia CF 0:4

Skupina o 9.-12 místo:
SK Slavia Praha – S.E. Andorra 2:0 (Dvořák, Kopřiva)
SK Slavia Praha – Real Sociedad 3:2 pp (Dvořák, Kléma)

Celkové umístění:
9. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Zápasy ve skupině byly hodně podobné. První proti Bilbau byl vyrovnaný. Soupeř se dostal do vedení, ale my krásným zakončením vyrovnali. Jenže pak přišla chyba, po které soupeř dal na 2:1 a my už jsme se nedokázali vrátit do utkání. Druhé utkání s Toulouse bylo velmi těžké, hlavně co se týče síly. Inkasovali jsme krásný gól před poločasem. Ve druhém jsme chtěli vyrovnat, ale rychle opět inkasovali dva góly a už se nám povedlo jen korigovat skóre. Tento neúspěch nás ovlivnil i v zápase s Valencií, kdy se nám nedařilo a kazili jsme jednoduché věci. Šli jsme tedy do skupiny o 9.-12 místo. Tam to z kluků spadlo, předváděli hezký fotbal a naše góly stály za to. Proti Realu Sociedad jsme měli skvělý vstup do utkání a brzké góly. Soupeř se ale nevzdal, v závěru vyrovnal a šlo se do penalt. Naši kluci ukázali vnitřní sílu a i přes ztracené utkání v závěru chtěl jít každý na penaltu. V rozstřelu jsme zvítězili a bereme konečné 9. místo. Zkušenost to byla pro kluky k nezaplacení a máme z čeho čerpat.

U10

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Real Madrid 0:3
SK Slavia Praha – Valencia CF 4:1
SK Slavia Praha – RCD Espanyol 4:3

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha – CA Osasuna 3:1

Semifinále:
SK Slavia Praha – Real Madrid 0:3

O 3. místo:
SK Slavia Praha – Toulouse FC 0:2

Celkové umístění:
4. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Skupinu jsme začali skvěle a nepouštěli jsme Real do hry. Produktivita ale byla nulová a řešení před bránou soupeře špatné. První útok Los Blancos skončil v naší síti a rychle jsme inkasovali další branky. Pak už jsme byli zbrklí. Zápas s Valencií jsme zvládli v hlavách. Začátek zápasu jsme ale měli štěstí. Tentokrát už jsme byli hodně produktivní. Proti Espanyolu to bylo něco mimořádného a byl to zápas o postup ze skupiny. První půle byla špatná, soupeř byl lepší a vedl 0:2. My dokázali rychle otočit na 3:2. Poté soupeř srovnal a hrálo se nahoru dolů. Kluci ukázali velkou sílu, vůli a po skvělém průniku se pískala penalta v poslední minutě, kterou jsme proměnili a postoupili. Začátek čtvrtfinále byla trochu smůla a prohrávali jsme. Hráči ale zůstali trpěliví a poměrně rychle otočili zápas. V odvetě proti Realu jsme měli ustrašený první poločas, hodně nepřesných a zbrklých řešení. Na druhou stranu, Real hrál krásně, přesně a byl ještě živější, než první zápas a převyšoval nás. Druhá půle byla z naší strany skvělá. Měli jsme obrovské šance, ale bohužel jsme nedali. Real celý turnaj nakonec s přehledem vyhrál. Zápas o třetí místo s Toulouse měl hodně odlišný styl hry než se španělskými týmy. Soupeř hrál hodně zezadu, jednoduše, dlouhé míče a rychlé otáčení hry. Zápas byl bez větších šancí. Góly jsme dostali po individuálních chybách, ale tým se zachoval úžasně, a i společným objetím hráče podpořil. Bylo to dojemné a krásné zakončení skvělého turnaje.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články