Tři remízy, jedna výhra. Slávisté úspěšnější v rámci derby víkendu | SK Slavia Praha
Více

Tři remízy, jedna výhra. Slávisté úspěšnější v rámci derby víkendu

O víkendu 3. a 4. června se konala mládežnická derby kategorií U16, U17, U18 a U19. Tři utkání se rozešla smířlivou remízou, to čtvrté vyhráli sešívaní 2:1.

U19

Víkendová derby odstartovali nejstarší dorostenci z kategorie U19 v 11:00 na Xaverově. Slávisté velmi brzy prohrávali o dvě branky, ale závěr zápasu byli v roli hlavně slávisté. V 83. minutě snižoval na 1:2 Adam Pudil a v 83. minutě pak vyrovnal na 2:2 Samuel Pikolon. První víkendové derby tak skončilo remízou 2:2.

Sestava: Rezek - Hunal, Žitný, Pech, Zachoval, Planka (84. Pikolon), Jelínek T. (72. Dufek), Trédl (62. Kopecký), Toula (72. Pudil A.), Ogungbayi, Hájek

Branky: 83. Pudil A., 85. Pikolon

Hodnocení hlavního trenéra Milana Titěry:
„Byl to zápas, ve kterém jsme dobývali obranný blok Sparty. V první půli nám k překonání bloku chyběla rychlejší a přímočařejší hra. Soupeř šel do vedení z ojedinělého rohu. Výrazných šancí bylo na obou stranách málo. Druhý poločas jsme vedli útoky vice po stranách hřiště a začali více ohrožovat branku soupeře. Bohužel z dalšího rohu jsme si nešťastně vstřelili vlastní branku a prohrávali o dva góly. Náš tlak začal sílit a díky dobrým zákrokům gólmana Sparta odolávala až do 83.min kdy předvedli krásnou kombinaci Pudil s Kopeckým a Adam Pudil dal kontaktní gól. O dvě minuty později srovnal po akci z levé strany Pikolon. Ve vzduchu visel i vítězný gól, bohužel další naše zakončení končili těsně vedle brány, nebo je dokázali na poslední chvíli zblokovat obránci.“

U17

Druhé derby víkendu startovalo na Xaverově ve 13:15. Aktéry druhého sobotního derby byli hráči kategorie U17. Toto utkání začalo naprosto obráceně, než zápas starších spoluhráčů. Slávisté se dostali do rychlého vedení díky brankám Tobiase Boledoviče v 10. minutě a Karla Belžíka v minutě 17. Spartě se povedlo snížit na 2:1, ale vítězství slávistické U17 už nic nezabránilo.

Sestava: Jovanoski - Herák, Boledovič (70. Hanzelka), Slončík, Kolísek, Zamazal, Naskos (70. Hefner), Belžík, Jinoch Jan (88. Zima), Pikolon (79. Steklý), Lacko (88. Zelingr)

Branky: 10. Boledovič, 17. Belžík

Hodnocení hlavního trenéra Davida Střihavky:
„V prvním poločase jsme si díky skvělému výkonu vytvořili dvoubrankový náskok. První branka padla po dobře rozehraném rohu. Druhá po krásné akci středem hřiště. Další vyložené šance jsme nevyužili. Chvílemi to vypadalo, že se Sparta s námi nemůže vůbec rovnat. Druhý poločas byl jiný. Chtěli jsme hrát stejně, ale pod tíhou několika prohraných derby v řadě, jsme se dostali do hlubokého bloku a začali výsledek bránit. Bohužel nám tahle role vůbec nesedí. Sparta se tím dokázala dostat do hry a zaslouženě snížila. V závěru utkání do našeho vápna lítaly rohy, auty, ale kluci všechny situace dokázali vyřešit, nebo nás podržel brankář Jovanoski. Bylo to zasloužené vítězství po nejlepším poločase v sezóně.“

U16

Třetí ze čtyř derby se odehrálo v neděli, a to na Strahově. Kategorie U16 vyzvala Spartu od 10:00. Utkání, ve kterém slávisté jasně dominovali bylo okořeněné pouze dvěma brankami. Ve 30. minutě se do vedení dostala z penalty Sparta. Slávisté však v 70. minutě odpověděli a srovnali na 1:1 díky brance Kolaříka. Třetí derby víkendu tak skončilo remízou 1:1. Slávisty remíza ovšem nemusí mrzet, protože i takto stále vedou tabulku České ligy dorostu o deset bodů.

Sestava: Dostalík - Jelínek L., Beran, Kočvara, Palivec, Korenc (67. Hubička), Čížek, Filippov (80. Kumpan), Kolářík, Antič (63. Fuksa), Potměšil (67. Březina)

Branky: 70. Kolářík

Hodnocení hlavního trenéra Jaroslava Machače:
„Utkání bylo pouze o nás, fotbal jsme chtěli hrát jen my, což je škoda. Byli jsme fotbalovější, hráli do plných a hledali cesty, kudy se dostat k soupeřově brance. Soupeř byl kolikrát v deseti ve svém pokutovém území. Celkem brzy jsme prohrávali z penalty a utkání výsledkově neotočili, protože jsme na nás byli dnes dost nepřesní a chyběl nám vetší důraz ve vápně. S výkonem jsme spokojeni. Tabulka je jedna věc, ale ve třetím derby po sobě ve dvou dnech jsme prokázali, že jsme techničtější, kreativnější, fotbalovější. Tím gratuluji k výkonům a výsledkům našim tymům U19 a U17.“

U18

Poslední víkendové derby sehráli hráči v kategorii U18. Na Strahově byl k vidění třetí remízový zápas víkendu. Slávisté rychle vedli, když se už v 6. minutě prosadil Lopatář. Sparta následně v 53. minutě srovnala na 1:1.

Sestava: Tomas - Kopecký, Pančev, Hanzelka, Fiker, Podroužek (60. Vajgl), Dufek, Lopatář (81. Zelingr), Jinoch Josef (46. Zima), Hefner (81. Kašpírek), Steklý (73. Urban)

Branky: 6. Lopatář

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera:
„Z naší strany po dlouhé době velmi dobrý týmový výkon podpořen i velmi slušnou hrou. Měli jsme míč na svých kopačkách více a předvedli i pěkné akce, bohužel bez finále. Míče jsme si nedokázali připravit do výhodných pozic na střelu. Ujala se až střela Lopatáře ze střední vzdálenosti. Domácí hrozili jen dlouhými nákopy na hrotového útočníka, který nám dělal problémy. Do druhého poločasu jsme nevstoupili úplně ideálně a brzy inkasovali po jedné z mála povedených akcí soupeře. Do hry pak vstoupil necitlivě rozhodčí a po druhé žluté vyloučil Pančeva. Od té doby byla Sparta bezzubá, protože měla tvořit. My jsme se soustředili na defenzivu, přesto jsme mohli rozhodnout, kdyby Urban zamířil úplně sám před brankářem přesněji.“

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články