Miroslav Holeňák už bydlí v Praze | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Holeňák už bydlí v Praze

První slávistickou posilou se stal obránce Miroslav Holeňák. Slavia se s Libercem na jeho příchodu domluvila už v únoru, osmadvacetiletý fotbalista však dohrál jarní část sezóny pod Ještědem. Nyní se Holeňákův plánovaný přesun do Prahy stal skutečností, do hlavního města se už přestěhoval a za necelé tři týdny se zapojí do přípravy. „Moc se těším, potřeboval jsem změnu,“ říká hráč...
První slávistickou posilou se stal obránce Miroslav Holeňák. Slavia se s Libercem na jeho příchodu domluvila už v únoru, osmadvacetiletý fotbalista však dohrál jarní část sezóny pod Ještědem. Nyní se Holeňákův plánovaný přesun do Prahy stal skutečností, do hlavního města se už přestěhoval a za necelé tři týdny se zapojí do přípravy. „Moc se těším, potřeboval jsem změnu,“ říká hráč.

Do těchto dnů vyřizoval fotbalista nové bydlení. „Prahu trochu znám, hodně mi taky pomůže Martin Müller, se kterým jsme kamarádi z Drnovic. Bydlíme kousek od sebe. Navíc tu má manželka sestru. Myslím, že si rychle zvykneme,“ říká rodák z Moravy.

Právě tam se Holeňák vydá v nejbližší době užít si pár dnů volna. „Jedeme domů do Zlína. Jsme rádi, že si s rodinou odpočineme. Máme malou holčičku,“ poznamenává náš nový obránce. Fotbal mu zatím nechybí. „Jsou to jen dva týdny, co skončila liga. Na Moravě si ale zasportovat určitě půjdu. Rád hraju tenis, chodím do posilovny. Populární začíná být florbal,“ vypočítává.

Holeňák se ve Slavii posouvá ve sportovní kariéře o další stupínek. „V Liberci jsem prožil krásná léta. Narodila se nám tam malá Denisa, vyhráli jsme titul, dostali se daleko v Poháru UEFA a nakoukl jsem do reprezentace,“ vysvětluje. „Vzpomínat budu vždycky rád, ale teď už myslím jen na Slavii,“ dodává.

Na nové spoluhráče a staronového kouče Josefa Csaplára se Holeňák těší. „Měli jsme spolu hodně dobrý vztah. Vždycky mě pod ním bavilo trénovat,“ prohlašuje. „Znám i většinu kluků. Některé víc, některé míň, ale to určitě v přípravě doženeme,“ usmál se fotbalista.

Obránce ví, že ve Slavii bude muset čelit mnohem většímu tlaku než v minulosti. „Určitě, navíc budu patřit ke starším hráčům. Jsem však zvyklý, jinak bych musel místo první ligy hrát divizi.“ Také na další specifikum - derby - je Holeňák připraven. „Pravidelně jsem ho sledoval v televizi, vždycky se u nás fandilo víc Slavii. O tom, že si ho někdy zahraju, jsem ale nepřemýšlel. To asi teprve přijde,“ uvažuje. „Každopádně chci podávat v novém klubu co nejlepší výkony,“ uzavírá Holeňák.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články