Kouč Slavie: Maximum pro postup! | SK Slavia Praha
Více

Kouč Slavie: Maximum pro postup!

„Uděláme maximum pro to, abychom postoupili,“ prohlásil před čtvrtečním zápasem druhého předkola Poháru UEFA proti Dinamu Tbilisi trenér Slavie Josef Csaplár. „Soupeř je kvalitní. Viděli jsme ho ve dvou utkáních. Přesto přijímáme roli favoritů. Vede nás k tomu současný koeficient a evropské úspěchy v posledních letech,“ vysvětluje Csaplár.
„Uděláme maximum pro to, abychom postoupili,“ prohlásil před čtvrtečním zápasem druhého předkola Poháru UEFA proti Dinamu Tbilisi trenér Slavie Josef Csaplár. „Soupeř je kvalitní. Viděli jsme ho ve dvou utkáních. Přesto přijímáme roli favoritů. Vede nás k tomu současný koeficient a evropské úspěchy v posledních letech,“ vysvětluje Csaplár. „Kdybych řekl, že favority nejsme, bylo by to zbabělé,“ doplnil kouč.

Jaký by bral Csaplár výsledek? „Pohárová střetnutí jsou specifická. Jde o postup nebo nepostup. Nezáleží na tom, jakými výsledky se toho dosáhne,“ řekl Csaplár, jenž už v minulosti jako trenér Liberce přes Dinamo Tbilisi postoupil. „Mužstvo soupeře se hodně obměnilo. Mají nového trenéra, změnil se herní projev. V základní sestavě zůstali tři hráči,“ poznamenal kouč. O sestavě má Csaplár jasno. „Oproti zápasu ve Zlíně se v sestavě nedají očekávat žádné velké změny. Jisté je, že kvůli zranění nenastoupí Gedeon a Holeňák,“ dodal.

„Známe sílu soupeře. Čeká těžký dvojzápas,“ řekl fotbalista Radek Bejbl. „Víme, že Dinamo hraje každý rok poháry, má s nimi zkušenosti,“ podotkl brankář Radek Černý. „V posledním ročníku skončilo Dinamo až na třetí příčce v lize, což je jejich nejhorší výsledek za poslední léta. Proto se budou chtít vrátit a prosadit se v Evropě,“ upozornil slávistický gólman. „Musíme podat maximální výkon, abychom uspěli. Jsem optimista,“ zdůraznil kapitán Slavie Bejbl.

„Připravujeme se na náročné utkání, nebude to jednoduché,“ řekl před zápasem trenér Dinama Tbilisi George Geguchadze. „Slavii jsem viděl v několika utkáních. Je to velice silný soupeř, vyrovnaný a disciplinovaný, hraje hodně atletický fotbal. V mužstvu je řada vysokých fotbalistů, kteří jsou silní ve vzduchu,“ uvedl kouč.

Kdo je v utkání podle Geguchadzeho favoritem? „Hraje se na dva zápasy. Vždy hodnotím šance padesát na padesát. Ostatní se ukáže se na hřišti," prohlásil trenér, jehož kádr sužují zdravotní problémy. Do Prahy nepřijel bek Salukvadze a brazilský záložník Romero. Mimo hru pravděpodobně budou i obránce Chichveishvili a Kvirkvelija. „Nevíme, jestli nastoupí. Ale poradíme si. Máme hodně mladých hráčů, kteří mají perspektivu,“ uzavřel Geguchadze.

Foto: mihaal

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

O prvním startu po roční pauze, dojetí i plánech

18. 4. 2024
Lukáš Vorlický se po téměř roce vrátil na hřiště, v neděli zapsal první minuty v sešívaném dresu. Po remíze B-týmu s Karlovými Vary (1:1) se rozpovídal o své cestě zpátky, pocitu ze hry i svých plánech do budoucna.

Další články